В жегите носете вода в себе си и не излизайте по обяд

В Благоевград са зачестили сигналите за хора с проблеми заради жегите
15 юли 2021 11:40, Ния Христова
4
В жегите носете вода в себе си и не излизайте по обяд
Снимка: БГНЕС
Голяма част от страната през последните дни е обхваната от горещо време и високи температури. В Благоевград са зачестили случаите на сигнали за хора със здравословни проблеми заради високите температури.
 
"Най-много се влияят сърдечносъдовите заболявания, хората с белодробни заболявания, бъбречно и диабетно болните, както и психично болните", коментира пред bTV фелдшерът Марин Вълков.
 
Той съветва хората да носят в себе си вода, а когато излизат навън да носят дълги и широки дрехи, по възможност дори и чадър.
 
Във Видин също се готвят за високите температури. Тази сутрин местната метеорологична станция измери температура от 27,7 градуса по Целзий. 
 
"Абсолютният н ирекорд е 43,6 градуса по Целзий през 2000 година", коментира Пламен Николов, който е метеорологичен наблюдател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам Ники Василковски от НТВ,да отдели няколко часа от свободното си време,за да ограмоти колежката си от БТВ,Станислава Цалова.Толкова спъната фуста,която не може да запомни 30-думи не съм виждал.Ако аутокюто не върви върху камерата,госпожата ще ходи из студиото като слънчасала,без да поглежда картата върху която са изписани атмосф. градуси.Нахалство е,да заемаш мястото на някое момиче или момче,които са се образовали в това направление.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионерите чакат да стане 12 и излизат с маски и край.
1
1
 
6
 
! Отговори
гола вОда преди 2 години
Добре, обаче човек не може да носи много вода В себе си (тоест да я изпие). Затова е добре да си носи бутилка с вода ;)))