Борисов: Държим на открит и взаимноизгоден диалог с Русия

Премиерът пожела успешен мандат на руския посланик у нас
54
Борисов: Държим на открит и взаимноизгоден диалог с Русия
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова по повод началото на мандата й в София.

Още по темата
В рамките на разговора им в Министерския съвет бяха обсъдени двустранните отношения и наличието на желание и от двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност.

Премиерът Борисов изтъкна, че България държи да има открит и взаимноизгоден диалог с Руската федерация, при който страната ни се води от националните си интереси и евроатлантически приоритети, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският министър-председател пожела на посланик Митрофанова успешен мандат в България и посочи сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията.

По думите му България и Руската федерация могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

Срещата между двамата е само ден, след като Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата и им даде 72 часа да напуснат страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Какъв диалог ще водиш с Русия бе, Борисов?Ще ги питаш защо се опитаха да отровят Гебрев с "Новичок"?Или ще обсъждате от къде им е дошла азбуката?Крепостните разбират само от сила!Искай им над един милиард долара, които "Газпром" беше осъден да ни плати и толкова!
40
3
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Ти ли държиш за " диалог" с Русия бре Лицемерино?Как ме те е срам,да се показваш изобщо??? Дърт комунист и лицемер си ти и нищо друго! Човек страдащ от мания за величие! Той И Тато не беше такъв какъвто си ти бре мутро! Време ти е да си ходиш!!
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но мотивацията на българските власти за оповестяването на този скандал е по-голяма от риска. Правителството на Бойко Борисов и избраният му главен прокурор Иван Гешев трябва да се представи като прозападна и то във време, в което спекулациите около връзката на управлението му с Москва растат. Причината - газопроводът, за който България похарчи цяло състояние, и който е изцяло в полза на Путин и никой друг.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Euractiv: Шпионирай трудно.Защо България направи този шпионски скандал публичен? В повечето случаи е по-добре всеки да държи мръсните си дрехи скрити. Не е много мъдро да кажеш на целия свят, че висши служители на собствената ти държава толкова копнеят да работят с руския президент Владимир Путин, че са склонни да го направят за жълти стотинки. И това доста руши имиджа на България на надежден партньор в НАТО.
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов защо се мазни на тая дърта рускиня ? Трябва да и скръцне с зъби и да се държи достойно а не да се мазни. Те ни шпионират.
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гатанкаИ двамата са жендъри с лева резба,двамата са социалисти,и двамата трепят пенсионери болни и инакомислещи с ваксини.......с една дума нео фашисти.
35
3
 
3
 
! Отговори
гатанка преди 3 години
Каква е разликата между Борисов и Байдън?
34
8
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Айде стига: Айде стига г'лупости. Русия не се интересувала от никого? Руски медици с цялото си оборудване и полеви болници ходиха да помагат в Бергамо, Италия за да се справят с първият пик на Ковид епидемията. Защо? Защото се интересуват самоот себе си?Писането по русофобски опорни точки води до тотално о'глупяване,писал съм го и друг път.
33
10
 
9
 
! Отговори
селянин преди 3 години
що имам чувството че некой ке се опари яко от тва натеганевизирам Варненска Росийская Республик и Бургаская и ке има скоро референдум с 99%за присъединение към матушка
32
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Боко пак му се карат
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дебелака от Банкя му го нибиват с 200 сега мърка като котенце искам да чуя мнението на онаниста Калеко Алеко ?
30
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отакато се доказахме кави сме фурнаджийски лопати на нас гледат като 'лош материял'.От времето на Заю Зелев през коня Стоянов - чак до Чехлю - все плашило ни е Русия.И тя загуби интерес към нас - щом не искаме да имаме нищо общо...
29
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ побърза да се оправдае, че не той гони руските дипломати, а американците са го накарали! Обаче ... "Москва слезам не верить!"
28
7
 
14
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Путин бавно си го премести у другия крачол и се замисли.Тези кога станаха калайжии и кога им почерня гъзо.С Турците войни вводихме и нямаме проблеми!Тези РОМИ от БГ да се чудиш къв го дирят?!
27
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Избирате или Бойко Борисов, или Корнелия Нинова"==========================================================Не. Избираме "Възраждане"
26
4
 
6
 
! Отговори
ГРОТЕСКА! преди 3 години
Съвсем по йезуитски!Всичко се плаща...от всички!
25
9
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
ББ (Буда Барселонски) има голям късмет. Ако такава провокация бе преди 70 години, щеше да си 'поговори' лично с Берия
24
3
 
3
 
! Отговори
ИЗВРАТЕН преди 3 години
БЛАГОДАРНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СЪБРА ПОМОЩИЗА ДА ИЗГРАДИ ПАМЕТНИЦИ ПРИЖИВЕ НА ВЕЛИКИТЕ ПАТРИОТИ,ПИЖЕ, ДОГАН, ДАНЧО МЕНТАТА, ПЕЕВСКИ, РАМАДАН АТАЛАЙ,РАСИМ МУСА, И НЕГРАМОТНИТЕ ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТАВЕЧНО ЩЕ ОСТАНЕТЕ В НАШИТЕ СЪРЦАДА ЖИВЕЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААААААААААААААА
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авиационните сили на Южния военен окръг на РФ съвместно с морската авиация на Черноморския флот на РФ ще проведат мащабни учения над акваторията на цялото Черно море. Тези учения красноречив знак ли са будиста и неговите началници?
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А посланичката предала ли му е нещо от Путин? Защото така, както сте го написали, той е провел монолог...