МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!

"Върховенството на закона е в основата на демократичния процес"
Обновена: 2 юни 2021 21:58 | 2 юни 2021 20:10, Веселина Йорданова
232
МВнР след санкциите, обявени от САЩ: Борбата с корупцията е приоритет!
Снимка: БГНЕС

Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. Това заявява МВНР във връзка с оповестена от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона "Магнитски" спрямо български физически и юридически лица.

Още по темата
В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет.

В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред.

В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес, се посочва в съобщението.

По-рано стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, Делян Пеевски, бивш член на парламента, и Илко Димитров Желязков, бивш зам.-директор на ДАТО.

Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ.

С по-ограничени санкции са още трима българи. Като свързани с корупционни действия са определени бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев и бившите председател и секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: МВнР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
18
 
! Отговори
Браво ИТН преди 2 години
Корупцията е БИЧА на България! Трябва да се изкорени.
54
6
 
10
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Ах,ах! ИЗПРАВИ СЕ, Манолова и го поеми устно, приключват директивите от Дубай! Затова ли се пенеше Хаджията при Ризова? А сега накъде, мутроборци?Пак ли ще събирате софийските клошари за въстание?
53
5
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до 39 Говоря специално за МВР Бре Гербески ***! А на Мнистерството ВЪНШНИТЕ РАБОТИ! Макар и ГЕРБ Групировката ти на др Борисов,което отдавна е превзел И НЕГО! Тази бивша мутра от времето на прехода и после скачайки от пост на пост в държавата ни,изкачвайки "законните" постове и върхове,та да се облече в ЗАКОННА ВЛАСТ И бъде някой днес! Не му остава нищо друго,освен ДА СЕ ГРЪМНЕ С ПИЩОВА СНИМАН ОТ ПРОПСТИТУТКАТА МУ НА ПОВИКВАНЕ " МИСКА" СНИМАЛА "шкафчето" му бре човек!КОРУПЦИЯ! ФАКТ от ГЕРБ!
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къдее Батко Бибитко бе народе. Що го нема по ни една медия. Да не скъса па Минискусо.Па и бибиткалото му взеха и сега остана само с един строшен Мержан от 1960 година. Малии колко обедне човеко. Дайте да му съберем по некой лев да нарани унуците си бе народе. Толко работа свърши човеко по магистралете с жипо че ми е съвестно да го остаиме гладен. Па и сега като разбра че Сретан го беха пуснали от затворо за 2 дена ептен се сдуа човеко. Дано землянката да му е суха че у дъждовете ше се удави.
51
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ видяха че червената мафия превзе държавата и се намеси, нормално, нали сме съюзници.
50
7
 
12
 
! Отговори
GG преди 2 години
Радостин Василев (депутат от ИТН) беше дългогодишен главен адвокат на ЦСКА при Божков. Майка пчеличката има клип от камери как ходи в сградата на Божков. Хаджигенов Триото също е бил адвокат на Черепа. Връзката е на Божков с Радев е ясна и на малките деца. Какво още трябва да се случи ?!
49
4
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
зелените чорапи ли сънуваш нощем като получаваш ор-газ-** ?
48
9
 
4
 
! Отговори
<><> преди 2 години
САЩ трябва да санкционират България за покупката на онея самолети къде още ги няма ! Така глупост трябва да бъде наказана ! Също така и тежки санкций за това че си нарязахме самолетите , танковете и т.н. За назидание трябва непременно да се санкционира колония България !
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВнР да каже дали ще има санкции към САЩ за насочването на оръжия от техните войски към мирни цивилни български граждани!!!
46
7
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Ама,какъв,,стратегически''партньор на САЩ сме,че не се сещам!Може би спонсори,е по-добре!За едни самолеДи...
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е политика, не се ли досещате, а?
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и кво стана ся - с Черепа бореца за правдини срещу боко ? Сега американците ще го измъкнат като плъх от дубайската му дупка.Всички червени плухове ще бъдат измъкнати накрая - и учиндолеца и червените чорапи и тнт .
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори субсидиите Герб ги дава за строеж на църкви и благотворителност, пари не са им нужни за нищо.
42
12
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 2 години
БЬЛГАРИТЕ СА ПО АЛЧНИ ОТ ЕВРЕИТЕ.
41
10
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Кога ще пуснат снимките на Слави и Божков на обяд дни преди учредяването на ИТН ?!
40
2
 
7
 
! Отговори
До -45 преди 2 години
Вярно е там кадето отиват са нужни малко пари - затворническата лафка е евтина
39
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учиндолеца и зелените чорапи са хора на Черепа.Какво ще правят сега ?
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво финансиране бе изммекяри, Герб не може да си изразходва дори субсидията, болни ли сте, пари не са им нужни.
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежко да си съюзник на САЩ или Русия. И едните и другите те поробват. Единия косвено с 'демокрация' и данъци, другия с танкове и самолети
36
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 11 юли имате възможност да се спасите от червената сволалач, всичко е във вашите ръце.