Ограничителните мерки - за цяла България от понеделник за 10 дни

Здравният министър призова ситуацията да не се използва политически
Обновена: 18 мар 2021 10:48 | 18 мар 2021 10:17, Веселина Йорданова
458
Ограничителните мерки - за цяла България от понеделник за 10 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължават да се увеличават болните и положителните проби за коронавирус. Това ни мотивира да предприемем ограничителни мерки за цялата страна, които да бъдат въведени от понеделник с продължителност 10 дни, каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Мерките включват затваряне на заведенията, освен за доставки по домовете. Местата за хранене в хотелите ще организират изхранване по стаите.

Преустановяват се присъствените учебни занятия, както и тези в обучителни центрове, занимални и др. Същата е ситуацията във ВУЗ-овете, в които ще има малко изключения за практики и изпити. Няма да се посещават и детски градини и ясли.

Затварят моловете, в които ще работят отново само хранителни магазини, банки, доставчици на съобщителни услуги.

Няма да има конгресни мероприятия, обучения, семинари и др. подобни.

Затварят фитнес центровете и залите за групови занимания, всички културни и развлекателни мероприятия се прекратяват. 

Няма да има организирани туристически пътувания или групови събития на открито.

Спират посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки с нетна търговска площ над 300 кв. м. Изключения са обектите, предлагащи хранителни стоки, представляващи магазини тип супермаркет и хипермаркет.

Не се допуска организирането и провеждането на тържества от частен характер - сватби, кръщенета и др., с повече от 15 души.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика.

На всички пазари се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от поне 1.5 м.

Министърът апелира ситуацията да не се използва политически.

Целта на мерките е контролът, който имаме върху епидемията, да продължи да бъде ефективен, без да стигаме до всички онези лоши спомени, които имаме от октомври и ноември, каза Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: Костадин Ангелов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
8
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Защото средната класа е независима. Тя има бизнес, печели пари и не се интересува кой е на власт. Не може да бъде подвластна на този или онзи. Затова - дай да я смачкаме, да рухне икономически, да взема заеми и да задлъжнее към банките, тогава ще управляваме целия свят без проблеми
297
6
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 322, 323Започна ужасна световна икономическа криза. Дори и богатите държави са вече зле. Само в Германия през 2020 са фалирали над 16 000 фирми. 250 милиарда са преките загуби. https://actualno/europe/nebival-shok-za-germanija-250-miliarda-zagubi-nad-16-000-falirali-firmi-news_1570559.htmlТова иска световният "елит" - клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Целта им е да унищожат средната класа навсякъде по света, за да командват без проблеми!
296
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основното, което приказваше министъра, беше политическа самореклама и празни приказки по адрес на опозицията. Беше много грозно.
295
19
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Този локдаун е заради всички мангъровци, безмозъчни антиваксъри, безотговорни не-човеци, неспазващи противоепидемичните мерки. Нещастници, хак да ви е! И все така ще продължава, докато дървените ви глави не проумеят, че освен права, когато живеете в общество, имате и задължения. Имаш право на труд, но имаш и задължение да пазиш здравето на ближния си. Докато не ви умрат близките хора, май няма да мирясате.
294
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата мярка трябва да е махане на мутродемократите от власт.
293
8
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Целта е да бъдем сплашавани непрекъснато. На Нюрнбергския процес питали Гьоринг: Как накарахте целия немски народ да тръгне подир вас?-Ами - казал той - то се оказа много лесно, сплашихме ги. Уплашен народ прави каквото му кажеш и не задава въпроси!Аналогично в СССР Сталин сплашвал чрез Берия и прокурора Вишински.Трябва да бъдем сплашвани, за да не питаме защо ни нарушават правата, в т.ч. правото ни на труд например.Затова съм на мнение, че за сплашващите трябва съд, трибунал!
292
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Случаен минувачАбе, че не си случаен, това е ясно, ама и минувач не си... На столчето в ***-фермата на заплатка.
291
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е либе за китка!Сега е наш ред! Ние ще ви затворим!
290
2
 
5
 
! Отговори
Скиор преди 3 години
А нещо за ски курортите и опашките на лифтовете?Или няма такова животно.
289
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое предпочитате, вие да затворите Тиквата или Тиквата да ви затвори вас? Вие избирате!
288
9
 
22
 
! Отговори
Смърт на МУТРАТА преди 3 години
Мутри, в събота ще ви попилеем. Бунтът започва тогава! Майна ви жална фашистка!
287
0
 
8
 
! Отговори
джипкатор преди 3 години
Само Джипдей празника по села и паланки на нашият скъп лидер и вожд не се отменя!
286
8
 
28
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Аз също съм на мнение, че затварянето няма да доведе до намаляване на случаите. Направиха хората на маймуни. Отваряй - затваряй, отваряй - затваряй!Трябва да се протестира. Преди 1 седмица имаше протест в Плевен, онзи ден - в Шумен. Ами тука в София също трябва да излезем и да протестираме!
285
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра само пропусна да отбележи ,че като част от отпускане на мерките от ковита от днес отварят цирковете при зрители до 30% от капацитета на цирка.
284
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 303 Ми гласувай , никой не те спира не знам , какво очакваш да стане , като дойде Мангъров Ако мислиш ,че няма да има мерки , бъркаш се
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 304 по-интересно е ,че още има хора да пишат една и съща глупост вече над година
282
12
 
18
 
! Отговори
венци преди 3 години
Събота всички на площада.Време е да се сложи край на този медицински фашизъм.Време е за трибунал срещу гербаджийските мутрокомунисти.
281
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Не лекувам *** и агенти на ГЕРБ, НОЩ и мафията в здравеопазването, а само почтени български граждани. Ако имаш проблем от здравни естество се обърни към ген. проф. Мутафчийски, който разбира от коремна хирургия, епидемиология, вирусология и т.н., или към Наталия Кобилкина.
280
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я пуснете думите на Борисов към Ангелов префи три седмици, отваряй навсякъде от първи.....Съд за този самозабравилия се
279
8
 
6
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До Д-р Коронис КаузаДокторе, според мен ти си лекар, но ветеринарен. А ако случайно, не дай Боже си хуманен, бизнеса е последното нещо, което като лекар трябва да те интересува в такава ситуация. Такива като теб са причина честните и почтени лекари да ядат бой на работните си места.Много бих искал да кажеш кой си за да не идваме с моето семейство при теб, за да не ти пострада бизнеса