Още утре се подновява ваксинацията с "АстраЗенека" в България

В България няма случаи на тромбози
18 мар 2021 19:00, Нели Христова
186
Още утре се подновява ваксинацията с "АстраЗенека" в България
Снимка: БГНЕС

Няма проблем всички държави членки на ЕС да продължат да прилагат ваксината на "АстраЗенека". Това каза на брифинг директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фар. Богдан Кирилов във връзка с решението на Европейската агенция по лекарствата за безопасността на ваксината на "АстраЗенека" срещу COVID-19.

Това става, след като по-рано днес Европейската агенция по лекарствата се произнесе за ваксината на "АстраЗенека" и я обяви за безопасна.

"Имаме заключение за случая от Пловдив. Не се наблюдават тромбози. Имаме основание заповедта за блокиране да бъде отменена и още от утре да може да бъде прилагана ваксината", каза още Кирилов.

От утре стартира работата на електронната система за записване, както и ваксинирането на лицата, които бяха записани през електронния портал, съобщи Жени Начева.

"Още тази вечер ще известим лицата, които бяха записани за 12 април за ваксиниране, за да могат утре да се явят във ваксинационните центрове и да получат своята първа доза от ваксината", каза тя.

Количествата от ваксините ще бъдат предоставени на съответните места. Ако има хора, които няма да се явят утре, се допуска да бъдат ваксинирани допълнителен брой лица, които се явят или са записани за съседни дни - 12 и 13 април.
                                                                                                                               

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
13
 
! Отговори
Съобщение преди 3 години
Всички кандидати за опитни зайчета да се явят утре сутрин пред щаба на ГЕРБ за записване за ваксинация точно в 06.00 часа.Трябва да си носят лична карта, нови дрехи и да имат сключен предварителен договор с погребална агенция, който да може да се активира при нужда.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МустафаЗдравейте ромскски туземц..., пардон, здарвейте ромски приятел, здравейте френдс, искате ли да сте супер герои, супъ хироус? Приятели! Знаете ли, че днес супер героите се ваксинират. Ваксинирай се - бъди супер герой! Йееее, грейт!
99
0
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Започва ваксинация от утре за записаните за 12 април, ама то системата не записваше ли само за март?
98
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам на хора успели в живота ! Вярвам на наука и медицина ! Вярвам на доказани в областта си учени ! Смешно ми е ,когато автомонтьор( без да обиждам никоя професия) се произнася срещу ваксинацията.Още повече тук разни АНОНИМНИЦИ ,които си мисля ,че са и необразовани и природно кухи,непостигнали нищо съществено ,роби на парадигмата-работещи на смени роботи,тръгнали да обясняват как били нещата и кой колко спечелил.Хаха! Форумите са им макса като поле за изява,другаде нямат шанс !
97
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до "94" :-Драги,аз мразя да се повтарям,но ще ти напомня отново:-Самата ЕК настоява да се уточни КОЙ ОТГОВАРЯ за ВРЕДНИТЕ ефекти от ваксата,вкл. и за леталните изходи !..И това НЕ Е СЛУЧАЙНО!!!Работата с тая "Зенека",а предполагам и с останалите,Е ДЕБЕЛА!!!!..тук не става въпрос дали някой иска,или не иска да му я боцнат!..разбираш?
96
5
 
9
 
! Отговори
Жожо преди 3 години
Безотговорен и прибързан акт.
95
4
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Интересно ми е колко хора ще се ваксинират от сега нататък с АЗ.
94
4
 
12
 
! Отговори
Живеем преди 3 години
Астра Зенека-НЕ БЛАГОДАРЯ!!!!!
93
1
 
18
 
! Отговори
Робот преди 3 години
А тия хора дето умряха, от какво умряха?
92
3
 
18
 
! Отговори
до успял в живота преди 3 години
Да... Мдаа... Опитните мишки са най-успелите в живота мишки... Хахаха
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още утре се подновява ваксинацията с "АстраЗенека" в България----------И Бацето, въздъхна с облекчение..., щото скоро са изборите!
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
или Пфайзер или нищо !тук герберийките агитират за астрата ,ама се боцкат с Пфайзер.хайде паунова пиши и ти и дъщеря ти
89
3
 
6
 
! Отговори
ШашмаЗенека преди 3 години
С чипове, ще ви командват отдалеко.
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се вече дари *** Менгеле не е бил по- хуманен от цялата тази пасмина, която се прави на много загрижена за нас, а всъщност са едни убийци.
87
3
 
5
 
! Отговори
Радой Ралин преди 3 години
Голяяма грешка
86
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте малко бе,от къде на къде ще твърдите,че ваксините убивали? Как така ще си позволявате да лъжите и манипулирате най-нагло и безотговорно ?! Това трябва да е наказуемо ! Кои ваксини убиват ?Кого са убили ?Как са го убили ?Нима от 27 милиона НЕВАКСИНИРАНИ няма умрели ? Кое ви дава право да спекулирате с разни фалшиви новини и да обърквате хората ? За мен лично това трябва да се наказва !Едно е да кажеш ,че се опасяваш да се ваксинираш,съвсем друго е да твърдиш,че имало много умрели от вакси
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвайте му................на шефа на ИАЛ.............той е само един слуга на фармацевтичната мафия!!
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Били са ми сигурно 5-6 ваксини когато бях лапештак, но това са ваксини тествани с години, не са ей така за спорта :)) Днешните фармацевти са наемници, просто обслужват работодателя, не си мисли че са гурута в професията си неграмотен :))))
83
3
 
12
 
! Отговори
0 преди 3 години
Каква корона, какви ваксини,кви пет лева... Люк Монтание(откривателя на (HIV) вируса :"Върху класическия модел на вируса, характерен за прилепи, някой е наложил малки елементи от генома на(HIV),но не толкова малки, че да не могат да се видоизменят. Няма достатъчно елементи, за да се образува големия протеин на (HIV) , но има достатъчно от (HIV)за да промени протеина на коронавируса,така, че имунната система да го разпознава като (HIV)".
82
10
 
7
 
! Отговори
Мустафа преди 3 години
Здравейте български туземц..., пардон, здарвейте български приятели, здравейте френдс, искате ли да сте супер герои, супъ хироус? Приятели! Знаете ли, че днес супер героите се ваксинират. Ваксинирай се - бъди супер герой! Йееее, грейт!