БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Решението е било взето единодушно
Обновена: 17 апр 2021 18:03 | 17 апр 2021 14:48, Веселина Йорданова
254
БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е подкрепил президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Решението е било взето единодушно.

Съставена е и работна група за разговори по формулата на издигане, инициативен комитет и за политиките, които ще отстоява президентската двойка. Начело е лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В групата влизат още зам.-шефовете на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин и Христо Проданов като представители на парламентарната група.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише "24 часа".

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил "Позитано", че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото "президентската двойка е наша" и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като "неадекватно" отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. - победата на президентските избори.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Резидента!Постигна целите си!Да живеят руските шпиони в България!Ама вина има и Боко,защото трябваше лятото да ги смачка както в другите държави!
94
0
 
9
 
! Отговори
от северозапада преди 3 години
До 91 Анонимен:ВСВ нашият съюзник Хитлер ни даде Македония, излаз на Бяло море и остров Тасос!!! После дойдоха *** и както е видно от последните събития с Македония - още няма оправия!!!!
93
0
 
13
 
! Отговори
Пенсионер - римейк преди 3 години
Комунистите щурмуват Парламента, Депесарите след тях вървят, ей алгари, ей Чалгари, славен път ви чака , труден път.
92
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберски *** гледайте си вашия заек и не се занимавайте с президентът ни
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатурата на протестъри,комунисти и чалгари е налице!!!Да живей Демокрацията!
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха.Някой очаквал ли е друго...?Гарван, гарвано око не вади....
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооооо Чалгарюююю този филм със съветските танкове сме го гледали през 1944 година!!!!!Как руските танкове минаха Дунава!-----------------Шъ ти задам само един въпрос!На чия страна воюваше Царство Бг през ВСВ????
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю вече се римува с Чалгарю!
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо ще сложат ръка на ЦИК за са фалшифицират изборите. После ще разпуснат народното събрание и ще управлява чрез протестърски комитети.
86
17
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Вождът ТИКВА - ако имаше поне 10% от избирателите на Президента Радев- щеше да спечели Изборите))хахахахаххах- но Уви- той дори няма 5 % рейтинг -спрямо Президента !Тиквата спечели Изборите -само че отзад напред- така Българският Народ показа Мъдростта си ! Да те боли -Първи -но отзаД напред! мухахахахахаххахХахахахаххаХАХАХАХХА
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- вероятно ще суспендират договора ни с ЕС.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами покани ги бе Чалгарю!Що стоиш?
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радев в джобчето вече се намира лисчето, което Митрофанова му е дала със състава на новото правтелство. Пък вие си ревете.30 ГОДИНИ ЧАКАХМЕ да се отървем от Москва и сега с тия прости протестъри им се нахендрихме като през 45 та година.Няма късмет българския народ - винаги сме си били роби на някого.
82
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев в проверен натовец и ще служи на интересите на САЩ така както и Бойко Борисов и всеки друг който е на власт в България.
81
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оформя се нова диктатура.. Протестърите заграбват цялата власт в страната.Хора, да действаме сега, докато не са ни оставили без доходи и свобода!Долу хунтата на протестърите!
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русифилите също в Сибир!------------Недей тъй, бе!Че, то тогаз у Бг шъ останат само ромите и турците!
79
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако руските танкове не бяха влезли 1944та, сега България щеше да е само Софийско и малко до Пловдив. Впрочем с танкове не са влизали, а са посрещани с цветя, както французите и австрийците са посрещали с орации по улиците немските войници когато Хитлер провел "блиц крийг".
78
0
 
7
 
! Отговори
Пророк преди 3 години
Мощно земетресение ще удари София скоро. Господ ще въздаде справедливост.
77
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф стожер на Демокрацията!!!???Вие що не си пиете розовите хапчета!Резидента е руски шпионин!
76
2
 
18
 
! Отговори
Корнелия преди 3 години
Той Слави нали е лице на БСП? За каква загуба на изборите може да се говори.Слави, Мая, Татяна Дончева все именити мутри от последните 30 години.