Кошлуков ще съди проф. Минеков за клевета

Не знам от кога той се превърна в малък диктатор, заяви директорът на БНТ
8 юни 2021 20:52, Петя Славова
119

Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков ще съди министъра на културата за клевета. Поводът са думите на проф. Минеков, че Кошлуков е едно от свързаните лица по закона "Магнитски", предава Bulgaria ON AIR.

Към момента името на Кошлуков не фигурира в черния списък на фирми и лица, свързани с хората, получили санкции по закона "Магнитски". Връзка обаче има и тя е по линия на участието му в управата на "ТВ7" и "Ноу фрейм медия България", обяви на пресконференция министърът на културата проф. Велислав Минеков.

"Той е в ръководството на "Ню Фрейм Медия" трябва да бъде подложен на същите мерки,  да поясни как е попаднал, да разкаже за КТБ, ТВ7, Цветан Василев, Делян Пеевски. Тук става дума за серия от безобразия извършени от директора на БНТ. Той е едно от свързаните лица по закона "Магнитски", заяви Минеков.

Емил Кошлуков определи твърденията на министъра по свой адрес като клевети и се закани да го съди.

"Искам ясно да ви кажа, че ще предприема всички законови действия по съдебен път да потърся отговорност за тези клеветнически обвинения. Коментарите и клеветите на Минеков няма да ги коментирам, това са лъжи и клевети", категоричен е генерален директор на БНТ Емил Кошлуков.

Продължават и взаимните обвинения по повод прекъсването на програмата на БНТ за излъчване на пресконференция на ГЕРБ. Днес беше разпространена позиция на Управителния съвет на обществената телевизия, в която се казва: ''Никога досега, през новата ни демократична история, министър не се е осмелявал да упражнява цензура върху решенията на журналистите, които по закон са независими и самостоятелни.''

По този повод проф. Минеков бе категоричен, че не притиска никого и само иска информация от СЕМ дали поведението на обществената телевизия е в разрез с правилата.

"Упражнявам цензура? Как да го направя?!, попита министър Минеков.

"Не знам от кога той се превърна в малък диктатор, това е недопустимо в 21 век", посочи Кошлуков.

В писмо до министъра на културата от СЕМ посочват, че съветът не може да определя или обосновава програмните решения на медиите. Затова следва въпросите да бъдат отправени към ръководствата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър на културата , срам за България , не уважава водещата в БНТ , не отговори коректно на нито един въпрос. Проведе си някакъв свой монолог. Кой пък го избра тоя за министър , че и професор - ужас! Толкова е професор колкото аз съм космонавт. Накрая на предаването се хилеше като , ......айде да не казвам! Добре че още месец само иначе лошо, лошо, мн. лошо
66
0
 
2
 
! Отговори
димби преди 2 години
емчо,будния студент и политзатворник май ти се клати стола ,на който седна с голяма клизма
65
0
 
4
 
! Отговори
Реставрация преди 2 години
Кошлуков, Кошлуков, да вярваме ли на очите си, че 32 години след края на Комунизма, комунисти ще изчегъртват емблематични антикомунисти от медиите на "демократична" България!?
64
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Кошлуков е свързан с мафията и да не се прави на "света вода ненапита " !
63
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
Кошлуков е много елементарен! Кой го сложи на поста ? Мъжка калинка !
62
2
 
3
 
! Отговори
Лука Брази преди 2 години
МИНЕКОВ Е ПРОФЕСОР , КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ ...
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е минал през СДС като Кошлуков, мястото му е в затвора. Сега същото е и с ГЕРБ.
60
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Кашлуков да каже защо излъга преди години хиляди студенти. Наградата е някакво си образование в чужбина. Кашлуков, много, много низко си...
59
10
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Кой от служебното на Радев правителство не е лъжец и клеветник?
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Службогонското правителство създаде доста работа на адвокатите по трудово- правни дела( които са безплатни за ищеца).В същност по закон ,,навършването на пенсионна възраст,, не е споменато в кодекса на труда като законна причина за уволнение. Жалко за новото старо лице Мика Зайкова,че излиза от казионния синдикат Подкрепа, а не познава кодекса на труда.Ще плащаме обезщетения.Най- малкото ще се бръкнем за по пет заплати при пенсиониране на урбулежкото освобождаване та толкова хора.
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арматуристът Минеков е срам за хората на изкуството.Сравнение не може да има със Стефан Данаилов
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без да го съди, достатъчно е да му спре пиенето на тоя Минеков.Повече ще го заболи
55
7
 
12
 
! Отговори
69 преди 2 години
Kошлука е срам за Българската национална телевизия. ***, подлизурко и нагаждач и родоотстъпник. вони отвсякъде. За това професора му каза да си погледне биографията.
54
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кошлуков е голяма политическа про.сти.ту.тка .Първо в либерална партия като зарската .После в дясна като атака .Директор на телевизия алфа .После през корпоративно политическата телевизия ТВ7 .Въобще върти гъ.зо навсякъде тоя .Как може толкова партиино ангажиран човек на стане шеф на БНТ ??? Каква е сделката с герб ??? И там ли е давал ду.*** за да получи шефското място ?
53
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой спомена, че Минеков бил имал занаят.Това е точната дума, защото човек от гилдията беше казал за него - Той не е никакъв скулптор, а леяр!Пък и като гледате и слушате този уличен клюкар,вярвате ли че може нещо друго?
52
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До А бе.. Е да,не знаех!...Но това не е кой знае какво "геройство"!..Фори СТАНА МОРМОН и е дошъл в България единствено да служи както може на мормонската кауза!..Никой не може да ме убеди в противното!
51
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Е прав си!..Най-голямата простотия "проби" най-много и даже беше 12 години "министър-председател"..Та когато си прав,си прав..
50
9
 
23
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 2 години
Проф. Минетов е време да го пенсионират.
49
9
 
8
 
! Отговори
А бе преди 2 години
ПРО.СО.ТО си е объркал името с ПРОСТОТО.А колкото до коментара за Фори Светулката,даже не знае че Христофор Събев отдавна се прибра в България и не се интересува от политика.Де да имахме късмет и Минеков, и Рашков да не се интересуват от нея!
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоАз гласувах за Радев. А на теб яко ти хлопа дъската. Не се ли измори вече? Не можеш да пишеш на немски ли? Защо не си в немски форум?