На море в Гърция: Колко се чака на опашката към мечтаната почивка?

Трафикът на ГКПП "Кулата" е интензивен и в следобедните часове
Обновена: 19 юни 2021 16:19 | 19 юни 2021 16:15, Веселина Йорданова
85
На море в Гърция: Колко се чака на опашката към мечтаната почивка?
Снимка: БГНЕС, архив

Трафикът на ГКПП "Кулата" продължава да е интензивен и в следобедните часове. Колоната от леки автомобили е около два километра. За да не се получава струпване на самия граничен пункт, колите се спират на около километър и половина преди границата.

Обичайна за това време на годината е гледката на излезли от автомобилите хора, които се разхождат по шосето и на деца, играещи с топка около тях. В колоната не липсват и емоции, особено при опити на шофьори да изпреварят останалите на опашката.

Само два километра преди пункта, малко преди да бъде пропуснат в близост до границата, Михалис от Румъния разказва пред репортер на БТА, че чакането е продължило близо два часа. Той споделя, че всяка година почива в Гърция, но досега е пътувал със самолет. Тази година е на почивка със съпругата си и бебето им, затова са решили да пътуват с кола. Категоричен е обаче, че за следващата почивка не би тръгнал с автомобил.

Като неочаквана ситуация определиха преминаването в Гърция и хора от последните коли на опашката. Михайл Пурта от Румъния разказа, че всяка година при пътуване до гръцките плажове му се е налагало да чака на граничните пунктове. По думите му обаче този път ще се наложи да чака повече, отколкото при предишните му пътувания.

Очаква се трафикът на граничния пункт да бъде интензивен през целия ден. На влизане в Република Гърция българските граждани, които пътуват с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест направен не по-рано от 72 часа или сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, направена преди не по-малко от 14 дни, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция".

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Считано от днес Гърция ще допуска български граждани и с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест за Ковид-19 на хартиен носител, съобщи гръцкото Министерство на туризма, цитирано в съобщение от МВнР. Документът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата.

Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега - за навършилите 6.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 8То може и самолета ама много багаж и по лесно с колата Ти да не мислиш че тия дето клечат с часове по границата с Гърция са тръгнали реално на почивка По едно селфи и аде обратно
31
5
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Офертите за БГ Хотели на Черно Море са с 50% по-високи от 2019 г .
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко обикалят света, скоро може и да им приседне, идват избори.
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай какво жертват хората само и само да не ползват услугите на нашите хотелиери. Тъжно, защото почти унищожихме красивото ни чермоморско крайбрежие. Роден съм и живея във Варна. Спомням си като юноша Златни пясъци каква перла бяха и какви туристи идваха. Сега е като Люлин, а идват прошляци от цяла Европа
28
13
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЩОМ ИМА МЕРАКЛИИ ДА ОДАТ У ЗАНЗИБАР ПРИ АФРИКАНЦИТЕ ТО Е ЯСНО , ЧЕ ЩЕ ИМА И МЕРАКЛИИ ДА ОДАТ И НА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ ПРИ ЕГИПЕТСКИТЕ КОПТИ ОТДЕЛИЛА СЕ КАСТА ОТ ИНДИЯ!
27
8
 
24
 
! Отговори
1-н преди 2 години
миналата година от немайкъде който е стъпил на бетоно.морието нема скоро да повтори.нема такава клизма, затова на по гръцката граница са опашки, на изток никой се не бута...реалности
26
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле,българите не искат да ходят в мутренските хотели на герба )а те искат държавата да им плаща че работят ,Ами купете си хотели в Гърция ,но там има закони )
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В салатата сиренето е цяла плочка, а тук тупнат рендето два пъти и айде бегай.
24
17
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАКЪВ МЕРАК, ЗА ИНДИЙСКИЯ КАМЪНАК!
23
6
 
29
 
! Отговори
МутроМорие преди 2 години
В България от години не давам и една излишна стотинка на псевдо-хотелиери или ресторантьори. От 3г. вече имам и къща в Гърция и с най-голямо удоволствие ще си вися на опашка, за да бъда на чисто море и плаж и да си плащам с удоволствие за хубава храна и отношение. И само за уточнение, тези легенди за колко скъпо е в Гърция, са пълна лъжа и измама - ток и вода са на почти същите цени като в България, а данък за къща на 900м. от плажа с декар двор и на 17км. преди Никити е 108 евро на година.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то от София до Бургас колко часа е?Само на Чирпан -Ст.Загора 4ч висях....без антигенен тест.
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Miko, а дали е така. Всяка кооперация на морето е изкупена още преди да е почнал строежа. Лятото не можеш се размина от хора по Слънчака. Явно им харесва щом идват тука. Но русофилските опорки трябва да вървят нали, иначе няма рубли. Продължавайте другари, в България е лошо, лошо, лошо, нали така ви казват отгоре.
20
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България може да чакаш една салата от половин до един час, в Гърция само като си помислиш за салата и тя е дошла, храната е с изключително качество, а цените не са много по високи от тук.
19
10
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
На времето кат сме си били Тъмражка република все бобото с овцете е киснал дупарата на Беломорието. Смени се власта вика АГО Ариф и всичко тръгна на зад.Бобото е бил дясната ръка на Барутанлията. Имал 400 брава и бил саламджия. За българите кожата за салама на онова го е разпъвал.
18
11
 
14
 
! Отговори
Варненски преди 2 години
Те не отиват на почивка, бре хора. Те отиват за гръцки зехтин, от магазина отсреща. Че не им стига за салатата...
17
7
 
20
 
! Отговори
Мико преди 2 години
Братя повярвайте няма НАШЕ черноморие.То е на олигарси, които пуснаха от арестите и на други от Украйна и Русия.Няма наше.
16
14
 
24
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Кога ми кажат, че българите са бедни, винаги се сещам за опашките по границата с Гърция и Турция. Сещам се за пълните заведения.... Иначе,я питай ти некой драскач по форуми и фейсбуци: Боко ва загробил, унищожил държавата... Пуста гьостерица неокастрена....
15
13
 
18
 
! Отговори
Miko преди 2 години
Който има поне малко акъл в главата ходи на почивка в Турция или Гърция, а който е *** или фанатик на тема патриотизъм посещава БГ черноморието.2 часа чакане(заради органзацията на другаря Радеф) са нищо в сравнение с това, което очаква всеки дръзнал да почива на нашето*1черноморие.1. Отдавна черноморието в България не е наше, а е на някакви съмнителни Руски, уУкраински, и Казахстански човеци.
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви самолети като голяма част от тия хора искат да минат ентинджос и просто да кажат, че са били по Гърция, докато съседът е на Китен?
13
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен на нашто море си ми е много добре,как ли пък няма да ходя да вися по опашки по половин ден заради едната фукня у фейса.