Проф. Балтов: От медиите разбрах за уволнението си

Имаше сценарий още когато Кацаров зае поста, смята той
15 юли 2021 09:20, Ния Христова
44
Проф. Балтов: От медиите разбрах за уволнението си
Снимка: БГНЕС
"Аз съм малко изненадан. Снощи от медиите разбрах, че съм освободен от поста директор на "Пирогов". Това каза пред bTV проф. Асен Балтов. 
 
Според него нито една от посочението причини за уволнението му не е доказана. Цитираната причина е, че след извършена проверка са установени неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева. 
 
"Сега имаме едни констатации. Бяха ни връчени пет протокола след тази проверка и казахме, че ще възразим в седемдневния срок, който още не е изтекъл", каза още Балтов.
 
"Никой дори не е съобщил на администрацията в "Пирогов". Направена е една смяна, която е продължила четири часа, извикани са новият член на борда, новият директор, поставени са в една стая и в тотално затъмнение, откъдето е започнала цялата тази работа", коментира вече бившият шеф на "Пирогов".
 
Той смята, че би трябвало министър Стойчо Кацаров да го потърси лично и да аргументира решението си.
Още по темата
 
"Категорично смятам, че имаше един сценарий, който се развиваше още в началото когато Кацаров взе поста", каза още проф. Балтов.
 
Той категорично заяви, че фиктивен прием на пациенти в болницата не е имало, а въпросните 850 души са лекувани до един за услонения след прекаран COVID-19.
 
За допълнителните пари за "Пирогов" по НЗОК, Балтов коментира, че болницата редовно кандидатства за дофинансиране, защото разходите са огромни. 
 
"Един пациент с коронавирус средната стойност на пътеката му е 4000 лв., а НЗОК дава 1200. Ние подаваме документи, с които доказваме разходите си, те отиват в НЗОК, където се събира надзорът на касата и решава дали да бъдат отпуснати тези средства", обясни проф. Балтов.
 
Тойъ разкритикува и работата на служебния министър - "Служебното правителство имаше да направи две неща. Първо да се усили ваксинационния план и, второ, да се подготвят болниците за евентуална вълна през септември или октомври. Нито едно от тези неща не беше правилно", смята Балтов.
 
Бившият директор на "Пирогов" е категоричен, че ще търси правата си по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
да др.балтов,хубавите работи се научават,от пресата,банкянския ти началник,също от пресата разбра,че е загубил изборите,и от тогава,не е спрял да плаче,ето Слави оттегли кандидатурата на Василев,Слави моля те брат,номинирай слънцето за твой премиер,стига е плакал,он друго ,освен премиер,не може да работи.
26
0
 
0
 
! Отговори
Заинтересован преди 2 години
До АнонимПирогов отдавна не е имал толкова всеотдаен директор. Изключително диалогична личност, на който ако представиш достатъчно аргументирана теза ще те разбера. За първи път, ние работещите в болницата видяхме, че нещо наистина се прави за болните и на второ място за персонала. Професора имаше амбицията да върне грамотните лекари напуснали Пирогов. Нямаше никакъв авторитаризъм. Даде ни възможност да работим напълно спокойно, без да се правим финансова сметка за това, колко струва лечението.
25
0
 
3
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
Тия за балъци ли ни вземат? После кацаров ще го пратят посланник като награда за послушно свършената "работа". Вие сте за изчагъртване Радев, Рашков, Кацаров, петков, спецов и т.н.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха да предизвикват протестите про.стите служебно управляващи. Радев с неговото тъпо его и никакви умения за политика, да не бъде изметен от протестите, зародили се срещу него и преди изборите за президент. *** Локашенко2, жаден за власт ***, желаещ да пороби държавата и да я направи в провалена диктатура.
23
1
 
2
 
! Отговори
Служебни боклуци преди 2 години
Служебното правителство е пълно с ***. Съсипват здравната система и ще се изнижат кати пръдня на есен и някой друг да се оправя с техните издънки. Дано някой им търси отговорност и на тях, както те сега уж правят. Никой не говори че цената на МW енергия от 90 лева стана 250. Което е огромно увеличение. Защо не контролират икономическата обстановка а само с компромати. В момента има огромни длъжници на ток хиляди държавни дружества, сметките им скачат Х3. Кой ще поеме тяхните фалити?
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов им извади всичките кирливи ризи: и за "прозрачността" на работата, с която се бият в гърдите, и за машниациите със смяна на кадри, "защото така са решили", и за некадърността на Здравния министър, който не знае с колко и как са финансирани клиничните пътеки в болниците и за ОТКРОВЕНИТЕ ЛЪЖИ на служебното правитлство, че се опитва да се справя с вируса (а те го САБОТИРАТ). "Нови", а? Червените луди ви направиха, и тепърва се задава още по-лошо.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов, явно не си седиш на работното място и за това си разбрал от медиите!
20
1
 
6
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
До Сата НАТО: и къде видя в казаното Балтов нещо нередно? Може ли човекът да се обосновава защо всичко е законно и отдолу да му коментират някакви ***, че точно това му е провинението. Опитвате се вече по всякакъв ****илен начин да оправдавате мизериите на тези изключително неадекватни глу*паци от служебното правителство.
19
0
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Един добър лекар не се бори да е администратор.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем какво се случва по болниците. След като е извършена проверка и има нередности, се налагат и глоби. Нормално е. Превърнаха ги на търговски дружества. Влиза се в съда и се решава проблема. Респект пред лекарите, но и моята фирма се проверява и ако нещо не е ок си плащам глоба. Не смятам, че е реваншизъм от нечия страна.
17
8
 
10
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
ПРОДЪЛЖАВА С ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО..... МЪЛЧИ, КРИЕ СЕ И ИЗЧЕГЪРТВА........ЩЕ ВЗЕМЕ ГЛАВИТЕ НА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ....... ЦЯЛ ЖИВОТ ЗА ТОВА СЕ Е УЧИЛ И ЖИВЯЛ.!!.........
16
8
 
11
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
А трябваше направо от прокурора да научиш...
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска се смелостТрябва да изгонят всички политически назначени директори, ама да ги накарат да върнат парите. Голям рев - първа линия , втора линия : важното е да се усвоят парите!
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е назначен, така и е отзначен. А откъде разбра, че си станал директор?
13
5
 
22
 
! Отговори
ами преди 2 години
Тези 4000 лв. за лечение на вирусна инфекция не е ли доста преувеличена?Ако може да разбият стъпките и да обяснят защо излиза толкова скъпо лекуването на една инфекция....
12
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да се мазниш на сулю и пулю стигаш до тук. Лекарите трябва да са хора с достойнство и морал, а не като Балтов и Кантара, които даже не са професори. Балтов ще има много проблеми, защото беше от опг на Любо Спасов
11
7
 
24
 
! Отговори
А от медийте преди 2 години
Ли разбра че сте лекували мъртви души.Или ви бяха малко нашите пари за бонуси.
10
10
 
26
 
! Отговори
знам преди 2 години
След 5 години директор лекарят с диплома 3.14 Балтов си тръгва от болнисата с 3000000мил лева по богат.Къде е ДАНС...а Пирогов е пред фалит
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е затова трябва да се въведе застраховката и толкова!Всеки си плаща полица здравно каско за годината и така както са автомобилите.Разболееш ли се покрива застрахователя.Да има избор който иска в НЗОК и който иска застраховка.Да видим тогава като има конкуренция как ще са нещата?!
8
5
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Рашков прибери на топло демонстрантите, ще вземат да настинат...)) не искам да харчат парите на здравната каса...