Приеха на първо четене актуализацията на бюджета за 2021 г.

Според Асен Василев рискове пред нея не съществуват
24 авг 2021 18:10, Нели Христова
16
Приеха на първо четене актуализацията на бюджета за 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене актуализацията на бюджета за 2021 г., предаде репортер на БГНЕС.

Преди това депутатите одобриха и актуализациите на бюджетите на НЗОК и на ДОО.

След заседанието на комисията, финансовият министър Асен Василев каза, че според него рискове пред актуализацията, така както е предложена от служебният кабинет, не съществуват.

„Приходната част е гарантирана, тя със сигурност ще се случи. Разходната част е изключително балансирана, има достатъчно пари за увеличение на пенсиите с 12,5%, за пълно покриване на разходите за медицинските работници и медикаменти, които са необходими. Има 430 млн. в подкрепа на бизнеса, плюс дофинансиране на системите на МВР, МП. Парите за допълнителни избори са предвидени. Така, че така да се каже най-лошият сценарий от тежка криза и в разходната, и в приходната част е отчетен”, каза Василев пред медиите.

По думите му оттук нататък, ако депутатите решат да правят допълнителни промени - било в разходната част, било в приходната част, те трябва да бъдат остойностени и разгледани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМИСИЯТА ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ - ТОВА НЕ ЕПРИЕМАНЕ НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА. НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ - ЗАГЛАВИЕТО Е ПОДВЕЖДАЩО.
10
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Работещите пак ще разчитат на родителите си работещи пенсионери за някои лев. Това се прави някои да спечели изборите
9
2
 
2
 
! Отговори
Плевен преди 2 години
Сит на гладен не вярва това нее държава за мен подиграват се с народа не виждат хората как мизерстват май ми намирисва за нова национална стачка да допълня от една страна стана добре с нововъведения закон за отправни точки на работността обаче няма яснота и защо много заболявания отпаднаха от списъка пак ще има унижаване спрямо лекарите от ТЕЛК комисий пак ще се гаврят с хората какво ги интересува човек да нее болен в България повярвайте унизително е никога няма да се оправим така ще си вървим
8
5
 
7
 
! Отговори
До 1, 2 и 4 преди 2 години
Понеже на вас самите ви плащат да коментирате, тоест сте ***, мислите, че и другите го вършат! Не, не е необходимо да си ***, за да имаш лично мнение и да го защитаваш!Все още живеем в държава от ЕС и правата за свобода на личността са в действие!
7
8
 
6
 
! Отговори
Лъжат ни! преди 2 години
Това не е само актуализацията на бюджет 2021 г., а с него се приема и бюджет 2022 г. Пита се защо? Ще дестабилизират държавата, ще въвеждан военно положение и военна хунта, ще ни присъединяват насилствено към Евразия или ни готвят трите едновременно!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за Хемус колко име ве дзъркел? Още 100 години ли трябва да се трепем по пътищата заради червената ви лакомия?
5
9
 
13
 
! Отговори
Търпим садизма Ви преди 2 години
Актуализацията на бюджета ще докара до биологична смърт българския народ!Нещата са от зле по-зле!
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей днес бг ще ви се карат. Бързате да публикувате статия без да са виказали, че троловете вече са инструктирани. Ей калпазани ще настъпите мотиката!
3
2
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Алоууууу, заглавието.....Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене актуализацията на бюджета..... Изкарахте го, че в пленарната зала е минало гласуване? Май са много далече от това. Гледах комисията пряко по ТВ.
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мълчание, няма опорки и герберските *** не знаят кво да пишат.
1
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега?Севда какви опорки ще спусне на троловете на ГЕРБ?