Случаите на COVID-19 намалявали, но било рано за празнуване

Резултатите не зависели от топлото време
46
Случаите на COVID-19 намалявали, но било рано за празнуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Когато заболеваемостта падне под 20 души на 100 000 човека, ситуацията ще изглежда добре. Тогава е важно да не „изтървем шарана”, защото ще трябва да го ловим пак“, коментира математикът на НОЩ проф. Николай Витанов.

„Шампанското трябва да изчака, защото все още не е време за празнуване”, добави той пред Нова телевизия.

Още по темата

Математикът обясни, че вече сме били в ситуация, в която сме изпуснали положението и случаите на заразени отново са обърнали посоката си. Той добави, че резултатите не зависят от топлото време и даде за пример Индия.

„Всичко зависи от нас. Важно е какво ще направим, когато случаите достигнат най-ниските си нива. Вече имаме доста ваксинирани хора и можем да не дестабилизираме този благоприятен вариант”, добави Витанов.

Той коментира и темпа на ваксинация у нас.

„Днес ваксинираните са около 16 хиляди. Сметката е проста. Ако трябва да ваксинираме още 2,5 млн. души, това са 5 млн. дози. Ако слагаме по 20 хиляди дневно, това са 250 дни. Става дума за февруари месец 2022 г.”, поясни проф. Витанов.

Специалистът казва, че сценарият с ваксинацията винаги може да се промени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
Пак "математици" обясняват ! АМАН!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, що не следиш, що не се информираш, вицето на Пфицър каза че наесен ще вадят нова вацина. Значи няма какво да ръгате хората, наесен почваме сметките отначало.
15
0
 
4
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 2 години
Не бъркай инстинкт за самосъхранение с капризи, д.билче нагло, хората в обществото не искат да изпълняват като първосигнален д.битък заповедите на шайката политически и медицински фашисти!
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 11 Лиглъо, що не се върнеш в детската градина, слабоумнико. Заради капризите на разни такива като теб се заразяват повече. Щото това не искал да прави, онова не искал. Ами отиди в гората и си прави каквото искаш. Някои не искат да работят, това означава ли,че трябва дасе оставят да крадат. В обществото има общи правила и когато има опасна заразна болест като Ковид 19, правила се спазват.
13
2
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"Ако слагаме по 20 хиляди дневно, това са 250 дни. Става дума за февруари месец 2022 г., поясни проф. Витанов." Допреди 2 седмици разправяше, че в края на юни ще имаме колективен имунитет днес вече 2022, отново яко е шмъркал и пил, защо въобще му препечатвате глупостите му, които са следствие на алкохолния и наркотичен делириум?
12
2
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"Резултатите не зависели от топлото време" Е как нали така каза здравния министър?
11
1
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Че нали си ваксиниран бе амса лак!Тебе какво те бърка?)
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 2 Ти остави,че хвърлят хора от ръба на земята,ами пръскат отгоре със самолети с вируси и после чипират с ваксините. Тези неща са секретни и само форумни интелигенти се сещат за тях! Това доктори по цял свят, учени, вирусолози нямат такъв интелект,за да разберат тази секретна схема или са подкупени от сввтовното правителство начело с Путин и Лукашенко.
9
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кога бе Ти защо говориш от името на всички? Ако ти е писнало плащай си глобите. Имаш избор. Заради безотговорни егоисти като теб няма да се съобразяваме всички с такива като теб глезлъовци.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук едни и същи интелектуалци със средно-специално си раздухват жалките теории на конспирацията. А един е особено жалък и пише с кепс лок.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЧЕ ИМА СЪЗДАДЕНА НОВА ВАКСИНА, СЕГА САМО ТРЯБВА ДА СЪЗДАДАТ И ВИРУС С КОЙТО ДА СЕ БОРИ.
6
5
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Австралопитека, тази насадена пандемия уби близките на много хора, раздели семейства и изтри безброй долари стойност от целия свят. Милиардите, които споменаваш, са нищожни в сравнение със загубената стойност . Та жалката ти теория на конспирсцията издиша, първо в икономически план. Ама с две мозъчни клетки как да го проумееш?
5
2
 
12
 
! Отговори
Кога бе преди 2 години
Тоз математик що не изчисли в коя година от безкрайността ще махнем маските?Кога бе?Те тези епидемии и безкрайно роящи се щамове няма изглед никога да свършат!Така ли ще я караме цял живот?Що не си ееете маааата!На всички ни писна вече!
4
6
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Ами да, споменатите от теб ингилизи и хамерикани явно са режисирали този геноцид, защото им е много трудно и скъпо да редуцират човечеството, като хвърлят хора един по един от ръба на плоската Земя. Прав си.
3
7
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Я ни осведоми - кой организира този геноцид? Очевидно имаш информация, която ние, простосмъртните, нямаме.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да празнувам- как фармацефтите спечелиха милиарди ли, от тази насадена пандемия? Нали разбирате, че веднъж разбрали, как може да изкарат такива пари, колко още ще искат да печелят. Защо само ваксините на ингилизите и хамериканите, бяха първоначално приети от Европа , някой сеща ли се? Тук става въпрос за много пари и до като не се спрат тези зверства към човечеството, този геноцид , винаги ще има нови щамове.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като типичен грип, може късна есен и ранна пролет да се очакват нови вълни. Да казват че топлото и слънцето не влияе си е чиста лъжа.