Кацаров с 3 заповеди заради удължаването на извънредната обстановка

Те касаят влизането у нас от страна на българи и чужденци
Обновена: 29 юли 2021 21:11 | 29 юли 2021 20:50, Красимир Ангелов
30
Кацаров с 3 заповеди заради удължаването на извънредната обстановка
Снимка: БГНЕС

Във връзка с решението на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 31 август, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде три заповеди, с които въвежда временни противоепидемични мерки на територията на страната, съобщиха от здравното министерство.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които пристигат от държава в червената зона и които представят при влизането си в страната само един от следните документи: валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване (или аналогичен документ, съдържащ същите данни), или отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест (удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ), се поставят под 10-дневна карантина.

Още по темата
При предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест, директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина, нарежда здравният министър със Заповед № РД-01-645/28.07.2021 г., която влиза в сила от днес, 29 юли.

В същата заповед е разписано, че децата от 12 до 18 години, които пристигат на територията на страната от държава, попадаща в червена зона, се допускат при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в България PCR тест, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

В случай че не представят такъв документ, те се поставят под 10-дневна карантина. За децата, които са български граждани или лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България, карантината може да бъде отменена от директора на съответната регионална здравна инспекция при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Непроменени остават общите противоепидемични мерки, посочени в Заповед № РД-01-646/29.07.2021 г. и Заповед № РД-01-647/29.07.2021 г., които влизат в сила от 1 август, отчитат от здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами от прочетеното разбрах, че идеш ли от червена зона или карантина или ПСР, нищо че си ваксан или си вадил в чужбина ПСР! Дали съм схванал правилно, че някой со прай бизнес с ПСР дето и СЗО каза, че е неточен.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи пускаме отново ваксинирани болни без ПСР. Това е трагикомично!
20
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Не знам кой изобщо се занимава с вас. Това, че пращаш пари на възрастните си родители няма никакво отношение към моя бизнес. Може и да пълниш касичката на големите чуждестранни хранителни вериги, но това не ме касае. Моите клиенти не са касиерките на заплата от тези магазини, а са само хора със самостоятелен бизнес или доходоносна професия, които изкарват парите си у нас.
19
0
 
2
 
! Отговори
Сами преди 2 години
Малките сополчета ще пренесат заразата
18
1
 
4
 
! Отговори
Вуте пита преди 2 години
Каруцароф кога ще си платиш изследванията бе дупнишки ***?
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще спрете да ни облъчвате?Хремата доведе го гигански щети върху икомиката.Не остана човек, който да ви вярва ,освен хипохондриците.Не може да подлагате 7 млрд на експеримент, защото скоро не се заграбвали бизнеси и пари.Трябваше по-тежка криза , с която да елиминирате и средната класа физически.
16
1
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Що не са затворени ли?. Щото заповедта влиза в сила от 01.08.2021. И боб да хвърляш, не можеш да им разгадаеш действията. Не се учудвам, че хората вече не четат заповеди и нареждания от днес за вчера.
15
15
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
правилно. Това е начина да се спре делтата.
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
психопати не злобейте срещу сънародниците си живеещи в чужбина, защото освен да спрат да си идват ще спрат и да пращат пари и тогава ще видите къде зимуват раците. идва глад, държавичката ви е тотално ликвидирана и някакви чучела от прехода, наркомумии и педалистически агентчета на херю мюстявя си граят на парламент и се карат кой да взима десятъчето от трафика и производство на дрогичка. опичайте си акълите и не се ваксинирайте. пийс аут.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте, нищо не разбрах. Дори и да предоставя отрицателен ПСР тест при влизане в Бъглария, пак ще ме поставят под 10-дневна карантина ???
12
3
 
5
 
! Отговори
До Мона преди 2 години
Тестовете са скъпи нещо, Момче, не са ти по джоба.
11
7
 
5
 
! Отговори
Прено преди 2 години
Родителите на малките преносителчета наскачаха с минуси, само да не разберете по трудния начин, че написаното от мен е истина.
10
6
 
10
 
! Отговори
Мона преди 2 години
Ау колко опасно е да се целуваш и прегръщаш... съвсем изтрещяхте промити мозъци... децата са деца сега. ти като си бил дете преди десетилетия кой те спря да се социализираш. скрий се в дупката си и си живей скотския живот. не ни пречиш. освободи ни от присъствието си, развъдник на ***.
9
2
 
19
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Кога ще имаме по-адекватен министър на здравеопазването?
8
20
 
6
 
! Отговори
Преносители преди 2 години
Малките деца - голям развъдник. За тях няма тест дори с убождане на пръстчето. Това си е дискриминация, а те имат безразборни контакти със съвсем случайно деца, целуват се прегръщат се.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дет взима стотинки, как тръшка минусите. И той кат кантара знае че всичко е бош лаф, ама нали тряа избачка стотинките. Хахаххаааааааааааааааааа. Разликата е че кантара взе милиони а тоя само за некви стотинки тука се опитва да се прай на важен. Гладен е явно, мнооого гладен :D
6
4
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И коя от тези заповеди има касателство към българите в България?
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Контролирай си заповедите бре т*пак. Дали се изпълняват а? Ами не, ама ти си много работил, казал си нещо си и до там. Кой контролира, кой? Издаваш заповед и задължаваш да се контролират нещата по тази заповед. А не "Ми аз казах, какво повече мога да направя?". Можеш. Контрол няма и тази заповед моеш си завреш у 3aдницaтa..
4
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
На сайта на Министерство на Външните работи /МнВР/ ги има заповедите и в тях е даден списъка за страните в зелено и червено. Тези в оранжево се споменават като всички други държави, които не са в зеления и оранжевия списък.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия вече почнаха да издишат. ПСР или ваксиниран - ако не докажеш - карантина. А бе ей и ваксиниран да е пак заразява. ПСР не е достъчно точен и ефективен - няма полза от него. Това го казаха създателите на ПСР теста. Цирка продължава. И кой седи под карантина? Оня ден едно семейство се прибра от холандия. Ядат и пият на центъра, прибрали се, всички да ги видят. Що не са под карантина, м? Затворени, както ние бяхме преди, а? Никой не контролира. Само налага мерки и мисли че е свършил работа....