Вдигат целевата помощ за отопление с близо 5,6%

Заявления се подават от 1 юли до 31 октомври
8 юли 2021 16:45, Елка Василева
7
Вдигат целевата помощ за отопление с близо 5,6%
Снимка: архив, БГНЕС

Повече хора ще получат целева помощ за отопление през този сезон според служебния министър на труда и социалната политика. Гълъб Донев увери, че добавката от 50 лева за пенсионерите няма да се взема предвид при кандидатстването за отпускане на помощта.

Заявления се подават от 1 юли до 31 октомври в дирекциите "Социално подпомагане" в страната, предаде БНТ.

За целева помощ могат да кандидатстват безработни, регистрирани в бюрата по труда, най-малко 6 месеца преди подаване на заявлението.

Условието е да не са отказвали предлаганата им работа или обучения.

Пенсионери, родители на деца с увреждания и семейства с ниски доходи също могат да подават заявления.

Те се обработват до 20 дни след подаването, а в 7-дневен срок след това дирекциите "Социално подпомагане" издават заповед за отпускане или отказ на помощта.

През миналия отоплителен сезон целевата помощ беше 99 лв. на месец или близо 500 лева за целия отоплителен сезон. През миналия месец са подпомогнати близо 284 000 семейства.

До дни се очаква социалният министър да издаде заповед, с която да определи по-високия размер на помощта.

Правилата за отпускането ѝ ще бъдат съобразени и с повишаването на пенсиите през тази година. Целта е да не се допусне пенсионери да останат без енергийна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Memet преди 2 години
Не вярвам на тези...българка жена имам с 4 деца ...всичко възможно правят да ми откажат..трябва да си блато *** за да ти дадат..това е нещо обидно за българите ..спасяване се българи бягайте по чужбина..да си раздават тия помощите
6
0
 
3
 
! Отговори
НЯМА НУЖДА преди 2 години
Самата топлофикация е адско мъчение и кожодер. Масово изключване от топлофикацията и хората да живеят като ескимоси.
5
4
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Стига сте раздавали помощи на ромите! Помощи само за данъкоплатци! Всички партии ревете да помагате на ромите, а скоро няма да има данъкоплатци от които да крадете, че да си хрантутите скъпоценните гласоподаватели от маалите! Само помощи и пенсии се вдигат, а за останалите вдигате само данъчната тежест! Кои ще ви хрантути след 10-15 години?
4
4
 
3
 
! Отговори
След като намалиха преди 2 години
пенсиите(позната щастлива ме помоли да и обясня с колко и е нараснала пенсията след 1.7.тъй като и е приведена по-голяма сума от очакваното.След направените изчисления се оказа,че с бойковите 50 лв дадени за последно т.м.е взимала почти 500 лв,без тях въпреки увеличението от 5%,от август ще взима с 28лв по-малко, отколкото преди това увеличение.Спирането на 50-те лв се избива само при пенсии над 1000 лв.които ще са на нула.Всички под тях ще имат по малки пенсии. На приказки сме големи...
3
0
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Трябва да се повиши помоща за отопление на бедните хора , сега е момента .Но мисля че следващата година трябва новия Главен Прокурор да провери сигналите на МВР - всички роми и членове на ГЕРБ взимат тези помощи . Сега е грозно да се взимат мерки - ще пострадат невинни хора , които се нуждаят действително от тези пари за да не измръзнат зимата - те са 10% от обявените .
2
6
 
7
 
! Отговори
Ина преди 2 години
СТИГА С ТИЯ ПЕНСИОНЕРИ МИЛИОНЕРИ СТАНАХА
1
3
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Вместо да да се вдигне депутатските заплати,че те вашите любимци с 10 хилки едва връзват двата края,ще се вдига помощта за някакви си неблагодарни пенсионери.300 лв минимална пенсия не им ли стига?