Helpbook: Дупки, скапан асфалт, липса на бордюр, а в Рударци - пълни кофи с боклук

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
27 юли 2021 20:00, Екип на Dnes.bg
9

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за лош път с множество дупки в район "Сердика" в София. Нашият читател също така алармира за липса на бордюр и раздробен тротоар. 

"Оправете тротоарите на адреси ул. "Тимок" 19, 21, 23. Пълна липса на каквато и да е градска инфраструктура. Дупки, разместени и липсващи плочки, неправилно паркиране, избити колчета. Липса на бордюри, коренища на дървета по настилката, дупки, павета от стари настилки на показ", пише той.

В сигнала си читателят обяснява, че движението на възрастните хора било изключително затруднено, защото самите те са трудноподвижни. 

"Осигурете нормални тротоари и градска инфраструктура за възрастните хора и хората със затруднено придвижване", призовава той. 

По думите му сигнали са пускани няколко пъти, а от район "Сердика" изпращат становища за бъдещи имагинерни ремонти административни оправдания. Сигналът е насочен към район "Сердика", които призоваваме да реагират своевременно и да дадат отговор на гражданите кога ще бъде направен ремонт на въпросните участъци.

Следващият сигнал, който получихме, е за препълнени контейнери за боклук в село Рударци. Нашият читател сигнализира за постоянно препълнени контейнери за смет на ул. "Ерма" №2 в с. Рударци. 

По думите му боклукът се извозва един път на няколко дни. 

"Единият от трите налични контейнера е счупен и лежи неизползваем от дълго време. В резултат се натрупват количества отпадъци около контейнерите и затрудняват движението по улицата", информира той.

И допълва, че се създават и предпоставки отпадъците да се разнасят по обществените площи и да попаднат в близката река.

Сигналът е насочен към община Перник, които призоваваме да се заемат възможно най-скоро с решаването на проблема, тъй като ситуацията изглежда плачевна. 

Във видеото ще видите какви сигнали още получихме в платформата Helpbook.info.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве вие що не показвате ко става в братските американски щати ве ? Напишете тва в гугъла и гледайте : ,,NYPD releases video of brutal daylight beatdown, mugging in Brooklyn ,, Ето това са ни ,,съюзниците,,
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ***, хайде първо да направят правителство и тогава става ли ?Вие от ГЕРБ 12г. Си тупкахте топката и си пълнихте джобовете сега искате на секундата някой с вълшебна пръчица да ви иправи *** .
3
1
 
3
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
Kметствата за какво са? Да се оправят веднага нередностите.
2
3
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa.. преди 2 години
Ми Слави Трифонов да пали хамъра и да инспектира бе, нали иска да смени Фончо 2 Или вече не энае кво иска, освен да обръква слабите моэъци
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да оправят тротоарите? За да може да се паркира на равно ли?