Кантарджиев: Да се отложи публиката по стадионите и отварянето на баровете

Над 95% от случаите на коронавирус у нас са от британския вариант
Обновена: 17 апр 2021 19:16 | 17 апр 2021 19:15, Веселина Йорданова
181
Кантарджиев: Да се отложи публиката по стадионите и отварянето на баровете
Снимка: БГНЕС

Има мерки, които не трябва да се разхлабват на този етап, според директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Притеснява ме, че всяко разхлабване на мерките може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняват. Трябва да бъде отложено пускането на много публика и отварянето на нощните заведения", заяви той в ефира на предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Още по темата
Според него моловете не са толкова рискови, ако са само места за пазаруване, а не за събирания.

По думите му повече от 95% от случаите на коронавирус у нас вече са от британския вариант.

"Трета доза от ваксините ще трябва да се слага, само ако се получи бързо разпространение на щам, който може да се промени. Втората игла увеличава защитата с 15-20%. Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да приема втората, защото вече ще има имунитет", каза той.

В понеделник здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов ще съобщи официалната позиция във връзка с имунизацията с AstraZeneca оттук нататък.

Проф. Кантарджиев коментира и разформироването на Националния оперативен щаб (НОЩ), както и задачите, които той ще продължи да изпълнява.

По думите му НОЩ е започнал работа с четирима лекари, както и хора от Външно министерство и полицията.

Задачите му са били да информира правителството за хода на пандемията, което ще продължава да прави, да координира контактите между държавните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще му кълна родата до 10-то. коляно, ще платя на магесник.
91
0
 
1
 
! Отговори
.......... преди 3 години
Нищо не направиха освен да всяват паника и страх. Ковид има, но строгите мерки в Западните страни, не доведоха до намаляване или изчезване на вируса. За съжаление.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даваха една от платените професори ,каза че третата вълна още не била дошла ,чакала за 1 май,тая веднага да се арестува за лъжи и терор върху хората
89
1
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Този обаче до последно упорит !
88
4
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
исках преди 6 месеца да се пусна в ковид отделението на окръжна болница пловдив, не можело, всички места са заети, ще се избият за 1000 лева бонус, отваряй баровете.....не ми пука за нещо което е само в чутурите на шайката, плана за затриване на икономиките в ЕС да внасят и да спира циркът ковид.....
87
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да хленчим толкова много . В сравнение с много други страни , У нас мерките са минимални. В много източни страни, които имат опит с епидемии, мерките от самото начало са били доста по-сериозни и контролирани безмилостно. В западна Европа при заболели 100/100 хиляди , управляващите веднага вземат а сериозни мерки. Малко са страните със заболели 500/100 хиляди, като нашата родина и мерките са толкова либерални.
86
2
 
8
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Отваряй всичко,по зле от това няма да стане
85
1
 
11
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Къде ги видя тия пълни стадиони,а каква пък файда имаше от тъпите ви мерки
84
2
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Този човек не е ли чувал думата ОСТАВКА. Неговото гуро ки я пододе но той продължава да е на амбразурата и да ни пази от вируса. А бе докторе с какво е по-заразен един стадион на който ходят има няма 1000 човека от едн МОЛ или претъпкан хранителен магазин. Няма да ми отговориш. Чисто и просто този народ трябва да бъде мачкан и тормозен до последно. И ей новите , опичайте си ъкъла защото има нови избори скоро.
83
11
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Най-сетне правилно предложение! Това е безумие. Отвориха де що има, а интензивните отделения се пускат по шевовете! Всеки ден умират над 100 човека!
82
18
 
9
 
! Отговори
cz преди 3 години
Тези, които казвате, че вирус няма - ще отидете ли доброволци поне за един ден в някое от ковид отделенията? Нали няма вирус, ще отидете ли? Или само си чешете празните езици?
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най добре си е без публика..... докато не закрият БГ футбола, иначе баровете що да не си бачкат? или им мина сезона, лятото може и навън, без барове. зимата само барове
80
4
 
11
 
! Отговори
sas преди 3 години
на тоя щаб не им ли подадоха оставката за назидание на всички против боко :D
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се притесняват инжектираните, те имат антитела само за оригиналния щам/вариант.
78
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус до кога ще продължи? Изобщо ще изчезне ли? Защо Китай е все още не наказан заради пуснатия от тях вирус? Защо никой не задава тези въпроси? Защо всички мълчат.
77
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е страх от болести да си седи вкъщи, защо всички да се съобразяват с няколко хипохондрици.
76
25
 
5
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
Нека Чалгаря да сложи Мангъров за управляващ на новата вълна от най-новия вирус, който започна да се разпространява във Великобритания! Стаден имунитет, без ваксини давайте! Стойте и чакайте, после ще ревете за бившите от НОЩ, но ще е късно! Четете бре хора, четете и слушайте какво става по света! Свалете си капаците от очите!
75
7
 
6
 
! Отговори
Върдж преди 3 години
Кантарче, пускай публиката, да не те изплющя.
74
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Откакто олабиха мерките и разтуриха щаба, епидемията взе да изчезва."Точно! Ще се окаже че ако не се вдигаше пушилка почти никой нямаше да е чул че има пандемия.
73
8
 
21
 
! Отговори
УВО '21 преди 3 години
Откакто олабиха мерките и разтуриха щаба, епидемията взе да изчезва. Айде, да продължаваме все в тоя дух!