Смелата Билгюл: Студентка спаси пострадали в ПТП, тя самата - с фрактури

Тя отстъпила мястото си на момче, което загинало в катастрофата
22 мар 2021 11:30,
129
Смелата Билгюл: Студентка спаси пострадали в ПТП, тя самата - с фрактури
Снимка: БГНЕС

Студентката Билгюл Харунова, която спаси оцелели в катастрофиралия автобус на пътя за Варна, сама се отървала по чудо. Бъдещата акушерка от Омуртаг отстъпила място №3 зад шофьора на млад мъж, който в кървавото меле е загинал на място.

Билгюл учи във великотърновския филиал на МУ-Варна и във фаталната нощ се прибирала към родния си Омуртаг заради здравословен проблем на майка й.

Още по темата

"Татко ми се обади, че майка ми е зле и ще я карат в спешна помощ. Мястото ми беше на предните седалки, точно зад шофьора, където аз не седнах, защото беше седнало едно момче, отстъпих му мястото и минах на задните седалки", разказа през "24 часа" 20-годишната студентка.

Автобусът София - Варна трябвало да потегли от Велико Търново в 22.45 ч., но закъснял заради снеговалеж край Севлиево. Четирима, освен шофьора, пътували в нощния курс - Билгюл, младият мъж, две момичета и възрастна жена.

"Аз си пуснах музика както винаги. Изведнъж стана, за няколко секунди. Преобърнах се и паднах на стъпалата на задната врата. Блъснах си главата някъде, нещо тежко падна върху крака ми. Не знам как се измъкнах оттам. После счупих стъкло, излязох навън. Чух някакви звуци вътре в автобуса, пак влязох да изкарам и момичетата, бяха две. Изкарах ги и после дойде бърза помощ, доколкото си спомням", разказа студентката.

"От шока, не знам колко съм разбрала, но момчето, което бе заело моята седалка, е починало на място", допълва тя.

Оказва се, че младата жена се е втурнала да помага на останалите в автобуса, а тя е била най-тежко пострадала. С фрактура на дясна подбедрица и фрактура на черепа от лявата страна, тя е освободена за домашно лечение.

Билгюл е една от най-добрите студентки в медицинския филиал във Велико Търново, каза ръководителката му доц. Дияна Димитрова.

"Изключително бързо се ориентира в обстановката и действа. Може би Господ я е изпратил там", допълни доц. Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
42
 
! Отговори
ПОЗДРАВЛЕНИЯ за преди 3 години
самоотвержената постъпка !
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътниците са застраховани по време на пътуването, въз основа на билета който са закупили, а той е с фиксирано място.
23
1
 
47
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Браво! Шапка й свалям!
22
2
 
59
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Браво момиче! Една истинска българка! Като българката на Вазов - всеотдайна, безстрашна интелигентна и истинската жена. На България и трябват точно такива истински Човеци и Българи ! И слава богу че ги има, но дано да бъдат мнозинство
21
0
 
37
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Браво на момичето!!!
20
0
 
55
 
! Отговори
изплува пяната преди 3 години
Браво на момичето. Да се възтанови, да е добре и да се радва на живота. А колкото до коментарите на пяната...то тя винаги изплува. Нека момичето , да не им обръща внимание и да знае, че нормалните хора са повече и се гордеят с хора като нея....
19
2
 
2
 
! Отговори
Св до 41 преди 3 години
Това пък на й - лесно може да се провери по записаното в билета, и на схемата на касата при продажбата. Не зная дали точно заради това, няма да се заядат от застрахователната компания. Те се ловят за всичко.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 18 И какво ще те спаси колана, ако си шофьор при челен сблъсък между тир и автобус бе, ?Ми, като заначало поне един от пътниците нямаше да има фрактура на черепа и счупена подбедрица. И може би друг от пътниците нямаше да си размаже главата или в предницата на тира или в рамката на автобуса. Хрониката не описва подробно *** на пострадалия пътник, мир на праха му.
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако бяха ползвали и колани, нямаше да има жертви, ама ...
16
0
 
33
 
! Отговори
българин преди 3 години
ГОЛЯМО БРАВО НА МОМИЧЕТО !
15
0
 
34
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
При 4 *** пътници в автобуса номерата се обезмислят.Момичето не се заяло с младия мъж да и освободи точното място и това е спасило живота и.
14
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на момичето! Човек когато е в шок, показва истинската си същност, защото действа първосигнално. Да е жива и здрава!
13
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към пишещите по-долуПичове, и на мен ми се е случвало да се кача в автобус и на мястото ми да е седнал някой мъж. Не е приятно. Тогава отстъпваш, че не знаеш *** Балкански дали няма да ти скочи на бой, че си му развалил рахата.Браво на момичето, че е оказала помощ! Да е жива и здрава!
12
1
 
2
 
! Отговори
Дедко преди 3 години
До АнонименМожеи да е така, но не и за тези назад в автобуса. ***!
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И както се вижда, всички са били без предпазни колани, понеже коланите ограничават свободата ни и ни пречат да дишаме.
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на момичето такива трябва да сте всички като нея. Личи си че е израснала в добро семейство.
9
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момиче да отстъпва място на момче в автобус???А, забравих-живеем в джендърско време!Джендърско? Юнакът Балкански я е погледнал накриво и на кръв, и с лек сексуален намек в очите, и момичето бързо се е съгласило да седне някъде другаде, както се вижда от текста, колкото се може по-надалеч.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при ивкокони, преименували се на транспре... нещо си, а наетите автобуси на етап, не ги ребрандират защото никой не се качва в тях и с право. Нали помните на Тракия, пак тези изтрепаха хората, но видиш ли, жената с реното обърнала автобуса. Важното е че шефчето е с тесла и пълни шкафчинциту на оня дето дрон му жужи в спалнята.
7
1
 
46
 
! Отговори
злоба преди 3 години
Браво на момичето, да е живо и здраво!
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова си спазвайте местата.