ББР отказала достъп до кредитните досиета, Петков сезира БНБ

Министърът: Това не е атака към банката, искаме прозрачност
Обновена: 1 юни 2021 10:27 | 1 юни 2021 10:26, Веселина Йорданова
400
ББР отказала достъп до кредитните досиета, Петков сезира БНБ
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българската банка за развитие отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг.

Информацията за кредитните досиета е готова, няма да ви я дадем, цитира той отговора на банката.

Петков каза още, че за него това е нарушение на закона и ще сезира БНБ.

По никакъв начин дори одитният комитет, назначен от мен, няма достъп до тези досиета, подчерта министърът и допълни, че това е от голям обществен интерес, защото банката е финансирана с нашите данъци.

Той уточни и че това не е атака и въпросителна за ББР, защото банката е много ликвидна, в перфектно състояние, но иска сигурност и прозрачност, че кредитите са дадени "по правилния начин".

Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, каза министърът и обясни, че това означава малките и средните фирми да имат достъп до финансовия й ресурс.

Двамата с финансовия министър Асен Василев обсъждали именно това, че биха насочили тези средства изключително към малки и средни предприятия.

Той изрази надежда БНБ да влезе в правомощията си и да задължи ББР да действа по закон.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
7
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Уволнявайте, г-н Министър и хич да не и пука какво пищят мисирките!Гърч по устав!
250
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МИНИСТРЕ, МНОГО НА ДРЕБНО Я КАРАШ, Я РАЗРОВИ 11-ТЕ МЛДР, ДЕТО ТИКВАТА ГИ РАЗДАДЕ ЗА 4 МЕСЕЦА!
249
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕ МУ СЧУПИТЕ БАНКАТА БЕ! НА ТИКВАТА...ТЕ КОПВАЙТЕ ОПОРКАТА СЕГА ГЕРБАВИТЕ.
248
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 119.. Банковата тайна не е условна, а има ред за разкриване и всяко едно следствие може да мине по него и да се сдобие с информацията. Ако не мине по реда, значи аз като притежател на сметката, мога да съдя и банката и комисията и ще ги осъдя, а това което си мислят че ще съберат с предизборни думи и прибързани простотии, първо няма да го съберат, после ще го върнат двойно.
247
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитват да фалират някоя банка, любимото на червените дяволи.
246
1
 
17
 
! Отговори
Лальо преди 2 години
Преди години Германците платиха на един банков служител от швейцария и той им предостави информация за вложителите там. Но това беше по незаконен път. Иначе никой няма право да ми разкрива банковата тайна. Ако хората нямат доверие в една банка, тя е фалирала.
245
10
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
ББР е банка на ББ от Банкя.Само на него...всичко може да се казва,а на Гешефф да се...показва.
244
0
 
6
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До TangraДа разбираме ли, че имаш достъп до договорите за кредит и погасителните планове? Или използваш предпочитания източник на генерала Гном Атанасов "една жена ми каза"?
243
5
 
9
 
! Отговори
Ей момче преди 2 години
Захващай се с истинската си работа, не с частни поръчки !
242
0
 
2
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До До ГуфуЗа кое да се правя на луд? Информацията е предоставена, просто са попитали БНБ за правото на достъп до информация представляваща банкова тайна. Това е нещо много сериозно. И ако се установи, че има отпуснати кредити не по закона, не обезпечени да си носят отговорността естествено. Пак обяснявам няма значение кой е собственик на дадена фирма стига да е законно. Огромен брой от тези малки и средни предприятия не отговарят на критериите за кредитиране. И най вече трябва да поискат кредит
241
5
 
4
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Тези кредити са дадени, така че да не се върнат никога. Плащали и какво плащат, като погасителния им план е с една вноска накрая на периода. Ще гръмне и ББР и да не казвам още кой. Пак ще има емитиране на дълг 10 милиарда 3 за ББР и 7 да закърпят дефицита.
240
12
 
11
 
! Отговори
тя преди 2 години
От де се появи този млад ,умен човек та развали рахатлъка на крадците !
239
4
 
7
 
! Отговори
До Гуфу преди 2 години
Абе ти защо се правиш на луд? Какво лошо има в това а и законът го позволява,министърът на икономиката да направи одит на ББР и да се види какъв процент от нашите пари(капиталът на банката)са отишли за малкият и среден бизнес и какъв процент за Наши Хора!
238
2
 
3
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До ИлияСъсипан??? Почети малко ти. Строи нови кораби, това ако е съсепия?
237
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Правителство ми дава някаква надежда. Може би има светлина в тунела. Искам да гласувам за хора, които след като сме в Европа, поне да копират европейските закони. Искам чужбина да е само място в което си планирам екскурзия.
236
5
 
3
 
! Отговори
До263 преди 2 години
Чети бре момче и тогава давай мнение! Има закон за ББР и по специално обърни внимание на Чл. 5 Ал.2 и Ал.3Аман от гербави недорасляци!
235
4
 
11
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До До255Когато е във вид на кредит не е грабене а кредит. Надявам се знаеш какво значи кредит. Вместо да си гледате собственото дередже по стар бг обичай гледате в купичката на другите. Помисли ти защо мишкуваш, защо ти не печелиш милиони или винаги някой ти пречи Ако видиш ли бяхме Германия щеше да си Рокфелер. Ай комплексирани шумкари се спрете малко не остана още 4 седмици после ко прайм въстание ли?
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 256Защо да не работят всички? Защо не си даваме равен старт. Така всеки може с гръб и милиони. Какво против малкия бизнес? Прочети какво си написал/а/, но няколко пъти и помисли отново.
233
3
 
0
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До АнонименБългарски Морски Флот е на К. Домусчиев приватизиран и съсипан от тоя пич отдавна. Ако не си разбрал още... чети
232
3
 
6
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До До 230Не разбирам какъв ти е въпроса и какво целиш да покажеш с него. Парите на всички банки са на някой. Физически лица, фирми, институции, държави. Банките от своя страна оперират с този ресурс инвестират и отпускат кредити. Парите сами по себе си стоящи на куп в някой долап, дюшек, трезор не носят нищо даже генерират загуба за притежателя им. Та пак ще те попитам каква е целта на въпроса ти?