Полицията за напрежението в Разлог: Няма да допуснем сблъсъци!

Протестиращи поискаха справедливост след мелето, отложиха делото
Обновена: 15 май 2021 19:10 | 15 май 2021 19:07, Веселина Йорданова
126

Напрежение в Разлог заради масовия бой в заведение.  

Жители на града се събраха на мирен протест пред сградата на районния съд. Там магистратите гледаха какви да са наказанията на петимата задържани жители от ромската махала в града след боя.

Още по темата
Протестиращите настояха те да получат присъда, а не административна санкция за дребно хулиганство. Делото беше отложено, предаде Bulgaria ON AIR.

Припомняме, че в четвъртък вечерта след забележка към 10-годишно дете, което обикаляло масите в кафенето, при масовото сбиване, пострада 24-годишен младеж.

"Това е моят син, зле е момчето. В болница, е има над 30-40 хематома по него. Нахлува тумба в гръб. И ги почва, удря ги със столове, с какво ли не и накрая да се каже, че нашите деца са виновни. Значи в България е престъпление да седнеш в едно заведение", разказва баща на пострадалото момче - Илия Кърджиев.

"Би трябвало те да постъпят по друг начин. Трябваше да отидат да подадат жалба в полицията. Затова и ние се самоорганизирахме и да се защитим по някакъв начин. Аз познавам доста хора от махалата. Нямам проблем, но има една група, които са доста агресивни", споделя Димитър Марков.

Стигна се и до спречкване между протестиращите и близките на задържаните. Наложи се полицията да се намеси.

"Обстановката е овладяна, има достатъчно сили на място. Призоваваме хората към спокойствие, ние ще създадем организация, за да не допуснем сблъсъци между двете страни", заяви директор на ОДМВР -  Благоевград Дойчин Дойчинов.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Разлогнапрежениебой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
49
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ФактПолицията е била там много бързо - не може всяко заведение да се охранява от полицията! Освен това, се уядоха дотам, че бият и полицаи...Но...Трябва да се направи нещо...Това си е истинско безобразие! Правят ни на луди!
29
3
 
40
 
! Отговори
До кога преди 2 години
Да си кажем истината, полицията у нас не си върши работата и хората нямат доверие в нея но бюджета им все расте и защо ли?!
28
0
 
33
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ако полицията работеше нямаше дасе стига до такива побойща и безредици.
27
0
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен30Какво е това "курс на обучение"?...Каквото и да е, явно не са се справили добре, не са го обучили!...Много пъти са ме крали ***! Проблемът е не в това, че нямам личен опит с тях, а че имаме сериозен проблем с тях, за решението на който не можем да разчитаме на властите в този момент - те водят сериозни битки по върховете! Истината е, че обществото ни трябва да се справи само, но това няма да стане юшболарската...Тези хора са ни проблем от векове, трябва умната!
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие вече допуснахте саморазправа.
25
3
 
19
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен23Аз не знам случай *** да се е извинил изобщо, а камо ли за псувня!...Ти ги хващаш, че крадат, а те се оплакват в ЕС за липса на човешки права - а ти ми говориш за извинение за една псувня... никога не се чувстват виновни - те винаги са прави, според тях!Дори и тук не се говори за вина, а че би трябвало да постъпят по друг начин! Така ги научи БСП с нейната съдебна система - никога не се признавай за виновен!
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи отидоха в махалата като протест и някакъв ром тръгна срещу тях, но друг по стар ром го дръпна и му каза има камери бе ахмак, това се прави в тъмната нощ.
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДианаТой подходът сега е такъв и виждаме резултатите стават все по-нагли. Това показват фактите.
22
33
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен16Малкото си има семейство и не е хванато да краде, а само да се навърта наоколо...Не мисля, че шляенето му по нощите е голямо престъпление ако родителите му позволяват това - и ние като малки сме стояли до късно навън, но не сме правили нищо лошо...Поведението на малкия тук определено е наказуемо и трябва да му се обърне внимание по подобаващ начин, който да му покаже да не прави друг път така, но не и да го нарани с нови рани или обиди, според мен...
21
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По ромските разбирания след като ром убие българин, което е често явление, ние трябва да им изравним махалата със земята. Явно за да спазват законите трябва да се процедира по този начин.
20
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина се взел за голямата работа и ударил дете все едно тва е жена му и после дошъл таткото с братчедите и го хоспитализирали. Кво толкова е станало не е ясно.
19
1
 
27
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ИЗТЪРВЕМ ЛИ БЪЛГАРИЯ ИЗТЪРВАЛИ СМЕ ВСИЧКО
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19С колко процента се облагаш или е фиксирнана сума?
17
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ статитиката показва, че черните мъже от 16 до 46 години представляват 3% от населението на САЩ и извършват 51 от престъплениятав. При нас не се води такава статистика, но се обалагам, че е подобна.
16
0
 
22
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
А Красимир Кънев не дойде ли да защити онеправданите индуси?
15
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирателите на Слави се поприбраха от миналата година насам и ето го резултатът.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък си имат охрана, а вчера, ако имаше фуражка да прибере ромчето шляещо се само по нощите нямаше да отиде да креда, а щеше да е дадено на социалните.
13
0
 
22
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Трябва да има справедливост! Знам подобен случай в един лагер за емигранти в Холандия: Детето на наши емигранти там е 5г. Нещо се спречква с друго дете и негов родител удря шамар на нашето. Майка му вижда това и се развиква. Мъжът й чува виковете, втурва се и почва бой...В резултат и двете семейства емигранти са депортирани от страната...Няма шест-пет! Не може да се псува възрастен, не може да се удрят шамари, не може да се нападат и бият хора! Детето да се извини, мъжът също, а хулиганите-глоба
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имахме работеща и справедлива съдебна система нямаше да се стигне до тук.
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отглеждаме си роми за електорат ще си ги пазим. Пък те неканпребиват Българи