Янев пред посланици: Борбата с корупцията е ключов приоритет

Премиерът се срещна с посланиците на Белгия и Нидерландия
51
Янев пред посланици: Борбата с корупцията е ключов приоритет
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Белгия Фредерик Мьорис и с посланика на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър.

Двамата посланици поздравиха българския министър-председател Стефан Янев с назначаването на служебното правителство и пожелаха успех в реализирането на неговите приоритети, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговора Янев подчерта, че държавите от Бенелюкс са важни наши партньори и съюзници в Европейския съюз и НАТО. Българският министър-председател изрази желание за продължаване на активния политически диалог и за задълбочаване на сътрудничеството в редица сфери от взаимен интерес.

От страна на посланиците бе отправено послание, че България е важен член на Европейския съюз и че силна България означава силен ЕС. Акцент бе поставен върху предизвикателствата пред утвърждаването на върховенството на закона у нас.

Българският министър-председател обърна внимание, че ключов приоритет на служебното правителство е именно да отстоява върховенството на закона, като управлява открито, прозрачно и в съответствие с правилата. Българският премиер подчерта, че върховенството на закона и бизнес климатът са пряко свързани и в това отношение е много важно да се създаде подходяща среда за ефективно икономическо развитие.

Премиерът бе категоричен, че националните усилия трябва да бъдат насочени приоритетно към борбата с корупцията. Основна задача на служебния кабинет е даде пример, че процесите в България може да се случват по правилен начин, така че да се върне надеждата на хората за по-добър живот. Янев изрази своето убеждение, че политиката трябва да се основава на три основни стълба: благоденствие, сигурност и справедливост.

Акцент бе поставен и върху европейската перспектива на Република Северна Македония, както и върху предизвикателствата в това отношение. Министър-председателят Стефан Янев открои необходимостта от създаването на конкретен механизъм за измерване и следене на напредъка в преговорите между България и Република Северна Македония в изпълнение на договорените ангажименти между двете държави.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за по-задълбочено сътрудничество в областите на икономиката и търговията, както и перспективите за привличане на повече чуждестранни инвестиции в България. Предмет на разговора бе и Планът за възстановяване и устойчивост, като в този контекст бяха обсъдени и различни форми за обмен на прагматични идеи, информация и добри практики. Министър-председателят Стефан Янев заяви, че правителството активно работи по актуализация на Плана, като очерта основните параметри на стратегията за неговото актуализиране и подобряване в контекста на националния ни интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Янев , кажи си чоджум , кой от вас е взимал пари от Черепа , бе....???!
14
0
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Абе , Янев кой е тоя "виш корумпиран държавник" за който говори Херо Мустафа...??!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-едрите гербери да не чакат следващите заповеди от САЩ, ами да бягат в чужбина с откраднатото. Дългата ръка на САЩ ще ги подгони. Да хвърлят избори и други глупости. Става напечено. Не се знае утре кой гербер ще изгори. Само глуппаците ще чакат и няма да избягат.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Активни борци против фалшизма и капитализма
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама чакайте сега нали не мислите да повтаряте всички едни и същи написани "интелигентни" думи. Айде давайте борете се с корупцията, акции , съд, затвор ? Само бля бля бля..... давайте хора в ареста? Къде са ?Само мучите 1 месец...
10
5
 
2
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До НезнайкоИма защо да си Незнайко :) Прочети пак книгата, ако не разбираш какво ти казвам.
9
4
 
9
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Единствения приоритет за сега е репресията и наместването на "свои хора". Няма и как да е иначе - след неуспешния опит за инсталиране на Шиши през 2014, следващото поколение марионетки на #Кой са Шумкаря и Чалгаря. Единствената им цел са инсталирането на пета колона в България.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, африканци! Ваша република Бананалюкс приоритети лукс и банана?
7
5
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
в коя държава по света няма корупция ние нали се учим от запада на мурафетиразликата е само в правосъдната система я си пуснете сериала за хорешиотои ще ви светне там какво става
6
5
 
9
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
Янеффф пътнико сфиден пътнико офф!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се смееш ли да плачеш ли
4
1
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Уф, всички така казват.
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Жоро Ушев се е обаждал два пъти Гешев. Единият път Жоро е питал Гешев какво да прави. А вторият път самият Гешев се е обаждал и е казал до дупка. Това няма как да стане без Борисов.Очаквайте следващата седмица разследването Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие. Поредица от записани разговори, интервюта и документи за работата на специализираната прокуратура и съд разказват историята преди и след задържането на собственика на ресторанти Денков.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев ползва заучени Фрази
1
4
 
17
 
! Отговори
Този е преди 2 години
Двуличник като Радев.Цялото правителство е продиктувано на Радев от Божков.Самия Радев имаше изказване, че вярва повече на Божков откогото и да е другиго.Продажници

Спонсорирани публикации