Без бавене: Радев свиква Народното събрание на 21 юли

Президентът призова политиците да намерят обединение
Обновена: 16 юли 2021 10:34 | 16 юли 2021 10:18, Веселина Йорданова
198
Без бавене: Радев свиква Народното събрание на 21 юли
Снимка: БГНЕС

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти.

По думите му сега е моментът на "българската политическа жътва".

"Сега е моментът политиците да си свършат работата, да намерят обединение, пресечни области на техните интереси, които да бъдат интересите на всички нас. Всички очакваме да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се укрепи държавността, да намерим изход от икономическата криза, да тръгнем по нов модерен път", каза президентът в силистренското село Професор Иширково, където открива жътвената кампания.

"Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера, беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус на проблемите”, коментира Радев.

За варианта служебното правителство да стане редовно, той заяви, че това зависи от народните представители и от свободната воля на самите министри.

Президентът увери, че няма да бави конституционните процедури и реда за връчване на мандати. По думите му партиите най-сетне трябва да намерят пътя един към друг.

"Трябва да има обединение около интересите и очакванията на българския народ, въпрос на диалог и намиране на общ подход и позиции", каза той в отговор на въпроси за бъдещи коалиции.

Попитан за протестите на "Пирогов" след освобождаване на директора, Радев каза, че е делегирал пълно право на министрите да определят своята кадрова политика, като посочи, че те трябва да го правят мотивирано.

"Това е едно от големите очаквания - да се намери най-сетне ефективен модел на българското здравеопазване, очевидно моделът не работи добре, той води до една неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар, ако въобще си намери работа, и шеф на държавна болница да бъде 50 до 100 пъти", даде пример държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците си гласуват първо на шефа 100 бона и после каквото остане се раздава по 500 лева на сестри и лекари. И навсякъде е така и в президенсвото също.
146
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм да рискуваме и оставим управлението на служебните или ИТН. НО !! Ако след две години не сме вече поне на предпоследно място в Европа,ако смъртността е същата,емиграцията продължи и никой не се завърне,ако няма изникнали магистрали и ефективни кардинални промени в здравеопазване и образование(казусите,с които ни проглушиха ушите),Радев и антураж да бъдат вкарани доживот в затвор,заради манипулация над обшеството и своеобразна форма на преврат чрез компромати !
145
10
 
18
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 2 години
Безподобна низост......няма достатъчно силен , ярък и красноречив епитет , описващ погнусата и отвращението , които изпитвам при вида на това нещо !!! ДОЛУ ХУНТАТА !!!! ДОЛУ ФИГУРАНТА !!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ И ПОДВЕЖДАНЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ЦЯЛОСТНАТА МУ АНТИДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ !!!ЩЕ СИ НАПРАВЯ СЕПУКО ПРЕД ПРЕЗИДАНТСТВОТО И ПОСЛЕ ЩЕ СИ ХОДЯ. БЕЕЕЕ БЕЕЕЕЕ
144
6
 
12
 
! Отговори
НАСА България преди 2 години
Няма нищо против изстрелването на един мъж и една жена в космоса! Особено ако са Бойко Рашков и Мая Манолова! Може да проверят Теорията на относителността на Айнщайн - една година със светлинна скорост и на Земята ще са изминали 50 години!
143
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Току що се върнах от щата Пенджап и веднага се включих безплатно. Установих че не съм уволнен от Рундо.
142
7
 
13
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ преди 2 години
Безподобна низост......няма достатъчно силен , ярък и красноречив епитет , описващ погнусата и отвращението , които изпитвам при вида на това нещо !!! ДОЛУ ХУНТАТА !!!! ДОЛУ ФИГУРАНТА !!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ И ПОДВЕЖДАНЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ЦЯЛОСТНАТА МУ АНТИДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ !!!
141
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно бързат да въведат новите закони за казармата и изземването на частната собственост. Искат да направят жените общи, да убият Бойко и да му откраднат спестяванията, а Деница Сачева да я доят като дойна крава. Това иска фигуранта, грипена, зеления чорап, Решетников, гумен гадев, фуражкаджията. Искат още да върнат ТКЗС тата и лагерите с гладни прасета, ама те неса гладни щото ядат хора. Мръсни та мръсни.
140
5
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
На всички е ясно, че Рундю ще върти, суче само и само да продължи да управлява чрез служебното правителство.
139
4
 
17
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Добре, че Главният жетвар на републиката реши да обясни на простия електорат какво правили от ИТН. Макар и трудно е схванал че действията на Славчо се нуждаят от разяснения, защото и за децата е ясно че са лишени от политическа логика.
138
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно бързат да въведат новите закони за казармата и изземването на частната собственост.
137
3
 
22
 
! Отговори
! преди 2 години
Никакво бавене! Другарите - революционери не са помирисвали държавна софра от над 10 години. Някои дори и от по-отдавна! Да не говорим, че се появиха и такива, които само са чували, но още не бяха опитвали. Те пък с какво нетърпение чакат... даже и предварително меню бяха съставили!
136
4
 
22
 
! Отговори
чернодробна цироза преди 2 години
Без да иска здравният министър Ст. Кацаров даде име на цялото служебно правителство на Румен Радев - ЧЕРНОДРОБНАТА ЦИРОЗА НА БЪЛГАРИЯ!
135
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
136 Няма какво да се разбираме, фактите сами говорят. Радев лобира за Русия, сделката с Грипен-ите, в която Русия има участие. Лобира за падане на санкциите срещу Русия, последния път, пак го направи, когато бе наскоро в Брюксел. От президентството изтече класифицирана информация да Москва. Покри руските шпиони. Познат е на запад, като "руския човек". Предимно в западната преса.
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До samo __ПРАВ СТЕ, АКЦЕНТЪТ Е НАЙ-ВЕЧЕ ВЪРХУ ТОЧКАТА.
133
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 141Да. Чудя се защо вече не са назначени нови избори за октомври и този път истинска кампания,всеки да си каже директно за какво е,кой ще му е министър,не да има шок и ужас след изборите.Малко почтеност дами и господа,политици.
132
4
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Свиквал бил)),И като гласуват Герб ще е против. И няма да стане на Слави манджата, после дават мандата на Бойко, Слави ще саботира и другите кукундели и ще върне на БСП и тъй няма да има порции, нови избори,. Радев ще продължи с чистките и безобразията, докато му свърши мандата. Пада му времето, ще има обвинения за държавна измяна, кандидатира се, печели с измама и ще има нов имунитет и съда приключва. Битият бит и т.н.Нужна е бухалкова система.
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До алоо , ГЕРБ !То е еднакво вредно за нас дали е руска,или американска дрипа. Май е сгодна дрипа за всички.
130
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН е силно компроментирана, ще започне да произвежда гафове, с голяма скорост. По-добре избори наесен 2 в 1.
129
5
 
14
 
! Отговори
GG преди 2 години
Естествено, че е руска дрипа. Решетников лично го назначи, а в САЩ е бил като шпионин
128
2
 
9
 
! Отговори
samo преди 2 години
И НАДОЛУ ГО НАПИСАХ...само Левски и ГЕРБ/СДС И ТОЧКА!