Проф. Ангелов: 50% от ваксинираните са хора над 60 г.

Бившият здравен министър изрази благодарност към всички служители на МЗ
22 май 2021 09:26, Ния Христова
61
Проф. Ангелов: 50% от ваксинираните са хора над 60 г.
Снимка: БГНЕС
Най-големият процент на ваксинирани е този на хората над 60-годишна възраст. Това каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в ефира на bTV. 
 
"От момента, в който личните лекари имаха готовност да ваксинират, ние започнахме да разпределяме ваксини към тях. Личните лекари получават изключително голямо количество ваксини. Възрастовата група над 60-годишна възраст е в най-голям процент ваксинирана", заяви проф. Ангелов и подчерта, че близо 50% от поставените ваксини са на хора над 60 години.
 
"Всички, които работиха в Националния оперативен щаб заслужават висока степен на уважение и гордост. Дайте ми един пример от момента, в който не съм съобщавал добрите или лошите новини. Има ли момент, когато съм се крил зад Националния оперативен щаб? Един от най-големите упреци към нас от всички парламентарно представени сили, беше че НОЩ е закрит, че това е безотговорно действие и че няма кой да управлява пандемията. Ако сега мълчат, значи тогава са лъгали. Чувам единствено критики, отколкото планове за действия е Министерството на здравеопазването", посочи проф. Ангелов.
Още по темата
 
Той изрази благодарност към всички служители на МЗ, които през последната година почти не са се прибирали вкъщи и им постави висока оценка. 
 
"Доц. Кунчев е изключително добър професионалист. Той е овладял много епидемии преди това. Неговата работа да се критикува е най-малкото неподходящо в този момент. Този човек даде всичко от себе си и спеше в Министерството", подчерта Ангелов.
 
Попитан дали са изхарчени ли 70 млн. лв. неправомерно в болница "Александровска", той отговори: "Това е организирана спонтанност, няма нито едно незаконно решение, няма неправомерно изхарчени средства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 2 години
Не съм изчислявал и няма как да изчисля колко процента 60 + хвърлят пачки от балконите си, но всички които ги хвърлят са 60 +! И тук образованието на последните няма значение, има значение само биологията и психологията им!
22
0
 
0
 
! Отговори
Иху иху преди 2 години
Задмина падишаха по истина ха ха ха
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 9 от славянинКолко процента от тези хора "хвърлят" пачки, бе брат? 50-100 парчета на година. От колко? От 2.5+ милиона. Това е все едно да казвам, че жените си убиват редовно децата, защото имаш случай миналата година и 3-4 през десетилетията ... аре бегай!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов да си върне дипломата.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо??? 50% от ваксинираните са на над 60 години, а не 90%? При хората на над 80 години умира един на всеки трима заразени. При 60-69 годишните умира един на всеки 17 заразени.
18
5
 
2
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 2 години
''Хората над 60 са действително образовани.''Така е, те затова хвърлят пачки от балконите си на всеки който им се обади по телефона за парична помощ! Старческото изостряне на ''интелигентността'' на MAX не прощава на носителите му!
17
1
 
7
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Нали се сещате в началото на пандемията за масовия мор на пенсионерите от старческите домове по цял свят!? А нали се сещате, че в старческите домове по цял свят всичко е ваксинирано не само против сезонен грип!? Изводите си ги правете сами!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе умря коня,една година лъжехте и тероризирахте хората ,съд за вас и щаба
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е патологичен лъжец...
14
1
 
16
 
! Отговори
Ботокса; преди 2 години
"Доц. Кунчев е овладял много инфекции".Кунчев е администратор.Няма нито един работен ден като лекар.
13
1
 
12
 
! Отговори
Dog преди 2 години
Дори няма да чета статията, а само ще кажа - Не се обаждай цайсчо вече никой не ти иска мнението!!!!!!!!!!
12
5
 
2
 
! Отговори
Махай МАСКИТЕ преди 2 години
Махай маските за българи... Трябва ЗАБРАНА за чужденци да ВЛИЗАТ в Ресторанти и дискотеки. Всички ЧУжденци да НОСЯТ маска НАВСЯКЪДЕ , Дори и на ОТКРИТО, за да НЕ ни заразяват.. Дори и ФУТБОЛИСТИ- като Сисиньо , Роберта, Дий Бост. Ако искат да ядат и пият, нека си стоят в ХОТЕЛСКАТА СТАЯ.И да махнат АРАБСКИТЕ маски за българи..Нека чужденците се гърчат. Важното е ние, българите да сме добре. Щом чужденците са ВИНАГИ с маски, НЯМА кой да ни ЗАРАЗЯВА.
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само възрастни хора могат да бъдат жертва на ковивакс измамата. Те нямат много информация, много от тях не знаят как да търсят в интернет и не знаят езици. Който няма осъзнати и информирани деца и внуци ще се подложи на експеримента, с всичките последствия от това. Трагедия.
10
2
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Явно скоро ще режим проблема с дефицитите в пенсионната система и големия брой нови пенсионери и даже на излишък може да излезем...
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в момента в ЕС ваксинират младите и активни граждани ,които са разпространители на Ковид.не възрастните.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Ботокс пак се появи и плещи небивалици. Няма ли поне да му лепнат домашен арест, че гледам не може да си намери място?!?
7
12
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 години
хората се пазят и не искат да си рискуват живота. Разни младежи разпространяват информация добита от ... клипчета. Природно интелигентите без образование :D
6
8
 
12
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
Хората над 60 са действително образовани.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли още наивници да вярват на лъжците от шайката???
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб са по опасни и от тоя вирус,долу герб

Спонсорирани публикации