Позволи ли домашното тестване на болните да се укриват?

Всеки тест трябавше да се прави в болница, смята д-р Георги Миндов
6 апр 2021 14:40, Ния Христова
35
Позволи ли домашното тестване на болните да се укриват?
Снимка: БГНЕС
"Допусна се една грешка н управлението на кризата с коронавируса, а именно - пуснаха се тестове за домашна употреба. Много хора си правят тестове, те излизат положителни и хората се укриват. Някои се самоизолират, а други ходят на работа и разнасят заразата". 
 
Това каза в ефира на bTV д-р Георги Миндов, педседател на Националното сдружение на софийските общопрактикуващи лекари. 
 
Той е категоричен, че подобно нещо не е трябвало да се случва и всеки тест е трябвало да се прави в лечебно заведение, което да пуска бързо известие, контактните хора да се издирват и също да бъдат изолирани.
Още по темата
 
"Не може под никаква форма тестове да бъдат за домашна употреба, при положение че трябва да се наложи карантина", каза още Миндов. 
 
"Заради домашното тестуване губим контрола и не можем да хванем всички болни", допълни той. 
 
Д-р Миндов коментира и изборите и каза, че дългото чакане на хората от СИК в автобусите го е притеснило. 
 
"В малко затворено пространство един да има с инкубационен период или да е безсимптомен носител, бъдете сигурни, че тези хора ще бъдат заразени. До края на седмицата дано не се разолеят", коментира д-р Миндов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е но дори бе пазят близките ди
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Миндов не иска всички по болници просто човекът каза че много си правят тестове които излизат положителни у дома и после пак са на пистата хората дали в автобуса или магазина все тая но като се имаш за положителен и въобще не пазиш другите У нас е така важно е на Вуте да му е зле
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде в Европа има тестове по аптеките. Няма държава с толкова много болниции, която при този мащаб на епиемията да може да поеме абсолютно всички, които трябва да се тестват. РЗИ също няма такъв капацитет, зимата се бяха овъртяли с карантинирането яко, защото нямат хора. А Миндов иска всичко в болниците - лекуване, тестване, а за личните лекари само точене на здравната каса и телефонисти, а????
30
3
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Боже-е-е,боже!Общопрактикуващ се изказва с такава убеденост,и компетенстност,сякаш цял живот е лекувал инфекциозни болести.Скрийте се,БЕ ,г-да диспечери.То от вас само това става.Вие,общопрактикуващите сте толкова далече от медицината,че нямате право на мнение.Защо въобще са те интервюирали.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До CriticusMagnus"И колкото по-дълго продължава това безгрижно разхождане без карантина на заболели, повече ще траят и мерки и свичко..."Ще трае, докато офсите не се събудят и не кажат "баста" на всички малоумнии мерки и теглилки.
28
4
 
2
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 3 години
До Анонимен (26)Ами престъпници са! В пандемична обстановка сме... Всичко е затворено и всеки страда... И колкото по-дълго продължава това безгрижно разхождане без карантина на заболели, повече ще траят и мерки и свичко...Сега, може да не изглежда на чак толкова голяма работа ама уви... Ако това са не "престъпници" ами граждани на 3ти страни които знаейки се разхождат навън в България и разнасят опасна зараза - нямаше ли да има мерки? Нямаше ли да са престъпници? Е каква е разликата?
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не се ли укриват хем им излиза положителен теста у дама хем си ходят в магазина по улиците на работа в транспорта и тн прав е докторът
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глей какви думи използва мисирката проста - "укриват". Ще кажеш, че са някакви престъпници.
25
4
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
До MindilАми това вече е медицински комунизъм! Нали господарите на докторчетата са либерални марксисти. Какъв фашизъм ви гони.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Миндов е един от малкото които казват истината другите са политически изтривалки вкл и Брънзалов
23
2
 
8
 
! Отговори
Bilko преди 3 години
Някой искал ли е направление от личния за psr тест-дават при първоначални симптоми и ако си зле.Само,че отначало личния те праща да си направиш тест,който си плащаш сам и после ти назначава лечение.Хитро,а!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато някой започне да се грижи за моето здраве, защо ли ми замирисва на пари!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък го карах на есен и изобщо не съм се тествал, защото и без друго няма смисъл-от щаба официално обявиха че други заболявания освен Ковид вече няма! Запушен нос, разстройство, обрив...всичко е Ковид!
20
5
 
3
 
! Отговори
АНТОН преди 3 години
Добре де, д-р Миндов - как така да се заразят, нали всички са ваксинирани с Pfizer ваксини! Ако се заравят повечето, защо да се ваксинираме!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да бе сега ли го разбраха има безплатни тестове от личните но никой не ще да ги прави правят ди домашни тестове
18
5
 
4
 
! Отговори
темата на нова преди 3 години
Това е подготовка за фаза 2 и подобно на закона H.R 6666 в Сащ,следващата стъпка е да влизат в къщи и да тестват масово,и да изолират болни на определени места за въстановяване,и това право ще се издеиства с предтекс че ви спасяват,така ще им се даде нужната власт.И начин да ви изселят разделят и.т.н
17
0
 
10
 
! Отговори
А сега де преди 3 години
То мога да ви наплюя и без да се тествамНе е ли по добре да знам какво ми е състоянието.Останалото е самосъзнание и отговорностЯвно на вас ви липсва, а само келепира гледате.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: ъъъ (номер 10)Че тя каква е бе?Венцеслав Мутафчийски какъв е според тебе?Генерал, тоест военен!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и от къде са хванали залазата бе, че да я разнасят, я стига с тая мантра - заразата си е навсякъде, ама поне могат да отидат на лекар като хората, не да си седят вкъщи докато стигнат до умирачка - това ваше изолиране доведе до смърта на много хора
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе направо да пускат отряди Айнзацгрупен и когото хванат да се укрива да го разстрелват на място!

Спонсорирани публикации