Доц. Мангъров: Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен

Според него лекарите имат място в политиката
23 май 2021 19:45, Нели Христова
167
Доц. Мангъров: Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен
Снимка: БГНЕС

От момента, в който той застана под светлините на прожекторите и се превърна в противник на мерките срещу разпространението на коронавируса, всички затаиха дъх. Нещо повече - в разгара на кризата доц. Атанас Мангъров се превърна в звезда. За едни рок-звезда, за други - черната овца. И в момента, в който нещата около появата му в публичното пространство изглеждаха спокойни, Мангъров реши да влезе в политиката. И България отново се раздели на две. Едните с ликуващия възторг "Осанна!", а другите със свирепата ярост "Разпни го!".

Сега, месец след изборите и месец преди новите, Мангъров сякаш не изглежда апетитен за медиите. В тази кратка пауза NOVA разговаря с него, с уговорката, че няма да говорят само за вируси и политика.

„Мисля, че не съм интересен. Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен. Ако знаехме колко малко хората мислят за нас, нямаше да се тревожим какво мислят. Не се приемам като рок-звезда. Но винаги съм бил черна овца. Заради това не достигнах висините на научната кариера. Близо 8 години документите ми за професор бившият декан ги хвърляше в коша. Не мога да кажа, че не ми тежи, но това е стена, която не можеш да преодолееш”, смята той.

Доц. Мангъров смята, че лекарите имат място в политиката, тъй като са най-плътно с обикновените хора и са в час със случващото се. Той е на мнение, че ако човек желае да се занимава с политика, трябва да остави всичко останало, което за лекарите е невъзможно. За изборите през юли прогнозата на доцента е, че сценарият ще се повтори.

„Не ме обиди, че не ме поканиха в Щаба. Учуди ме, че в него бяха събрани хора, които нямаха компетентност по въпросите, с които трябваше да се занимават. Важно беше да се запази нормалността. Това всяване на страх, тези сутрешни гробарски изявления, това беше пълен абсурд, това е антимедицинско. Най-учудващото беше, че това се случи по целия свят. Това, че една глупост се прави по целия свят, не я прави по-малко глупост”, смята доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
23
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тоя пелтек какво ми го давате. Да си къса дипломата и да ходи да пасе овцете.
42
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кой знае колко народ е уморил с "компетентността" си, ама предполагам и това слабо го интересува.
41
15
 
13
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Прав е , всяка сутрин ми съобщават че в провинцията има над 1000 умрели с корона вирус , като за последното денонощие няма нито една жертва и така е от 2 седмици - няма жертви , но повтарят и преповтарят общия брой . Същото е и с новозаразените 15-30 за 24 часа , но не пропускат да отбележат че от началото на корона-истерията има 30 и нам си колко хиляди- важното е да стресират хората с едни големи числа.
40
16
 
13
 
! Отговори
гьонсурат преди 3 години
ти го плюеш то мисли че вали дъждецосвен това е леко чалнат:))
39
20
 
27
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Непрекъснато излизат статистики, и истинското лице на,, пансемията"в Германия!Всичко се оказва една голяма лъжа! Умрелите и заболелите нещо не могат да бъдат потвърдени, даже и от правителството- откъде се взе цифрата над 82 000 умрели от Корона??? След официален въпрос на депутат от AFD, правителството отговори, че не може да даде официална цифра, поради липса на такава статистика..!? А, от къде официалните медии тук споменават точно тази цифра..?! Здрава пропаганда и манипулация с цел-Страх
38
4
 
1
 
! Отговори
ким и сикимде преди 3 години
казват нЕкои
37
32
 
36
 
! Отговори
ACDC преди 3 години
Човекът очевидно има много комплекси и мечтае за слава всякаква и на всяка цена. Безочието му няма граници ... Но виновни са медиите, защото му обръщат внимание. Но така е, когато търсят евтини сензации и не осъзнават отговорността си...
36
16
 
13
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Анонимен52нема шанс шефа на инфекциозно отделение на детска болница(което го прави педиатър, нале) да е по в час от шефа на военна болница.
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Не ми е симпатичен като Тиквата, но човека е наясно със ситуацията :)))) Тиквата се покри в гори галилейски, просто народната "любов" е неудържима.... хахахаха :)) Мангъра требва да се вслуша в *** избирателки, те са лесно управляеми, просто не иска челяка, затова им е противен :)) Все едно да откажа да обърна внимание на "нежно" създание, става ми най големия враг :))
34
16
 
17
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
много малко ме вълнува дали ше го претрепят с чамова, или с дъбова летва
33
23
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
аз лично съм го мяркал за кратко два-три пъти.. Просто защото тая ГЛУПОТЕВИНА с ИЗМИСЛЕНАТА "пандемия" не ме интересува...Но много от моите познати говорят с изключително уважение за госина Мангърова...Така че може да бъде спокоен..-повечето хора го подкрепят...Е,намирват са тук-там некой оскотял,който да заблъска дивотии по негов адрес,но..."Всяко стадо си има мрша"...
32
20
 
33
 
! Отговори
Тоя е тотална щета. преди 3 години
Не бива да се приема за достоверна тъпотията на д-р, доц, боц, проф., акад-кореспондент, свети-апостол Мангъров. Това са редки ***, които са си платили титлите.PP: От друга страна, д-р Кунчев знае какво прави. Дано не се налага да опирате до него. Лични впечатления и резутати.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44,Толкова честен, смел, почтен човек. Ама хайде, писна ми, все него гледаме по телевизията, няма ли друго освен политика!
30
43
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е един от най-честните, смели и почтени лекари в цялата тази циркаджийска игра наречена ковид. 80% де- били и 20% нормално долу горе толкова ще бъде и съотношението на ваксинираните към нормалните и здравомислещите. Жалко че Мангъров не е здравен министър. Щяхме да живеем свободно и нормално и нямаше да загинат толкова хора от липса на медицински грижи поради лъжливо заетите с хипохондрици болници! Долу медицинския фашизъм!!! Ваксите всички сте зомбита без мозък!
29
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и хората не ги вълнува какво мисли. Показаха го на последните избори.
28
29
 
25
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Нищо, че малко ви вълнува Нека и аз да ви го кажа:Доц Мангъров, вие сте тотален ***, лош и мръзен човек. Заради вас много хора умряха ( лично познавам двама ) и заради вас много хора не се ваксинират ! Вие сте стам за Бтлгария!
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само свободните хора мислят така. Другите за затворници на чуждото мнение.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само комплексари се вълнуват какво мислят другите за тях.
25
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно последно изречение. В свят ръоводен от глупци, нормалния мислещ се счита за ненормален. Здраве пожелавам на достойния доктор Мангъров и безграничното му търпение да обяснява истината на хората при безбройните нападки от глутницата глупци.
24
16
 
15
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
И на мене не ми пука за твойто мнение ,но продължаваш да се изявяваш по всички медии.Спри да говориш лъжи и глупости и никой няма да ти обръща внимание.