Отложени полети: Ще остане ли България без руски туристи?

Чартърните полети от Москва бяха преустановени
222

Туроператори настояват за незабавни мерки от страна на държавата ни на дипломатическо ниво. Това се случва след като чартърните полети от Москва за България бяха преустановени. От Външното ни министерство съобщиха, че Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

"Чартърните полети са спрени и от двете страни, тъй като пък "Росавиация" - техните авиационни власти не разрешават на българските авиокомпании полети между Русия и България. Реципрочно  - българската страна отговаря със същото", коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Галин Георгиев.

Още по темата
На 2 май е имало един извозващ полет от Бургас за Москва. За 9 май е планиран още един. За месец юни са планирани 136 полета до България.

"Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Според туроператорите, които работят на руския пазар, въпросът е геополитически и трябва да бъде решен на най-високо равнище. Решението за отложените полети идвало след шпионския скандал, който изостри отношенията ни с Москва.

"Доколкото разбирам е отложено вземането на окончателното решение до 11 май  - дали България ще влезе като 10 страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще забранят полетите за България. Като претекст ще се използва епидемиологичната обстановка в страната", подчерта Георгиев.

В изявление, публикувано от Българския визов център в Москва, се посочва, че България може да започне да приема документи за визи на руснаци не по-рано от 17 май, а Турция вече кани Русия на преговори в Анталия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Привлечете си български туристи. Гърците, турците, албанците как го правят?
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 115 Мяу... ракети против Русия които в близко време да ги използваме срещу русия...Наистина си ракети против Русия които в близко време да ги използваме срещу русия. турците отново са над главите ни!На такива продажници не бива да се разрешава да се рззмножаеат, ще ни направят на пушечно месо!И не ми разправяй, че НАТО ще ни спасява, колкото спасиха гърците в Кипър!
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но затова пък има дирекктна линия до Мадагаскар и това лято се очаква 18 милиона мадагаскарци да наводнят нашето Черноморие.
172
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В тая игра русия е слабата а жужа да се готви за изритване на лукойл
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудо голямо то и миналата нямаше
170
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без проституирашти рускини няма да останем а другите им нито имат пари нито ни трябват
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че за како са ни тия голтаци
168
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ок не щете руснаците скоро ще се топлите с кравешка тор, ще карате колите си с кравешка тор и ще ядете кравешка нор ясноо
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Рицка камериерката--------------------------------------------Има и да бутат,има и да останат. В Испания също навремето презастроиха и после бутаха.
166
2
 
8
 
! Отговори
Рицка камериерката преди 4 месеца
До изкуфелия АнализаторА бе рибок без руски туристи, съвсем скоро ще започнат да бутат хотелис булдозери по морето !И кой е виновен за това, освен Падишаха и Каскета . . .
165
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 4 месеца
Миналата година също нямаше руснаци.
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 96Скъпи децаКак не те е срам да лъжеш?Направиха го българските комунисти не руснаците!Защо го нямаше в другите братски народи - защото техните комунисти не го допуснаха!А сега питайте, защо сме в това положение, ако не можете да си дадете отговор никой не може да ви помогне! И не се увличайте по такива дървени философи като 96, използувайте здравия си разум!
163
9
 
11
 
! Отговори
АналЛизатор преди 4 месеца
Рушняците трябва да си ходят, нямат работа тука, Голяма грешка на туроператори оба че е че гледат да привлекат западните туристи. Най-голямо внимание трябва да се обърне на БЪЛГАРИТЕ, ако се подобри обслужването и хигиената българите ще си харчат парите в България. Българите зад граница са между другото най-щедрите туристи в България.
162
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Винаги Русия е използвала икономиката за геополитика.Истината е че от това ще страдат най-много руснаците и по-малко тези,върху които е натискът.Със заплахите си за спиране на туристи,газ,ядрено гориво и т.н.,ние ще изпитаме само временни затруднения,а те ще загубят не само пари,а пазари от които се хранят.Нито туристите им са незаменими,нито горивата,нито оръжията.Като са решили да имперстват,то последствията ще са за тяхна сметка.
161
9
 
11
 
! Отговори
Резутатът.... преди 4 месеца
Има още време външната ни МИНИстърка да изгони още някой друг руски дипломат и тогава стой та гледай.... Сега без уски туристи, утре, не дай си Боже, без горивоза АЕЦ-а....
160
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Излишна паника се вдига.Нито някой ще фалира без тях,нито и руснаците ще изчезнат.Има всякакви руснаци.Има туристи със собствени имоти,има и без,има бизнесмени ,шл.юхи,дипломати,има с двойно гражданство,има женени тука и така нататък.Все пак ,когато се свърши с епидемията и има свободни места,те веднага ще бъдат запълнени от други чужденци.Колкото и да реват някои за руснаците,те не са определящи за нашия туризъм.Те имат 5% дял от него и ако се намали на 2%,не е болка за умиране.
159
9
 
12
 
! Отговори
dvb преди 4 месеца
Перфектен момент да се реорганизира целият ни туристически бранш и да се ориентираме към по-примиум туристите, а не тази бедна ***..
158
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
В руския квартал на Поморие няма жив руснак тия дни. Котките даже са повече.
157
9
 
12
 
! Отговори
Не ама да преди 4 месеца
Няма да се тръшкаме. Ей сега ще дойдат богатите скандинавци, англичани и немци които ще предпочетат Китен пред Барселона естествено. В Барселона и Дубровник е много скучно, а в Китен и Поморие е луд купон с много чалга, алкохол и кючеци, те ще дойдат при нас точно заради тези благинки и никой не бива да се съмнява. Не ни трябват тез бедни рашъни, бих сме по красиви, бих сме по добриии...
156
8
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 4 месеца
не се тръшкайте за руснаците -свършил им новичока и затова не идват.