Защо отново сме на челните места по пътни инциденти?

Диана Русинова: Жертвите ще се увеличават, маркировката е негодна
Обновена: 23 авг 2021 22:41 | 23 авг 2021 22:40, Веселина Йорданова
34

Защо отново сме на челните места по пътни инциденти?

"Голямото предизвикателство през 2021 г. беше,  ако коронавирусът намалее, да запазим нивата на пътния травматизъм, какъвто беше през 2020 г. Уви, до този момент не се справяме", заяви в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

"Изпаднем ли в ситуация на временен кабинет, няма кой да има да поеме отговорността. Някой да поеме ангажимент за пътната безопасност. На морето е безобразие, те не могат да спазят мерки да не се заразят, ще спазват мерки по пътищата", подчерта Русинова.

И разказа за един случай, докато пътувала по АМ "Тракия"

"Обадих на 122 за един гастарбайтер, който кара агресивно, обадих се 3 или 4 пъти, и познайте дали за 100 км някой му каза нещо. И дойдат ли тук гастарбайтерите, знаят, че могат да си правят всичко. МРРБ прикрива факта, че маркировката трябва да бъде наистина такава, каквато трябва да бъде. Похарчили 50 000 лв. на км, а шефът на АПИ казва: Аз нищо не знам. Ние плащаме много скъпа маркировка, но не се вижда нищо през нощта, некачествена е. Утре може да сме ние, но може да са и техните деца, а декларират там някакви глупости", категорична е тя.

Русинова още веднъж изтъкна, че маркировката е негодна.

"Те ми обясняват, че това не било шумна маркировка, ама като стъпиш на нея и шуми. И проверката казва - ок е. Къде са контролните органи? Скоростта не е единственият проблем, държавата отсъства. Ние даваме предложения, а някои наши колеги само критикуват", каза още тя.

Според нея големият проблем е, че ние нямаме анализ на риска.

"Хората по Северна България продължават да умират. Общо взето, има желание да се прикриват едни политически кръгове и държавните институции са впрегнати да ги прикриват. Едни хора са откраднали, забогатели са, но хората загиват по пътищата. Предвиждам, че жертвите ще се увеличават, но на българските политици не им пука за гражданите", настоя Диана Русинова.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: катастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахах. Не е причината, че *** кара пиян залян, че кара с превишена скорост, че кара без да може да кара, и няма книжка, ами причината била ...пътната маркировка. НАЙ-СИГУРНИЯ начин един проблем да не се репи , е като се измислят фалшиви причини за съшествуването му. Или е неудобно на такива като тая да говори за ***?
6
3
 
18
 
! Отговори
уникум преди 2 години
Идиотизмът е отличителна черта на нашенецът когато седне в каруцата си.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поради същата причина, поради която нивото на ваксинация е ниско - щото хората масово нямат умствен капацитет и мозъците им стигат да ядат, *** и пазят равновесие.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ганчоу е комплексар. Обича да си доближава на 5 см в предната кола, докато тя на свой ред изпреварва, обича да светка, все едно магистралата е на баща му и само той има право да изпреварва, не изчаква, абе с две думи - заради комплексарщина. Освен това е *** и не може да запомни два знака, както и правилата за предимство.
3
3
 
10
 
! Отговори
хътч преди 2 години
Ама какви са тези карикатури по телевизията, които говорят :-D
2
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеят ли по- добре? Това е промяната на Радев. Подивяха.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова години само се питат и нищо не се прави. Само ала бала вятър да става