Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До всичко е лъжахаха а виж боко не явявал се години на Парламентарен..."спазва" Конституцията,боко раздаващия пари от джипа...пазен от гешев и мафията на доган...раздаващи си незаконно пари,активи...я "спазваха"?я у лево бре...Петков ви спря кранчетата...САЩ ви дишат във вратлетата крадливи...САЩ сега ви почнаха...споко...това е началото...ще горят и ЕС крадци!!!
288
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
партия и се явете на Изборите г-н Петков...те имат само лъжата и манипулацията,итн играят за дпс и гроб...видя се...явете се моля...те нека си вадят "компромати"...нека си плюят...Народа ни има нужда от хора като Вас!
287
4
 
2
 
! Отговори
всичко е лъжа преди 2 години
Президент, който е назначил тоя в нарушение на Конституцията, и който не махна оня " с торбичката" от митничарчето, явно НЕ ЗАСЛУЖАВА ГРАМ ДОВЕРИЕХорааа, вадят ги като илюзионист - от ръкава си, за да ни лъжат! то барековци, марешковци, симеоновци - сега петковци...
286
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...та пълен цирк е да се хващате като удавник за сламка с това тъпанарско "гражданство" на Петков при условие,че държавата Е ПОТЪНАЛА В БЕЗЗАКОНИЕ и погазване на всякакви човешки и морални норми...Система,"ИЗКОВАВАНА" В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 12 години от МУТРОБЕСНЕЕНЕТО!...:"Първо виж гредата в собственото си око,после търси съцичата в окото на ближния ти!"..Исус,от преди хилядолетия../...Аде сега кажи нещо за "спазването на закона" с ПРЕБИТИТЕ протестиращи!..Давай!
285
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Просото тълкува...както и да е..Припомни си:-"Чл. 84.Народното събрание:6. избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение - Министерския съвет; .."......Е?...КАКЪВ "минпредседател" е "ИЗБРАЛ" Парламента?..И какъв "Министерски съвет"?...-АМИ НЯМА ТАКИВА!!!!...Ситуацията е СПЕЦИФИЧНА!..Не забравяйте за "частния случай" и максимата още от дама,че "Всяко правило си има изключението"..А също:-"Целта оправдава средствата"...ПЪЛЕН ЦИРК е да се хващате като удавник за сламка
284
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До К.Ш. Когато някой умре, в рамките на 2 часа се издава смъртен акт от лекар, въз основа на който се издава официален смъртен акт - същия ден или на следващия ден. Процедурата по отнемане на гражданство трае месеци, правят се проверки: дали лицето е издирвано за престъпление, крие ли се от правосъдието, дължи ли данъци, дали с отказа си ще ощети лица или фирми... Това е право на съответната държава. А, петков, и всички ние, сме длъжни да спазваме българската Конституция, без да я тълкуваме
283
1
 
3
 
! Отговори
Просото тълкува преди 2 години
превратно чл.110.Там пише да отговарят на условията за избиране,а не да са избрани,така че Просо,тази улица е без изход.А иначе безспорно е,че Петков е назначен заминистър в нарушение на Конститудията,когато е назначен,той все още е бил канадски гражданин,тоест нарушението е консумирано.Но ще видим как ще се произнесат от КС,те имат особени възгледи-пример-КС на Германия отхвърля машинния вот,а нашият гоприема.Кои ли са по-умните и на каква база?
282
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
та с няколко думи:..-Укротете бесовете си докато КС се произнесе,защото "казуса" е наистина малко заплетен...Застанете пред някоя стена и започнете да хвърляте камъни върху сянката си!..Така ще разтоварите злобата и омразата..
281
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Ей,прехапахте си езиците с тая Конституция..Е,драги мои,:-"Чл. 65.(1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години.."..Но г-н Петков нито е предложен,нито избиран за "народен представител"!..ТОЙ Е НАЗНАЧЕН!..Верно,че има и друго:-"Чл. 110.Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители."Но това се отнася до МС,ИЗЛЪЧЕН ОТ НС!..СП е НАЗНА
280
3
 
11
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
Da, този действително е нарцис.
279
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оправдаването на едно нарушение с друго е признак на двуличие и грубо погазване на законите. Когато е бил назначен е бил Канадски гражданин и е нарушил конституцията. Ако не ти пука и нарушаваш безскруполно основния закон, тогава как точно да повярваме, че спазваш останалите?
278
15
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
препоръчвам на безмозъчнитегробари да оставят Петков да работи..Той така или иначе е с кратък мандат и едва ли ще успее да разнищи и няколко процента от далаверите на ОПГ "герб"...Защото свалите ли го,той няма да се върне в Канада,ще остане тук,ще основе партия и тогава жегата за вас ще стане непоносима..Така че ако имате малко акълец,оставете го!
277
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 457 - Ясно, Радев яко е сгазил закона според теб с назначаването на Кирил Петков, а случайно хрумвало ли ти е, че и един друг там яко е сгазил закона с кражбите за милиадри или щом те са "наши хора", значи може и не е яко сгазване на закона?
276
15
 
7
 
! Отговори
До К.Ш. преди 2 години
И още нещо. Това ли е най-големият проблем? Гражданството на Кирил Петков, което според думите му е ВЕЧЕ окончателно в историята? Значи за теб не е проблем шуробаджанащината и кражбите за милиарди, а гражданството. Значи едно гражданство може да потопи държавата, а далаверите с "наши момчета" не. И ти ли си от "нашите момчета" на ГЕРБ? Предполагам да. Ами за кюлчетата няма ли да напишеш нещо? Ами за чекмеджето и пачките? Или щом те са на партията майка, значи не е проблем това...
275
14
 
0
 
! Отговори
До К.Ш. преди 2 години
Всъщност даваш такъв пример или защото си *** на ГЕРБ, или защото повтаряш като папагал това, което говорят от ГЕРБ. Все едно аз да твърдя, че след като някой умре, докато не бъде издаден смъртния акт, той не е умрял, а си е жив и здрав. Щом са трябвали четири месеца на Канадските власти да обработят молбата на Петков, значи си има технологично време за това и Радев е трябвало да знае декември месец 2020, че след изборите през април няма да има правителство, за да прати поканата тогава.
274
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че е решен хубаво, но с каква дата?
273
5
 
19
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Поредния евтин лъжец и манипулатор от сектата на Радев
272
4
 
15
 
! Отговори
457 преди 2 години
Имам усещането че КС се притеснява да вземе решение. Какво чакат съдиите, да се разтури това правителство и да вземе решение при свършен факт. Това означава, че от р е шението ще пострада и хасковсия ***, затова се мотат. Радев яко е сгазил закона.
271
4
 
21
 
! Отговори
К. Ш. преди 2 години
Момче, ти нормален ли си или правиш хората на не нормални. Ако подадеш молба за развод, това означава ли, че вече си разведен? Престани да лъ. жеш и да манипулира. Какъв министър си, лъжлив, на когото хората не вярват. Не искаме такива управляващи.
270
2
 
10
 
! Отговори
преди 2 години
И какво е това време минало несъзнателно, бил съм се бил напил. Все едно някой му е обяснил какво му се е случвало.