Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков

Пред сградата на телевизията имаше протест
Обновена: 10 юни 2021 23:31 | 10 юни 2021 19:53, Анисия Иванова
425
Висок тон в ефира на БНТ при гостуването на Велислав Минеков
Снимка: БНТ

Висок тон и липса на диалог имаше тази вечер в ефира на БНТ при гостуването на служебния министър на културата Велислав Минеков в "Още от деня".

Минеков взе думата и не даваше възможност на водещата на предаването Надя Обретенова да задава въпросите си. Темата, около която се разрази сблъсъкът, бе прекъсването на предаването на Георги Любенов на 22 май, за да се предаде пресконференция на ГЕРБ за подслушването.

По думите на Минеков, ако това се е случило в европейска телевизия, Кошлуков отдавна е щял да загуби мястото си. Служебният министър твърди, че това е медийна политика на БНТ.

Вече седмици служебният културен министър Велислав Минеков и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и журналистите в телевизията си разменят писма с обвинения по повод това включването.

По време на разгорещения разговор двамата говореха едновременно и се стараеха да се надвикат. Водещата  се опитваше да задава въпроси, а Минеков не я слушаше.

В същото време пред сградата на телевизията имаше протест, който искаше оставката на Кошлуков. Гражданите се събраха пред сградата, а поводът за акцията им е правото на отговор на проф. Минеков, дадено му от БНТ, след серията от задочни словесни престрелки между него и директорът ѝ Емил Кошлуков. Конфликтът между двамата започна с изявление на министъра, че според него настоящият шеф на телевизията трябва да е свързано лице със санкционирани по закона „Магнитски“, заради предишното му участие в определена фирма, премина през обвинение за разпространение на клевети и завърши със заплахи за съд.

„Това обществената телевизия ли е, или е телевизията на генералния директор?“, попита Минеков, слизайки при протестиращите след участието си в предаването „Още от деня“ и бе посрещнат с аплодисменти.

"Лъжа е, че г-н Кошулов отстоява редакционна независимост", каза Минеков по време на предаването. Той попита водещата дали шоуто с джипката ще продължи, така както беше през последните месеци и уточни, че нито тя, нито журналистите в телевизията са извършили нарушение. "Законът е нарушен от генералния директор", каза още проф. Минеков по повод прекъсването на програмата заради пресконференция на политическа партия.

Протестът бе подкрепен с присъствието на две знакови за телевизията лица, прекарали дълго време в нейния ефир – водещите Искра Ангелова и Горан Благоев.

Протестиращите скандираха „оставка“ по адрес на директора Емил Кошлуков, напомняйки му, че неговата заплата идва от джоба на данъкоплатци. Те настояват още за оставка на СЕМ, както и залагане на нов начин на сформирането му чрез промени в медийния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше една песен цитирам "Ще те за запозная с уникални " - това ми идва първосигнално. Това беше един отмъстилен дърто'фелник представител на промяната. Май повечето министри са такива.
19
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоПрезидента не е избран за да управлява страната, червен ***, не си измисляй!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надя Обретенова - народа го е казал помни - Който лъже на ВЪЖЕ !!!
17
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не ме е страх от министъра на културата,а от културата на министъра."Радой РалинГледах "интервюто",отвратителен наглец е тоя,пълен ***
16
32
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен3....Ами даде ви се възможност да гласувате и да "ИЗБЕРЕТЕ" водачите си!...Защо не го направихте?..-Защото лакомията ви кой да налапа кокала е ЧУДОВИЩНА!!!....Е,вие като не можахте да се разберете,остана единствената КОНСТИТУЦИОННА възможност-Президента да посочва!...А Президента Е ИЗБРАН от огромна част от българите,ТЕ са го "оторизирали" да ИЗБИРА,защото са му гласували ДОВЕРИЕ!....А вие,неештастници,ще загниете от жлъч и омраза..
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл да им се иска оставката след 11 като спечелят нагласените избори направо с шутове и шамари ще си ходят!!
14
20
 
50
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Минеков действа с преса на съзнанието - той е агресивен и нагъл! Не е негова работа каква ще бъде програмата на БТВ - има си програмен съвет за това и Минеков няма никаква дума тук! Мисля, че Кошлуков подценява много ситуацията - агресията на Минеков е съзнателна, отработена, поставя Кошлуков в позиция на отбрана, не на дебат...Кошлуков трябва да промени отношението си към проблема Минеков, явно! Зад гърба на Минеков е БСП и СИЕ с всичките им психолози и психиатри...Нужна е сериозна борба тук!
13
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кошлука на *** при останалите герберасти!
12
57
 
27
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Браво! Сложи ги на място всичките *** на ГЕРБ. Тая *** щеше да ревне на края, че не е успяла да каже нищо от повелите на партията.
11
15
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая мислеше,че камерите не го снимат и се облегна и се хилеше нагло,пълен ***.
10
17
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо си мълчим? Защо не се съберем пред министерски съвет и им искаме оставката?Защо мълчим, вече открито нападат и обиждат журналисти?!
9
47
 
23
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
БНТ и показващият среден пръст Кошлук трябва да се премахнат. Данъците ни отиват за *** предавания и турски сериали.
8
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правитеслтво на *** и престъпници.Оставка!
7
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пияни,,,,а си мисли е на шадравана с пътната помощ и го слушат попа оня с торбичката от Лидл и останалите около 30 човека и се мисли за велик а е най обикновен софийски дришл
6
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес бг. Герберски ***
5
8
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такова грозно поведени, не ни чака нищо добро.
4
18
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смрад се носи от това правителство. На тор, а като си отворят устите и на джибре.
3
15
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е гласувал за него,че да има претенции към държава и управление ! Когато спечели избори да критикува ! Егати наглия кош ! Служебен министър ,а тръгнал да коли и беси все едно цяла вселена е гласувала за него !
2
13
 
66
 
! Отговори
Къде живеев преди 2 години
Бе хора. Тоя чалгар излъчваше повече злоба от чернобил
1
9
 
21
 
! Отговори
VB преди 2 години
Лятото идва - бъдете смели !