В писмо до ЕК и ЕП: Прокремълският Радев "изчегъртва" демокрацията

Евродепутати от ГЕРБ заявяват, че демокрацията у нас е в опасност
Обновена: 31 май 2021 11:57 | 31 май 2021 11:57, Веселина Йорданова
747
В писмо до ЕК и ЕП: Прокремълският Радев "изчегъртва" демокрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокремълският президент Румен Радев назначи "служебно правителство", което започна да "изчегъртва" демокрацията. Това се казва в писмо на евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент.

То е изпратено от евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов до всички членове на ЕП и до еврокомисарите от ЕК. В него евродепутатите алармират, че демокрацията в България е опасност, предаде БГНЕС.

"Назрява моментът, в който българските граждани ще трябва по-твърдо и решително да се противопоставят на пълзящия опит за преврат и налагане на авторитарни методи на управление от страна на президента Радев и служебното му предизборно правителство", призовават те. "Но както няма "бивши хора", така няма да позволим и демокрацията ни да стане "бивша"!, казват евродепутатите.

Ето и текста на писмото:

Скъпи колеги,

Бихме искали да представим на Вашето внимание някои много тревожни събития от България. В момента в страната има служебно правителство, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли. За съжаление, вместо това, служебното правителство действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти.

В телевизионно интервю от 28 май министърът на вътрешните работи - Бойко Рашков, направи няколко заплашителни забележки, обръщайки се към своите опоненти и журналисти: "Чувам нагли изказвания от бивши хора, може би ние трябва да осветим някой".

"Бивши хора" беше изразът, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура - всички царски офицери, адвокати, учители, духовници, собственици на предприятия, търговци и производители, дипломати и бивши политици. „Бившите хора“ бяха изпратените в трудови лагери или на смърт”, се казва в писмото на евродепутатите Ковачев, Новаков, Майдел, Радев и Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


747
Още по темата: ЕСгербРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
460
7
 
17
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Някакъв чалгар написал,че ГЕРБ са нещастие и проклятие?!Да ДРОГАРьО.съгласен съм на 100% с теб!!ГЕРБ са нещастие и проклятие за крадците на ДДС,трафикантите на фалшиви цигари,фалшиви горива,фалшив алкохол,за търкачите на билетчета,зад които се мяркат черепи и мустаци!!Много ви боли,че приключихте с лесните пари!!20 години прибирахте по 10 милиарда от бедните българи,в едно с руската мечка,наш брат,дето ни продаваше газта на тройни цени!!Затуй ви боли,клечите м,ди по форумите и виете на умряло!!
459
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел си отива. Меркел е Брежнев за Бойко Борисов. Идва Горбачов. Горбачов ще каже, че е време. Умните през 1989 година разбраха, а глупавите не разбраха като чаушеску. Байдън и Новият Меркел няма да търпят стари муцуни и бандити.
458
11
 
31
 
! Отговори
ЦЯЛА ЕВРОПА РАЗБРА преди 3 години
РУМЕН РАДЕВ Е ПРОКРЕМЪЛСКИ ПРЕДАТЕЛ.....
457
16
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Каква демокрация? Александър Йорданов - окрадоха всичко,съградено преди тях,изгониха милиони българи зад граница,пяха 45 години стигат,напълниха си дебелите гуши и зад_ници и точно той ще сезира ЕК за "изчегъртана демокрация". Безсрамен дебелак.
456
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ще внесе в Европейския парламент да се осъди превратът от 9-ти май 1945 година в Германия. Ал Йо е готов, другите калинки също са готови. Ще отворим очите на европейците.
455
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпускане на проКУРатурата (която стана частна собственост и бухалка на Лойко, Дебелян и Доган), арест и съд на Каскета и формиране на нова институция с нови хора, които да не са калинки на ГЕРБ и ДПС. Много е важно Лойко, Каскета, Дебелян и Доган да бъдат публично съдени за милионите кражби, далавери и престъпления с власт, конфликт на интереси и рекет и какво ли още не.
454
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджиите през последните 10-ина дни наводниха пресата, трите основни ТВ предавания и дискусиите в сайтовете, вкл. и Днес, Епицентър, които доскоро бяха неутрални. Сутринта В.Велева демонстрира силна привързаност към Падишаха. Насреща има малобройни плахи опити за отпор. Това навява перспектива за нестабилен кабинет и евентуално второ служебно правителство. А народът ще бъде подкарван с думите "Дий, воле, дий!"
453
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превратът от 9-ти май 1945 година в Германия беше ли демократичен? Репресираха СС, Гестапо, най-големите антикомунисти. ГЕРБ ще се оплаче.
452
2
 
11
 
! Отговори
ЛЕЛКА преди 3 години
аз съм тук, не чистя като вас тоалетни, не сменям памперси, не бера ягоди, къпини, малини, не чистя риба.... работя на компа от сутрин до вечер, не знам дали мога да гласувам за 45п секунди, защото не съм го правила, а и не искам да ви верифицирам резултатите на машините, които ВЕЧЕ СЕ СА ЗАЛОЖЕНИ, но знам, че Слави трифоново в НЯМА друга шахматиска
451
4
 
1
 
! Отговори
ЛЕЛКА преди 3 години
явно ме трият, но да ви кажа, че ще ви скъсам, но за копейки и аз и другите не работят, а ак се ожените ще ви излизе х 10, а може и по 100
450
11
 
6
 
! Отговори
Bchjvjvjvjv преди 3 години
Хахахаха малките герберунгелчета май не са разбрали, че Радев е човек на американците! Човекът на Кремъл тук е техният светъл вожд, който се опитва да играе със всички! Отделно Русия и Америка в момента са партньори срещу Китай, но кой ли да ти чете като не може да чете!
449
14
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Сайта ви е абсолютно герберски,затова не пускате неудобни коментари.Много дължите на главатаря си.
448
2
 
12
 
! Отговори
ИЗЧЕГЪРТВАНЕ...НОВО преди 3 години
РУМЕН РАДЕВ ИЗЧЕГЪРТВА АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА....., ЯД ГО БИЛО НА К. АНГЕЛОВ.....
447
4
 
13
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Напънал се ямболски цъ р вул да се прави на ла чен чи пик?!За целта решил да замени всички чи пици с побратими ца р вули като него!!От място за висококачествени обувки,магазинът се превърнал в селскостопански склад за употребявани обув ки!!
446
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ситуация се получи в резултат на 11-годишното царуване на Пожарникаря от Банкя. ГЕРБ спечели резонно първите парлам. избори. Сетне Боце усети, че сам не може да управлява и формира съюз със СДС.Парламента стана негов, съдебната власт в лицето на гл.прокурор Б.Велчев също негова, само съдиите все още не бяха на негова страна. Третият мандат със С.Цацаров си избраха свой гл.прокурор, за когото гласуваха всички прокурори и следователи. Цв.К., ГЕРБ, ОП и "Воля" завладяха НС.Нещо като диктатура.
445
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев не си свърши работата и затова сега България ще страда заради един пpocT Фигурант...------Гешев е един прос плевенски сел так, каква работа е имал да свърши, той е никой.
444
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
99 лелки чакат и проклинат едната лелка.
443
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелка, лелка, ама не те подаряват за по 5000 нали.
442
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб ще се оплаче на Европейския съюз: 9-ти май 1945 година в Германия беше извършен преврат, свалено законното правителство на президента на Германия адмирал Дьониц, канцлера Гьобелс, Германия беше разделена на 4 части от превратаджиите САЩ, Великобритания, Франция, Съветски съюз. Бяха репресирани антикомунистите фашисти, репресирани бяха СС, Гестапо, комендантите на концлагерите и виновните за геноцида над евреите. Народният Нюрнбергски съд осъди антикомунистите нацисти.
441
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една лелка може да обслужи 100 човека, а другите 99 лелки чакат едната лелка да се измори и да дойде техният ред.