Борисов нареди: Отворете "зелените коридори" за ваксини

Третата вълна върви надолу заради доброто управление на пандемията
128
Борисов нареди: Отворете "зелените коридори" за ваксини
Снимка: Правителствена пресслужба

Третата вълна на коронавируса у нас върви надолу благодарение на изключително добрата работа по управление на пандемията. А в резултат на преговорите по доставките на ваксини, България ще получи близо 5,5 милиона дози за периода април-края на юни.

Още по темата
Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание.

Премиерът отбеляза, че през май всяка седмица се очакват по над 270 000 дози ваксини на "Пфайзер", а през юни – по 410 000 дози седмично. От ваксината на "Модерна" през идния месец всяка седмица ще се доставят по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни - по 41 000 дози седмично, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разчетите на Министерството на здравеопазването показват, че през второто тримесечие на годината България ще получи 3,5 милиона дози от ваксината на "Пфайзер", 420 000 дози - на "Модерна", 550 000 - на "Янсен" и около 1 милион на "Астра Зенека" или общо близо 5,5 милиона дози ваксини.

Борисов подчерта, че с така осигурените количества ваксини трябва да се отворят зелените коридори за ваксинация у нас и максимално бързо желаещите да се имунизират.

"Вчера имаше близо 19 500 ваксинирани, надявам се от днес броят им вече да е по 20 000 на ден, а от следващата седмица - и по 30 000-40 000 души. Осигурени са достатъчно ваксини и през личните лекари, и в центровете за ваксинация", отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
16
 
! Отговори
Стига преди 3 години
сте ни навирали в очите тоя куц циркаджия, драскачи некадърни.
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е таз държава, каква е таз държавност, какви са тез чиновници, на които едва ли не всяка седмица, лично диктаторът трябва да нарежда: Отворете "зелените коридори" за ваксини?!
72
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нещо в герп КУЦА
71
6
 
19
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Стига е нареждал този. Омръзна на хората с неговите заповеди, разпореждания, назначения и други такива подобно. Мисля си дали ще се намери някой, който да нареди да му отворят вратата на Централния Софийски. Може и тази на някой от другите. Както на чешкия.
70
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще повярвам че има вирус само когато видя Пулявия Муфтата и Бибитко в реанимацията с кислородни маски. Цялата галамация се предизвика за да се откраднат милиардите евро от евро.гейците. Общувам със стотици хора на ден. Зареждам с продукти магазините от големите вериги и частни такива в цялата страна. Как пък не срещнах един който да се оплаче че той или роднините му са заразени или болни от Ковид. Този вирус по избирателен начин ли заразява. Защо подминава Бибитко и тези от НОЩ.
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Премиерът отбеляза"Ще ви поправя- "премиерът в оставка", като ударението е върху "оставка".
68
7
 
8
 
! Отговори
Неук от Банкя преди 3 години
Най големия спициалилист си по симолиране на работа скасани менискуси
67
4
 
7
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 3 години
Станете и те ще паднат!
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТи сляп ли си? 74% от гласувалите НЕ искат "баце". На поне 50% от тези 74% не им пука кой ще е, важното е да не е баце
65
4
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И как да се разбира това? ако е нямало други ваксини освен Астра Тромбека значи тиkвоча просто пак прави номера. А ако се окаже че има Пфайзер и Модерна, значи той съзнателно ги е криел за някой или за нещо.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, опък човек си е и това си е! Даже и патерицата носи наопъки, откъм здравия крак.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителство на АнтиГЕРБ партиите и вкарване на Мутрата и Шайката му в затвора.Преди това конфискация на откраднатото.
62
2
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Абе тоз човек много ядове му дойдоха бе и то все от главата му... Седнали да го викат да ходи в парламента-абе шило в торба седи ли бе? Принудиха го ще не ще в отпуска да излаза, та като няма какво да прави, минискусите да си къса и сега с патерици да седи, та и джипката да не може да подкара... Ама сега са е заканил, ако пак го тормозят да го пикат в парламента, тоя път в майчинство щял да излаза и две години хич не го търсете... Какво ша правят мисирките като няма кой да хи храни-хич незнам...
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В една нормална държава, тоя щеше да седи пред някой хранителен магазин и да напомня на клиентите за глупавите маски. Това би било върхът на кариерата му
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
работа,работа и работа.жалко ,че ги няма трудови войски ,там да *** да работи тоя
59
3
 
6
 
! Отговори
Бай Бай Ставри: преди 3 години
Този ББ защо още е на свобода, а не е зад решетките за всичките му престъпления. Тия, новите, се оказват меки марии...След 10-ти ноември окошариха дори бай Тошо и го съдиха, а сегашните остават да ги разиграва ежечасно една Мутра. Гола вода са - само бля, бля! Докато ББ не бъде осъден и вкаран в ЦСЗ ще е ясно за всички, че у нас промяна няма!
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жипката къде е?Къде е жипката?Открадна милиарди,поне жипката върни!
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този хубавец от снкмката..защо не каже защо си назначават в последните дни техни хора в агенции, бордове и др?Или и това се прави..за да ни пази от лошите комунисти?
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого нареждаш ти бе, слушай оператора какво на тебе ти нарежда и карай таксито на адреса!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов нареди" - Е,те това е проблема -нарича се Тоталитаризъм ! за всичко той нарежда ,разпорежда,разпределя !ние какво ,крепостни роби ли сме му ?