Отложени полети: Ще остане ли България без руски туристи?

Чартърните полети от Москва бяха преустановени
222

Туроператори настояват за незабавни мерки от страна на държавата ни на дипломатическо ниво. Това се случва след като чартърните полети от Москва за България бяха преустановени. От Външното ни министерство съобщиха, че Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

"Чартърните полети са спрени и от двете страни, тъй като пък "Росавиация" - техните авиационни власти не разрешават на българските авиокомпании полети между Русия и България. Реципрочно  - българската страна отговаря със същото", коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Галин Георгиев.

Още по темата
На 2 май е имало един извозващ полет от Бургас за Москва. За 9 май е планиран още един. За месец юни са планирани 136 полета до България.

"Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Според туроператорите, които работят на руския пазар, въпросът е геополитически и трябва да бъде решен на най-високо равнище. Решението за отложените полети идвало след шпионския скандал, който изостри отношенията ни с Москва.

"Доколкото разбирам е отложено вземането на окончателното решение до 11 май  - дали България ще влезе като 10 страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще забранят полетите за България. Като претекст ще се използва епидемиологичната обстановка в страната", подчерта Георгиев.

В изявление, публикувано от Българския визов център в Москва, се посочва, че България може да започне да приема документи за визи на руснаци не по-рано от 17 май, а Турция вече кани Русия на преговори в Анталия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И туризма си прецакахме от любов към нато и америка. Ами да поканим американците. Ако имат излишни пари да заповядат у нас. Ние сме им приятели. Най-добрите, даже.
114
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знам, защо някой би искал да отива на почивка в една толкова комплексирана страна. Великият древен народ, който си продаде суверенитета, за да може да точи от евро фондовете. Държавата, дала кирилицата, но с изключително висок процент на неграмотни хора дори сред вишистите си.
113
4
 
12
 
! Отговори
No Coment преди 4 месеца
Руснаците ако искат ще дойдат,ако не искат ще отидат другаде на море.Проблемът с кризата с руските туристи идва от фактът че руските бизнесмени-хотелиери си продават бизнесът на черноморието.Никой не желае да разпуска в бетонна джунгла освен алкаши и ,,инжекциони''.
112
31
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 4 месеца
Вместо да искаме руски туристи тук е нужно тук да бъдат разположени сили на НАТО, като например САЩ или Турция. Трябва да приемем на наша територия и ракети против Русия които в близко време да ги използваме срещу русия. България нищо хубаво не е видяла от Русия. Време е да се разбере от всички българи.
111
28
 
21
 
! Отговори
До 140 преди 4 месеца
По добре е да сме заедно с Турция и САЩ, като знаем, че нашите врагове са руснаците. България нищо хубаво не е видяла от Русия. И без Русия щяхме да се освободим.
110
4
 
17
 
! Отговори
рушките курви никой преди 4 месеца
не може да ги спре.........гладът е по-силен от тока.
109
15
 
11
 
! Отговори
До скъпи деца преди 4 месеца
"Благодарение на ЕС, САЩ и Турция след 1989 година България стана модерна държава."И Турция?Айде бе!Сигурен ли си?Ходжата ли ти го каза това, докато те обрязваше?
108
6
 
7
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 4 месеца
защото след 3 години Тръмп ще отвее.........ще вее оранжев костюм в някой федерален.....
107
4
 
7
 
! Отговори
Хубава новина преди 4 месеца
Да наблягат на изток.
106
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разхождах се снощи в Докторската градинка в София. Там има един паметник, на който са изписани стотици имена на руски лекари, загинали в руско-турската война 1877-78г.Знам, че ще ми кажете, че са загинали заради руските имперски интереси, но все пак са загинали тук, на наша територия, във война с нашите поробители.Това все нещо трябва да значи за всеки българин.
105
5
 
9
 
! Отговори
я па тия преди 4 месеца
е какво ше правят руснаците тук , нали сме вражеска държава ?!
104
9
 
19
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 месеца
От нашето МВнР да спрат да слушат дедо Байдън, защото след 3 години Тръмп ще отвее демонократите и който се е правел на голям евроатлантик, ще трябва да дава обяснения за глупостите си!Руските туристи не са агенти. Пускайте ги, те са важни за нашия туризъм и икономика.
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има ли лоши руски кораби в Черно море?
102
2
 
0
 
! Отговори
И ще излезе: преди 4 месеца
Че няма държавна работа след всичките тия дето си имаха работа с държавната работа.Давай да разпускаме полиция и образование че са с вързани ръце и кой оцелее от кървавата баня ще разказва.Ама от сега ви казвам - оцелели свещенници и Сакскобурги и хора на Сакскобурги няма да има ...
101
0
 
0
 
! Отговори
Требва да помислиш преди 4 месеца
За изречението " Нямаш работа у държавната работа" и за друго изречение : колко хора си имаха работа с държавната работа!
100
6
 
0
 
! Отговори
Днес е Гергьовден преди 4 месеца
Трепе се Георги ....що дракона ви не е виновен калимявски м.ъ.р.шшш.иии.....Влетял бил някакъв убил краля - Св. Димитър бил, защитил Солун.Колко удобно за свещенници пред дръвник???
99
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Селянина с колелото не искал руски туристи.
98
10
 
1
 
! Отговори
България! преди 4 месеца
Е ЕДИН ОГРОМЕН МАСОВ ГРОБ ОСТАВЕН ОТ НАЦИСТИ ...КОЙТО ЕИЕ НЕ ЖЕЛАХТЕ ДА ДОВЪРШИТЕ ....
97
4
 
0
 
! Отговори
ЦИТИРАМ: преди 4 месеца
Харта за правата на човека на ООН.Прочетете я внимателно - по колко точки аз съм в нарушение и в колко вие!СЛУЧИЛО СЕ Е ... ФРИГИДНА К.У.Ч.К.А И ОТЧАЯНИЕ НЯКОГА НЯКЪДЕПОСЛЕ СЕ СЛУЧИ ДА ПАДНЕ НОЖ!И АЗ ВЕЧЕ НЕ БЪРЗАМ!
96
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
... Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни. ...Само това съобщени би ме накарало там където имам имот да го продам и никога да не поисквам виза за това место!Представете си го дали е руснак или не без значение е, плащате имотни данъци и още някакви други смет градски разходи, кантонални данъци и не те пускат да отидеш където ти е имота, но парите ти