Армията търси 24-ма гвардейци

Обявен е конкурс със заповед на министъра на отбраната
18 авг 2021 21:40, Красимир Ангелов
42
Армията търси 24-ма гвардейци
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на отбраната Георги Панайотов е обявен конкурс за заемане на 24 войнишки длъжности в Националната гвардейска част (НГЧ).

В конкурса могат да участват български граждани, завършили средни или висши училища. Длъжностите са за гвардейци, озвучител, шофьори и др.

В срок до 7 октомври 2021 г. кандидатите за приемане на военна служба в НГЧ трябва да подадат заявление до нейния командир чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по местоживеене на постоянния си адрес.

Конкурсът включва измерване на антропометрични данни, изпит по физическа подготовка, изпит – тест за обща култура и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.

Конкурсът ще се проведе в Националната гвардейска част на 25 и 26 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сериозно текучество в тая гвардия, поне 2 пъти в годината търсят хора. Явно не е много хубава работата.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там се записват истински българи, не като повечето тук ***$ки и мрънкащи. Пишете си у интернета и оставете мъжете да са мъже. Мишки
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно преди Радевата зима не бих си сложил главата в торбата за гвардеец.
22
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
У Враня са поделението на Мевере жандармерията :)))
21
5
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тия са милиционери ква армия :)))
20
2
 
16
 
! Отговори
Невъзмутим преди 2 години
Това е някаква клоунада! Гвардеец е съвсем друго понятие. Истинския гвардеец би открил огън по хора, били от прокуратурата, които нахълтват в президентството! Я нахълтайте така в Бъкингам!
19
13
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Хората парите си не взеха все още, а редник Радев увеличава охраната за сметка на българският богатият български народ.Не те е срам Радев, амеба такава!Вън !!
18
13
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ха ха ха редник Радев се наака. Искат още гвардейци дневални, защото редник Радев чака гости есента.Радев махни и секретарката си от там.Само,че вместо мен ще дойдат полиция за арест.Ония битите полицаи, те много те обичат.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев ще му трябват поне 2400 тази есен. Радев, идваме!
16
2
 
6
 
! Отговори
Чукундур преди 2 години
Армията търси гвардейци.Ония бе дето седят диван-чапраз пред президентсвото
15
2
 
4
 
! Отговори
Ко? преди 2 години
Озвучителя пък що трябва да се пъне с лицевите опори? А водача на автомобили пък що трябва да решава тест ?
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радев. (или който не е разбрал, че не се пише така, но ...)Радев има по-висока и обща и всякаква куптура от теб.Ти просто си се самоизчегъртай. Не ставаш.
13
5
 
5
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Ашици те да ми стигнат до колене!Да слезе Фигуранто да виси поне 2смени,и без това работа не върши!
12
2
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Големи яйца.
11
2
 
3
 
! Отговори
Като се търси преди 2 години
рестартиране на държавата и смяна на системата,да се почне отгоре надолу.Да се намалят заплатите и екстрите на властниците,средствата за управление на страната.То не са офиси,персонал,автомобили,представителни...Народът беден,но управляващите богати,сами си определят заплатите и привилегиите,а това е за сметка на народа.Иначе на приказки какви демократи сме нямаме надприказване.И едни сменят предишните с много обвинения,но после виждаме,че промените са само в имена, а не в принципи,много лъжа
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво правят. Правят нещо, което ти си некадърен да правиш. Не само защото си неграмотен. Просто не те бива.
9
11
 
14
 
! Отговори
Какво правят преди 2 години
гвардейците?Висят с часове на едно място,а после със смешна соц стъпка се сменят.Какво пазят?Омразни и ненужни политици с огромни заплати,които искат и военни почести,за да докажат че са яхнали народа.Да се закрие почетната рота,НСО да сиохранява генералисимуса,а като идват чужди величия,да ги посрещат колегите им по длъжност.Стига с това унижаване на млади хора чрез паркетни длъжности.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ако са умни! Ето длъжности за ИТН!
7
2
 
5
 
! Отговори
Ако са умни преди 2 години
До АнонименДрехите ще се напръскат с вода, за да са влажни, ако духа лек вятър ще се търпи...Между другото, когато Британия е била Велика империя. В Бъкингамският дворец е имало длъжност за петел. Разбира се, в двореца няма място за такова животно, затова тази длъжност е изпълнявана от офицер, по днешному полковник... Всяка сутрин кукуригал в 6 часа...
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минах пред президентсвото в един от най-жегавите дни сигурно беше - 36-37 градуса в сф.Видях как гвардейците бяха с униформите си и едни дебели калпаци - малоумно е да мъчиш тия млади момчета така.