Вотът по-важен от почивката: Отменят се резервации по морето за 11 юли

Все още няма създадена организация от ЦИК за гласуване в курортите
4 юли 2021 15:25, Нели Христова
42

Български туристи отменят резервациите си за почивка заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Причината е изискването за по-ранно записване за упражняване на правото си на глас в даден курорт. В Златни пясъци до момента няма записани, които искат да гласуват.

Много хора като Анелия смятат, че да гласуват на изборите е по-важно от почивката. Заради предстоящия вот хотелиерите вече имат отменени резервации.

"Да, наистина, много от резервациите са анулирани, защото българите все повече осъзнават, че трябва да упражнят правото си на вот", каза хотелиерът Станислав Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Гласуването е възможно, само ако избирателите се регистрират и посочат мястото, в което са отседнали като свой настоящ адрес, месец преди вота. От своя страна собствениците на хотели трябва да удостоверят, че гостите наистина са отседнали в техния хотел.

Все още обаче няма създадена организация от ЦИК.

"Това, че няма изградено още становище да се изградят временни пунктове в хотелите, е проблем за нас. Защото хората отменят или изместват отпуските си за след изборите", допълни Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
вечна дружба преди 2 години
А бе вие сериозно ли си вярвате,че аз ще си прекъсна почивката за да гласувам за поредните гладни комунисти!?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета.
20
0
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Хахахахахахахахахаххахахахаха. Аз пък чух, че даже някой спират да пият алкохол още от сега, а не в деня преди изборите и даже повечето са си направили аларми за 6 без десет да са едни от първите гласували..
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.....
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откачалките като Анелия, които биха си отменили резервацията за да гласуват едва ли са повече от 15-20 души в България. Цяла статия за една Анелия ми идва вповече. Че на всичко отгоре правите и генерални изводи, че едва ли не това е масово. После същите журналисти реват, че сме на 100 и не знам си кое място по журналистическа свобода......
17
1
 
4
 
! Отговори
Вела преди 2 години
До 24 България винаги е била държава! Ако някой пречи на родината ми да бъде достойна държава, то са хора като теб! Не може само да хленчите и да обиждате българите, а когато трябва да направите нещо смислено да се криете я в Гърция, я някъде другаде. Стига вече сте плюли по тоя народ, а после да оставяте чуди от юг да ви назначават кой да управлява държавата. България е на българите. Ако не се чувстваш българин по-добре не гласувай. Ако обаче си такъв, *** и си дай гласа, за да не го подменят
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки да гласува както сърце и ум му повелява. Само така ще елиминираме платения вот и от ляво и от дясно. Докато народа не стане и не измете платените все ще ни управлява *** и пульо. А и като народа си го е избрал, избрания ще се наложи да слуша. Защото когато някой влезе във властта с купени гласове той слуша тоя с парите, а не народа. Ако всички излезем да гласуваме ще слушат нас!
15
2
 
2
 
! Отговори
Вела преди 2 години
До 18 Искаш да кажеш, че ако закона приет от Парламента ти забранява или вменява нещо, ти го правиш въпреки всичко? Т.е. извършваш престъпление? Не смяташ ли че е по-правилно да променяш закона, отколкото да се криеш от него? Аз вярвам в демокрацията. А тя изисква да отида да дам гласа си. Едва тогава имам право да недоволствам срещу решенията на ония дето управляват държавата ми.
14
9
 
10
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
Така трябва всички на изборите зада накажем мутрите герб.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости - много ги интересува хората дали бойко ще вземе властта пак - щото бившите сикаджийски кръгове го държат здраво и искат да е премиер до последно.Или слави дето кабеларката му не върви и се чуди откъде да изкара някой лев и реши в политиката да влезе, за да захлеби.
12
6
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Аз даже мисля да си удължа престоя в Гърция с един ден, за да мога да гласувам, защото съм *** селянин и нямам регистрация на Софията, където безцеремонно взимам работните места на потомствените софиенци от Ляолин.
11
3
 
2
 
! Отговори
Вела преди 2 години
До 14 А който не гласува вярва, че тия дето гласуват имат право да взимат решения вместо него. Ти наистина ли вярваш че бабички, чалгари и разни платени имат право да решават съдбата ти? Защото тия в парламента това правят. Решават какъв ще е живота ти, доходите ти, сигурността ти, здравето ти, образованието на децата ти. Наистина ли смяташ, че другите знаят по-добре от теб какво е доброто за семейството ти?
10
6
 
8
 
! Отговори
Вела преди 2 години
Аз отмених своята и изтеглих почивката със седмица след като разбрах, че не мога да гласувам на друго място. Държа да дам гласа си. Мисълта че разни чалгари и хора извън държавата ще решават живота ми и този на децата ми е достатъчна за да променя една резервация.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност гласуването е най-безболезнения начин нещо все пак да се промени. Казваме, че младите хора нямало да гласуват, защото те вече не били роби и щели сами да градят живота си. Да , но на много малко им е писано да изградят кариера в друга страна, за повечето - у дома и стените помагат. Да не стане така, че заради идеята, че трябва сам да си градиш живота , накрая да срещнеш непреодолими трудности, които да ти изчерпят енергията. Едно гласуване на родна земя само може да помогне.
8
7
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
гробарските толупи се надяват на ниска избирателна активност, за да им се резмине резила...Ам нанайси, Народа яко им е набрал... Та незнам...))
7
6
 
12
 
! Отговори
Ини преди 2 години
Не е вярно. Масово няма да се гласува.
6
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
По-голяма смешка скоро не бях чел!
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе дааа вярвам ви! Колкото благоевградчани си отмениха почивките хахх! Досега 10-11% гласували.
4
4
 
16
 
! Отговори
Кой ще ни оправи ?! преди 2 години
Как ли няма да си отменя почивката, която чакам цяла година за да застана в жегите зад някой малоумeн да го чакам да се оправя с някаква машина? Нали даже ни препоръчаха, ако не сме в София, а по морето да гласуваме в Турция. Това беше голям хит. Не знам на какво са в ЦИК, но е силно. Ако изборите променяха нещо, щяха да са забранени. Разбира се, всеки недоволен от живота си, още чака с гласа си да дойде някой да го оправи, както се казва.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога няма да си отменя ваканцията заради гласуване.