Защо се стигна до бой между лекари и охрана за ваксини?

Според д-р Миндов трябва да се създаде електронна система
27 апр 2021 22:25, Нели Христова
67

Лични лекари от София се сбиха с охраната на столичната Регионална здравна инспекция. До напрежението се е стигнало след дълго чакане на опашки за ваксини. А причината за сблъсъка между лекарите и служител от охраната на РЗИ е, че към края на работното време, докато все още има голяма опашка от чакащи, се появява куриер, който прережда всички.

"Не се бием за ваксини, бият ни за ваксини. След обяд е било определено само за дози за личните лекари, три часа преди инцидента лично бях на опашката и беше спокойно. И охранителят си е позволил да наруши правилата и да допусне съответното лице да се предреди", заяви в ефира на "Денят ON AIR" председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.

Той каза, че и преди е наблюдавал от този охранител грубо отношение и нецензурни думи към лекарите.

"Този куриер от ВМА е влязъл като един богопомазан, така ли действат военните? Законите трябва да се спазват, лечебните заведения са равнопоставени", категоричен бе лекарят.

По думите му трябва да се създаде ред.

"Когато има такъв огромен интерес, може да се създадат различни неща като например електронна система. Не може да чакаме като за цветен телевизор през комунизма. Ние нямаме дори един телефон, на който да се обадим, за да разберем има ли ваксини. Отиваме и чакаме просто. Можеше да се разделят потоците на различните лечебни заведения - или просто по реда на пристигане", каза още д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

Той предложи също поставяне на нещо като машина за теглене на номера или удължаване на работното време.

"Повечето колеги сега ги е страх да отидат - това са 3-4 часа без тоалетна, без вода, грубо отношение. Трябва да им покажем, че не е това начинът. Има фирми за логистика. Куриери. Може да се заплатят тези услуги. Но не може ние да ги организираме", добави лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора, които трябва може би да се ваксинират от медицинска гледна точка.Други имат добра имунна система и най вече познават правилата на елементарната хигиена - като мен - и не е обходимо да се ваксинират.Ако повечето прочетат и разберат, какво и как е направена ваксината, много ще се замислят преди да искат да си я слагат, както беше казал един професор функционално неграмотни могат да четат, но не разбират четеното край на цитата. Не ме разбирайте грешно, че съм против ваксините!
46
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Поредната изцепка на здравната система - по-голяма мижитурка от сегашния здравен министър не сме имали.
45
5
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Малко ги е бил....Тия гадддове дето са се клели в Хипократ сега ни боцкат за кинти.Продадоха се!Чакали били по 3 4 часа "без вода и тоалетна"Защо чакате бе - за без пари нали?!?Джи Пи то ми каза, преди два месеца, че Зенеката е "най-добрата ваксина"!!!А после я спряха.Продажници в бели престилки....Браво на етноса, че ги маризят редовно.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прередил ги куриера на вма ! вма е болница за избрани,политикарии олигарси - за обикновенния човек там място няма .. , още на портала те срещат поне 4 дерибеи въоръжени до зъби и никой не може да припари до 20ет крепост .
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отваряме-затваряме, отваряме-затваряме.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и беден народ - слаба и разграбена държава. И лекарите са ни като масата от хора - прости, невъзпитани и алчни до безобразие.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем причината-10лв.на игла!!Затова си бият шамари!500 човека пациенти,всеки с ваксина(2 игли),смятай :) Те джипките иначе си спят зимен сън,ама сега ги събудиха!!Утре и с колове ще се налагат!
40
1
 
9
 
! Отговори
Алкохолик отАнтоново преди 2 години
Не мене др. Радева категорично ми е забранила да си бия ваксина. Във ваксината има микроби и други г.оовна. Коритаров нали се вакцинира и кво....взе че умре. Без такива номера.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!Много проникновен си бил бе, другарю националсоциалист!Такива "компетентни" изводи...ХА ХА ХА
38
4
 
6
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До БългаринНе само се унижават, ами и до бой стигат по опашките за ваксини. И цялата работа е заради десетте лева за убеден баламурник и на сложена ваксина дето ще получат.Щото и те са патриоти като теб. И жирналистите.
37
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Къде сте видели в ЕС, Великобритания, Щатите, Канада лични ЛЕКАРИ да се редят на опашки за ваксини, да висят часове наред като сървули и да си губят времето и да се унижават???Какво е това разхищение на ТРУД??Защо РЗИ не организират по един куриер с хладилен пикап и не минат за 5 часа да разнесат ваксините по кабинетите Ви, докато Вие си вършите основната работа - прегледи на ПАЦИЕНТИ??ЗАЩО??Айде със здраве, дръжте се на положение малко, не сме Северна Корея!
36
3
 
14
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Тъкмо ще разберат как са нещата пред техните кабинети !
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38 пич, Ти си еманацията на българина и искам нещо да те питам:Ама наистина ли си мислиш, че всичко на този свят опира до пари?Най-ценното нещо на този свят, за оня-не знам, но за този най-ценното нещо е животът.Това, пич, ми е работата.Твоята не знам каква е.Какво работиш всъщност, 38?
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж какво, 38 ***-ераст,Дала съм 20 лв за такси, мед,сестрата иска по 4 лв на ваксина, зареждам по амп.Адреналин и Урбазон всеки ваксинационен ден и се надам в края на деня да ги изхвърля при това с ясното съзнание, че всяка поликлиника е фелдшерски здравен пункт и ако някой тръгне да се възнася от ваксинацията няма какво да го спре.Дребна душица си ти, 38,Нереализирала се в живота.Да си се изучил, брат, кой ти е крив?!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М-да, а днес за да не ни се гледа кашмера, ни пуснаха 50-60 човека уста в тил на 5-ия етаж.В онзи тесен невентилиран коридор-душегубка, който не е преболедувал КОВИД, до 2 седмици ще го преболедува.
32
8
 
15
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
Как няма да се сбият докторите.10 ваксинки да пробутат на ден на стадото, са им по 10 лева приход на ваксинка. Което е 100лв на ден.А и знаят че няма да е вечно, щото баламите се осъзнават със всеки изминал ден.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накво значи ВМА? Каква акадения е това, не е ли правилно да е просто Военна болница?
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрата бананова република в историята на Балканите, на света и на вселената. Дори в състояние на извънредно извънредно положение не може да се осъществи нормално медицинско обслужване....Kletamajkabulgarija
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-интелигентният начин е електронна система като тази за записване на пациентите за ваксинация; записваш час за 1-ва и 2-ра доза вземане на ваксини, обаче такава система струва пари.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един от хубавите американски филми "Последният замък" шефът на затвора пусна само един кош за баскетбол на затворниците и те се сбиха.Има много начини да се злоупотребява с власт.