В кадър: Парад под карантина и сила във въздуха

Вижте кадри от днешния парад
86

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Самолети и вертолети в небето на София зарадваха столичани - СНИМКИ - ВИДЕО

Военнослужещите от представителните части преминаха в тържествен марш в Деня на храбростта, като за втора поредна година парада на българската армия е белязан от епидемията.

Демонстрациите на способности с авиационна техника в небето над София започнаха традиционно с полет на вертолет „Кугар“ с националния флаг.
Екипажи от авиобази Крумово от състава на ВВС и „Чайка“ от състава на ВМС зарадваха любителите на авиацията с изпълнение на полети с вертолети „Кугар“, „Ми-24“, „Бел“, „Пантер“ и „Долфин“. След тях в различни формации прелетяха самолети „Пилатус“, L-410, „Спартан“, L-39, Су-25 и МиГ-29.
Те бяха пилотирани от военнослужещи от авиобазите в Долна Митрополия, Враждебна, Безмер и Граф Игнатиево от състава на ВВС.

Веднага след представянето на военната авиация в столицата в гарнизон Казанлък започнаха демонстрациите на бойната техника на въоръжение в Сухопътните войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяха закачили и по един плакат на F-16 да се вее зад МиГ-29ките, да се знае че сме поръчали...
50
13
 
10
 
! Отговори
Товарищ Сталин преди 3 години
Ние от гражданско движение Русофили и руснаци в България заявяваме, че никакви паради няма да ни изплашат и или България се присъединява доброволно към Русия, или чакайте неприятни последици!
49
22
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Дали една армия е добра или лоша може да се види единствено и само в условия на война. Видяхме как за 60 дни през лятото на 1941г., петмилионната въоръжена до зъби съветска армия се превърна в 4 милиона пленници и един милион дезертьори.
48
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите унищожиха армията.Всички танкове бяха нарезани за скраб.Други по читави ги подариха на Македония.Сега нямаме никакво боеспособно оръжие.
47
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Запасняк3000 танка в 1989 а сега 100 танка. Всичко беше изнесено за скрап в ЕС.
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе Воевода да ходи да воюва.Срещу Македония.Само че армията им е по модернизирана и силна.Така че Шкемби няма шанс.
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За добро или за зло, но ние вече нямаме нито армия, нито жертвен патриотизъм... само на думи сме "голяма работа"!Какво да говорим за въоръжение при положение, че няма желаещи нито да служат, нито да защитят страната си.В наше оправдание, единственото което може да кажем е, че не сме единствените "пацифисти" от подобен вид, почти цяла Европа (особено Западна) е с подобно мислене и поведение.
44
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Запасняк2000 Ракети и 300 самолета в 1989. Сега 0 ракети и 3 самолета
43
27
 
3
 
! Отговори
Запасняк преди 3 години
,,Ахххх...каква армия имахме преди 1989г.".....-въздишат комунистите днес. На теория да.Имахме, но на практика-задоволитено тройка.Голем го вадехме ,ама на приказки. Е...днес е същото.
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Абе сърбите не са кой знае какво. Могат само да тероризират беззащитното население. Като се изправят срещу равностоен противник и зациклят. Даже косоварите като ги въоръжиха с нормално оръжие им се опънаха.
41
10
 
9
 
! Отговори
лудост преди 3 години
Тези паради над населени места са голяма шизофрения!!! Децата пищят, не можем да ги успокоим после два часа. Кой нормален човек може да се радва на машини, предназначени за убиванеа???
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една пушка да гръмне и армията ни се е ***-а.Одавна армията е ликвидирана.120 хилядна армия имаше до 1989г.Сега има само АПЗ та.Пенсионери на заплата + пенсия.По цял ден седят в канцелариите и дремат.
39
5
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Има няколко мита за БА.1 ви я е че никога не сме губили битка.Губили сме при Чаталджа ,а по късно при добро поле.2 Няма пленено Бг знаме.Има от руснаците през 1 световна война.3Първи сме използвали самолета като бойна средство Първи са Италианците! И най големия мит или лъжа сега е че армията може да защити териториалната цялост и суверинитета на държавата.Но има наивници вярвят в това.
38
4
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Иначе сме срещу Русия ....заставаме плътно зад САЩ ....а всички самолети са руски .....американските къде ли са дето ги платихме в троен размер ? Няма ги ....точно така ...няма и да дойдат ! Неблагодарно и сляпо племе !
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сръбската армия е въоражена до зъби от Русия.Така че военен конфликт с тях ще е пагубен за нас.Само на НАТО може да се разчита.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде беше тази техника когато трябваше да пазим границите от бежанците. Седеше си в гаражите. И пратиха полицията която трябва да ни пази в градовете по границата,а военните които трябва да пазят границите ги оставиха в поделенията. И сега резултатът е,че имаме 50 хиляди легални и нелегални бежанци. Българите ги е страх да излезнат след 20 часа около Лъвов мост и по Женския пазар. Околните магазини се държат от някакви иракчани,сирийци и нз си какви които са си направили етнически общности.
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко ви нападне Сърбия ще ви опраска за два дни ако НАТО не се намеси. Сръбската армия е въоръжена с модерни руски оръжия, България е с остарели руски оръжия и чака ( има да чака ..) 6 остарели американски изтребители които сърбите преди 30 години сваляха с остарели руски зенитки.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излишни пари за армия на фона на най бедната държава.В света има 16 държави които нямат армии.Лихтенщайн ,Андора ,Коста Рика.В Лихтенщайн армията е разпусната 1968г. за да се спестят пари.Големите началници ще ни пазат.Преди бяха СССР, сега са Турция и USA.
33
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
A ефшеснайските кога ше доадат, ефшеснайските коге ще додат, модерни с Block-70V, да сдържаме Русия, да сдържаме Русия!
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военен парад с транспортна техника - гордостта на българската армия е че може бързо да напусне сражението! и после да продължи да пие и да бере гъби...