Туризмът ни през лятото пак ще разчита на българите

Ще загубим ли трайно руските туристи?
51

Туризмът е големият губещ от политическата криза. Пред провал ли е сезонът и кое може да бъде спасителният пояс?

"Спасителен пояс за туризма може да бъдат много неща, но основно българският турист ще бъде доминиращ фактор, на когото ще разчитат малките и средни по капацитет заведения по Черноморието. Въпросителните са много и се свеждат до това каква ще е епидемичната обстановка в Европа, но по-основно от пазарите, откъде ние имаме туристи", каза в "Денят ON AIR" доц. Димчо Тодоров от Българска асоциация на експертите в туризма (БАЕТ).

Той подчерта, че спецификата на руския проблем е най-голяма.

"Руските граждани имат и собственост тук, и са туристи. Правят "таймшеър" индустрия, по различни начини облагодетелстват нашата икономика, дори да отида в собственото си жилище. Нещата опират до епидемиологичната обстановка, но и други два фактора, които се появиха в навечерието на туристическия сезон - кризата в Украйна, която ще тлее още дълги години. И заради която може би ние ще загубим руските туристи", допълни доц. Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

И припомни, че при сходен проблем с Турция и Русия южната ни съседка загуби милиони туристи.

"Ние бяхме в много облагодетелствано положение. Спечелихме нещо. Сега има шанс отново да спечелим по същата причина, но това "дрънкане" на оръжия е много зле за нас. И още един проблем, който добавихме съвсем наскоро - непремерените изявления на българските политици по т.нар. шпионски скандал", каза още експертът.

Доц. Димчо Тодоров подчерта, че Германия също е затворена и полетите до юни са почти отказани. Във Великобритания е сходна ситуацията, но техните граждани са направили резервации в Испания, Гърция - не и в България.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: туризъмРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един самолет ф-16 безплатно заслужихме с изгонването на руснаците.Каракачанов да удари по масата пред Херо Мустафа.
19
15
 
19
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Поредното доказателство, че без Русия, България е нищо. Обречена на глад и мизерия е без Руската помощ!!
18
1
 
20
 
! Отговори
Така преди 2 години
Хващайте се за мотиките,скоро бакшиш работата няма да е има!Ще трябва пак да се копа!
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинка Захариева изгони руските туристи.
16
2
 
15
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
До До 16Я сус бе! К'во си ми се зъбиш? Ходи си на л****морието колкото щеш. Имам и апартамент там ама не стъпвам щото ми е противно "родното" ни море :D
15
2
 
28
 
! Отговори
Klinghoffer преди 2 години
Настроиха бетонни ***, **ха всичко, продадоха си г*за на руснаците и впиянчените англичани, прогониха българите сега рИват. Да реват!
14
3
 
27
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Започвайте да събаряте малоумието си, което построихте.
13
5
 
19
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
До До 4,7Ааа пия ги редовно! И за 3 години аз и семейството ми оставихме около 13 бона за почивки в Турция и Гърция. Изобщо не съжалявам да ти кажа :)
12
3
 
36
 
! Отговори
Ванина преди 2 години
Ще разчита, а преди две години българският турист се третираше като втора ръка и едва ли не като натрапник в курортите.Спомням си как преди няколко години един сервитьор в Златни пясъци ме изгледа като марсианец, когато заговорих на български.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли!? За толкова години направихте и невъзможното да прогоните и последния българин! Брат ми, който е гражданин на Обединеното Кралство, не врднъж са му предлагали "по-евтини" пакети за Слънчев Бряг, но той като "по-глупав" ходи на Ланзароте (Канарските острови), Майорка (Балеарските острови), Марбея... на по-ниски цени и ол инклузив му е наистина ал инклузив и маняната му е маняна.
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли има 20 лв вход за Албена ?
9
1
 
25
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Туризмът трябва да разчита на предлагането на качествена услуга.Тогава и клиентите ще дойдат.А дано ама надали...
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 2 Не се прави на оригинален , а прочети закона Там ясно си пише кое е изключителна държавна собственост И накрая да ти кажа , че не ме познаваш за да размахваш 20 лева
7
10
 
9
 
! Отговори
..хх преди 2 години
Колкото повече обеднява тази държава, толкова по - малко месо по кокала. Съответно битката за кокала става по- свирепа и бедните още по- бедни, ако има на къде. За никого не е добре, че парите на Англичани, Германци, Поляци, Румънци и прочее ще отидат в Испания и Гърция, от тази работа злобарите тук по- богати няма да станете, но държавата ще стане по- бедна, безработните - повече, парите за социално подпомагане ( които и без това ги няма), още по- малко. Убиват ни от всякъде...
6
7
 
10
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
До МдаА аз предпочитам да си харча парите за качествени услуги които за съжаление в Бойколандия не се предлагат.
5
11
 
9
 
! Отговори
..хх преди 2 години
Коментарите са под всякаква критика - освен вечно озлобения и хленчещ Бай ***, отново нищо ново. Както винаги българинът пропуска най- важното в картинката : как държавата уби един от малкото работещи сектори на икономиката, които внасяха средства отвън. Явно народът действително е много ***, след като смята че съсипването на бизнеси и оставянето на хиляди работници на улицата може да е нещо хубаво и да засегне само заетите в този бранш. Ей, прогледнете бе - колкото повече обеднява тая
4
6
 
32
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
Супер! Значи очаквайте масови фалити тази година. Голяма част от българите НЕ ОБИЧАТ МУТРОМОРИЕТО. Дните ви са преброени...
3
4
 
3
 
! Отговори
Разчита на преди 2 години
Оскоптели хора, не минавайки линията на бедност ...Ха-ха ...
2
27
 
6
 
! Отговори
Мда преди 2 години
До 1Бариерите са за такива *** като теб! Предпочитам да платя 20 лв вход и да се лиша от евтиното ви безполезно присъствие!
1
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има бариери като в Албена , не разчитайте на моето семействоЗаградили морето сякаш им е собственост и събират такса вход , това е нечувано дори в най скъпите курорти които са от световна класа