Нишан Джингозян: Няма удължаване на срока за статут във Великобритания

Част от българите са пропуснали да кандидатстват
Обновена: 2 юли 2021 19:22 | 2 юли 2021 18:11, Нели Христова
12

"Срокът за подаване на документи за статут изтече преди два дена, а процедурата гласи, че при подозрение за това, че родители или деца във Великобритания, които са граждани на ЕС, не са кандидатствали и не са получили статут на уседналост, то локалните кметства и училищата във Великобритания трябва да уведомят Министерството на вътрешните работи на Великобритания в 48 часа," каза за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR Нишан Джингозян, експерт по миграционните въпроси в кметства Енфийлд и Брент в Лондон.

"Това означава, че всеки, който не е кандидатствал по тази схема няма да има достъп до услуги предоставени от локалните кметства, училища, няма да може да наема жилище, няма да може да кандидатства за работа, няма да има достъп до здравната система и така нататък," каза експертът в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Бих искал да опровергая една информация, която се появи в медиите в България. Според тази информация, която циркулира в медийното пространство, срокът за кандидатстване е бил удължен с 28 дена. Това не е вярно. Категорично не е вярно. Срокът за кандидатстване приключи преди два дни. Тези 28 дни, за които се споменава в медиите в България, са в случай, че принадлежите към рискова група или сте бил в болница, в състояние, което не ви е позволило да кандидатствате, тогава ще имате право да кандидатствате и да подадете молба, но към вашата апликация трябва да прибавите солидни доказателства, които да доказват, че наистина не сте имали физическата възможност да кандидатствате," обясин Джингозян.

Какво следва за пропусналите срока и предстои ли депортиране - подробностите вижте в събота от 17.30 часа в предаването "Брюксел 1".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ами сега- със сигурност няма да плащат на миризливите българи нагли въшки в държавата на тиквата и свинар дерибеевски еврокрадектите хахаха хайде започвай да ръкопляскаш по команда на великия си смърдящ български бей хаха
10
6
 
0
 
! Отговори
ами сега преди 2 години
и кво ше правят преуспяващите нашенци ? нищо де , и тук търсят миячи на чинии .
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пък къв ве?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2019 получих моя settled status.За два дни-изпратих всичките документи през специален app,след един ден бях уведомена чрез email че имам granted settled status
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има завръщането на още много роми в Българията
6
2
 
15
 
! Отговори
Джони Уокър преди 2 години
Част от българите са пропуснали да кандидатстват ..... В ГРЕШКА СТЕ . ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КАНДИДАТСТВАХМЕ И ПОЛУЧИХМЕ СТАТУТИ .... останаха само едни притежатели на български паспорти , за които изпълнението на законите и държавните разпореждания никак не са им силната страна и винаги гледат да минат "тънко" и по далаверата ... свикнали са да са толерирани от държавата и да им става по тяхната без значение дали е законно или не . Тук в UK има и други подобни - ниггъри ... пакита ... индустанци...
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2016 година имаха 5 години да кандидатстват.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са политически бежанци от ЕС няма как да ги депортират.
3
1
 
11
 
! Отговори
ПРЕВОД преди 2 години
Тоест - Англия ще върне в България всички български , турски, северномакедонски, сирийски роми .Това е резултата от политиката на ВМРО и *патриотите*.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажат, че са бежанци и бягат от Боко тиквата веднага ще ги одобрят.
1
0
 
18
 
! Отговори
Какво ни засяга преди 2 години
Който е искал и е достатъчно грамотен е направил необходимото, за да остане. Не беше от днес за вчера, имаше необходимото време. Или пак ще ни настройвате да скачаме едни срещу други.

Спонсорирани публикации