Трифонов за кадрите с насилие над протестиращи: Всички замесени трябва да бъдат осъдени

Тези кадри са били скрити от бившите управляващи, пище лидерът на ИНТ
14 авг 2021 17:00, Нели Христова
566
Трифонов за кадрите с насилие над протестиращи: Всички замесени трябва да бъдат осъдени
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов излезе с позиция в официалната си Фейсбук страница относно разпространените кадри с полицейско насилие над протестиращи миналото лято.

Ето цялата му позиция:

Това по-долу са кадри от полицейското насилие над протестиращите от юли месец миналата година. Предупреждавам, че кадрите не бива да бъдат гледани от хора, които са емоционално лабилни и свръхчувствителни, както и от деца.

Защото кадрите са потресаващи и доказват като абсолютна истина всичко, което разказаха миналата година потърпевшите момчета, а и потърпевшото момиче, което се казва Цвети и което на кадрите се вижда как е снимано с телефон от един от полицаите.

С белезници на ръцете и напълно беззащитни, тези български деца, отстояващи върховенството на закона и правото в собствената си държава, са бити зверски, унижавани и захвърляни като животни от хората, които би трябвало да олицетворяват върховенството на закона и правото. Изроди срещу Цвети. Изроди срещу децата, които си искат държавата.

Тези кадри са били скрити от бившите управляващи. Но истината, рано или късно, излиза наяве и ГЕРБ и присъдружните им партии от “патриоти” не успяха да скрият зад колоните на Министерски съвет този брутален режим, в който сме живяли над 10 години.

Режим, който пази властта си с бой.

Отговорността за всичко това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. След случилото се зад колоните на Министерски съвет, той не обели нито една дума за битите деца, каза само, че се пролива кръв на полицаи.

Не беше намерен нито един виновник за полицейското насилие, не беше осъден нито един. Нещо повече - след побоя над протестиращите, за награда вътрешният министър, пряко отговорен за полицейското насилие през месец юли - Младен Маринов, беше издигнат за депутат от партия ГЕРБ и днес той е депутат от ГЕРБ.

И за да са още по-нагли и арогантни - преди няколко дни от ГЕРБ предложиха именно Младен Маринов да е един от членовете на временната комисия в парламента, разследваща полицейското насилие над протестиращите. Представяте ли си какво безобразие и наглост? След като депутатите от останалите партии не се съгласиха точно Младен Маринов да влезе в тази комисия, ГЕРБ напуснаха залата. А считаният за свръхинтелигентен Томислав Дончев определи случващото се като болшевизъм.

А знаете ли, че депутат от ГЕРБ е и другият бивш вътрешен министър - Христо Терзийски, който пък е пряко отговорен за полицейското насилие над протестиращите през месец септември? Да, и той за награда е депутат от ГЕРБ, вместо в момента да отговаря пред закона за битите граждани и за бития журналист Димитър Кенаров.

Всички замесени в това престъпление трябва веднага да бъдат арестувани и моментално да бъдат осъдени.

Кадрите, които сега виждат бял свят, категорично доказват, че протестиращите са били прави. Те искаха Бойко Борисов завинаги да напусне българската политика и Иван Гешев да подаде оставка като главен прокурор. Ние нямаме нужда от главен прокурор и прокуратура, която за една година не е успяла да открие тези кадри и да повдигне обвинения на виновниците. Нямаме нужда от прокурори, които закрилят престъпленията срещу своите съграждани.

Българите поискаха нормална държава с нормална прокуратура и понеже наистина го искат, вярвам, че тези кадри и тази несправедливост никога няма да се повторят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


566
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
1
 
11
 
! Отговори
гого преди 2 години
едно не разбирам, защо "бивши управляваши" ще крият тези кадри някъде си, та сега да ги намерят сегашни управляващи и да се разправят? Не е ли било по-лесно бившите да унищожат, запалят, стопят и пр. кадрите, така че да не се намерят.Има нещо тука
337
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившата любовница на Бойко държи всички партии от ЕНП в ръцете си, просто не гласувайте за партии от ЕНП , не всички партии от ЕНП са лоши, обаче проблема е , че всички тези партии ги държи бившата любовница на Бойко и тя командва! България ще замре , ако Бойко продължи да управлява, дикатурата няма да изчезне, а ще се втвърди, вече се канят ако Бойко победи с помощта на ДБ, Бойко да изчисти всяка опозиция, всякаква опозиция,ще запушат устата и на журналисти и хора, чрез насилие,следене,страх!
336
19
 
5
 
! Отговори
noname преди 2 години
Гербаджийските АМЕБИ много сте смели тук . Жалки дол.ни амеби.
335
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой каквото търси... ще си го намери... Търсили са си боя по никое време и то на място на, което не трябва да бъдат. Резултатът е напълно резонен. Як бой по празни кратуни.
334
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Бойковия концлагер в Перник , в който са отвличани, вкарвани и измъчвани хора , защо не разследвате? Мутри вън!
333
3
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ще спрете ли да давате всеки ден този ***. Писна ми от него. Не струва нищо. Няма да направи нищо за България, само ще източва държавата и ще я разпродава, ако му позволят да управлява. Няма как да го пуснат да управлява като е некадърен и негромотен. То си личи. И той ще бие протестиращите и ще използва агресия като ГЕРБ. Обвинява ги, ама той е същият като тях.
332
8
 
1
 
! Отговори
Nekoj преди 2 години
Много малко сте останли, да има само 11 отрицателни мнения означава че сте сдали властта. Гадна история бехте гадна и ще останете като полицаи-садисти.
331
12
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Тези кадри, миналата година обиколиха социалните мрежи на длъж и шир, но нито един политик, нито един журналист не им обърна внимание.Защото ги беше шубе! Всеки трепереше за мизерната си кожица. Бащата на единият от битите младежи подкрепи протестите. Всичко щеше да бъде нормално и пренебрежително, ако бащата не се оказа собственик на верига магазини за детски играчки. И веднага, за сплашване Борисов и Гешев изпратиха копоите си от данъчните да му правят тотална финансова резивизия!
330
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До NekojИ пилицаите и провокаторите действаха под Бойкова команда! И провокаторите срещу полицаите, които полицаите умишлено пропуснаха през кордона без проверка и полицаите са хора изкомандавни от Бойко и приближените им!
329
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже малко са ги били тези вандали... Защо не са завели дела срещу полицаите?
328
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля , вижте в "Снайпер" какво пише, Бойко няма да миряса , докато не унищожи България, дайте на Радев да управлява! ЕНП партията на Бойко , убива България чрез него, това е псохопат !
327
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са яли бой ,ако полицаите бяха си свършили работата сега нямаше да гледаме тази трагико комедия в държавата ни.
326
18
 
5
 
! Отговори
Nekoj преди 2 години
Никой нормален човек не ходи на места, където има агресия срещу полицаи...***********************************************************************Прав си това се беше истинска агресия, видеото ясно показа как полицаите беха бити, хвърляни един връз друг, а дори имаше и опит да приковат един от полицаите към земята като го натискаха с колено. Ей така да видат дали полицая ще спре да диша...За изродит.е които са пазители на "реда" в Бг нямам какво повече да кажа.
325
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе малоyмници герберасти, стига с тая агресия срещу полицаи, много сте зле
324
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГладни има през Бойковото управление , включително и 34% от децата са гладни, виж статистиката! Това , че герберите преядоха и ограбиха България и са добре , не означава,че и хората в страната са добре! Хора, спасете България от натрапените ни Бойко и компания, или той или България и населението!
323
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се трогна само когато Слави Трифонов стане верен защитник на интересите на трудещите се, пенсионери, болни. Партия или власт, която не се съобразява с общественото мнение, закони и сигурност не може да претендира, че работи за нормална държава, нормална прокуратура... и справедливост. Човек е бил и си остава социално същество с втора сигнална система, а като се има предвид и факта, че българите сме поне средно интелигентни не бива шоумени да си присвояват естествените нужди на обществото.
322
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега герберастите ще ви изкривят колко е зле Слави, за да замажат управлението на вола! искат да си ни управлява магстралът и да взимат 4-5 бона чисти държавни заплати.
321
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв лидер тояно е Славуцата?Лидерите са хора за пример и подражание.....какъв пример и какво подражание поражда образа на Славун ? Антихрист.
320
0
 
12
 
! Отговори
не съм съгласен преди 2 години
А кой ще осъди хвърлящия и запалил сено в краката на полицаите , кой ще осъди хвърлящите яйца по герба на държавата ,кой ще осъди и плати ежедневното почистването на сградите с които всеки народ би се гордял ?Колко криминално проявени са задържани на протестите .това да пита Славуци .Чудя се на търпението на полицаите ,ако наистина са били ,малко им е било.
319
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро на другарите протестери ще се наложи да обясняват на гладния българин, защо е гладен ... и мантрата, че Бойко е виновен за всичко вече няма да работи ... и тогава дупе да им е яко.