Незрящо момче си намери дом с помощта на социалните мрежи

Преди това му искали двоен депозит, защото има куче водач
18 юни 2021 20:30, Екип на Bulgaria On Air
4
Незрящо момче си намери дом с помощта на социалните мрежи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Една история за доброто. В продължение на няколко дни незрящо момче не може да си намери апартамент, само защото има куче водач. След пост в социалните мрежи обаче, се надига вълна на съпричастност и стотици хора се отзовават.

Десислав е незрящ и от 10 години има куче водач - Иви. Двамата са неразделни, а Иви е обучена и дисциплинирана. Преди дни обаче се сблъсква с проблем - не може да си наеме апартамент само защото има куче.

"Това си е тяхно право. Мен ме подразни факта, че му искат двоен депозит заради това, че е с куче без дори за малко човек да се опита да се постави на негово място.  Това куче на него му е жизнено важно и че Иви - това са неговите очи", посочи Анна.

"Самият собственик преди да каже не, да проучи човека, да проучи хубаво случая, ако става въпрос за куче водач - да провери информацията за тези кучета", каза от своя страна Десислав.

След множество откази Анна пуска пост в социалните мрежи и последва вълна от реакции. Стотици споделят поста и се свързват с Десислав и Анна. Така само за броени часове успяват да открият подходящ апартамент, който да е близо до метро и в който да може да живее с кучето си.

Вълната от съпричастност и подкрепа идва неочаквано, признават те. А социланите мрежи се превръщат в средство за предаване на доброто.

"Много силно съм развълнуван, Facebook както знаете прегря, телефонът ми също, така че още веднъж искам да благодаря на всички, които правят добро, които са готови да помагат", сподели Десислав.

Десислав вижда с душата си, приема всичко с усмивка и вярва, че добри хора съществуват.

"Добрите хора не са много, малко са и смятам, че трябва да си ги запазим и да предаваме нататък добрината, защото доброто е заразно и вярвам, че след този случай ще има още много добри дела, на които ще бъдем свидетели", допълни той.

Благодарността на Десислав към всички отзовали се е огромна и го изпълва с надежда за бъдещето.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


4
Още по темата: кучемомчеводач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Израснала съм в беден край в Балкана и винаги съм знаела, че българите са добри и помагат. Благодаря ви за стореното, млади хора! Прегръщам ви всички!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Има надежда за този народ! Либералните "ценности" не са ни прецакали окончателно!