Туристически агенти готови на протест, искат план за справяне с COVID кризата

Те настояват да има икономически щаб
25 авг 2021 14:58,
32
Туристически агенти готови на протест, искат план за справяне с COVID кризата
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

Туристическите агенти са готови да протестират. Те искат план за справяне с кризата с коронавируса, съобщи Димитър Балтов от сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма“.

Той поясни, че браншът настоява за координация между институциите и предвидимост.

„Година и половина след началото на кризата не знаем кога ще бъдем затворени, не се знае какво се случва. Трябва да има икономически щаб, в който да участват наши членове”, посочи той пред Нова тв.

“Голяма част от туристите от чужбина не са дошли в България, а летният сезон у нас е бил добър само на някои места”, допълни той.

Още по темата
„Част от големите комплекси по Българското Черноморие, където хотелите са с голяма леглова база и наемат най-много заети, останаха полупразни, други - затворени”, допълни Балтов.

Представителят на Сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма” каза, че са били на среща в Министерството на икономиката, на която са били обсъдени мерките.

„Мерките в момента не са разработени, а докато влязат в сила - минават 3-4 месеца. В момента нашето финансиране е ключово за оцеляването ни”, заключи Балтов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Вин преди 2 години
До 27- Бокото оставил пари, но забравил да остави номера и паролата на сметката в нЕкоя офшорна зона :)
26
0
 
0
 
! Отговори
Зевс преди 2 години
Гърция да дари на България от европейска солидарност 1 милиард лева. Аз пък това искам.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами протестирайте си, не ни пречите - къде ви е Ричард Алибегов да извива ръцете на Грипена като на Боко? "Бокото" ви остави пари, ама като си избрахте комунизма да ви управлява, те си "разпределят" и вашите пари. Киро Язовиро се хвана и с банките и единственото, което "ошумкари", беше да спре мярката 60/40, и сега вместо субсидия, ще ви дават "заем" при "изгодни" лихви. Да живее чалга-юмручко-комунизЪма! СВИКВАЙТЕ!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ядат мукаря
23
1
 
4
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Настана пълна лудница. Всеки си иска нещо. Остава някой да поиска безплатна разходка до луната.
22
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
Аз пък искам туристическия бранш да ми поема единомесечната издръжка на семейството в някой 5 звездна панелка, пардон - хотел! Защото нямам едни 400 лева на ден за да им мизерувам в бетона! Иначе не съм съгласна от моите данъци да им се плаща каквото и да било!!! Да ми платят те на мен!!!
21
1
 
6
 
! Отговори
шуши му преди 2 години
Да си организират една групова екскурзия до Китай с престой в Кабул и там да си търсят обезщетението.
20
1
 
13
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Миналата седмица имаше статия, че на морето искат по 18лв за хамбургер. Чадърите и шезлонгите си е ясно, че също са скъпи. Отделно паркираш на някоя оградена нива, на 3км от хотела, която някой я е оградил и е сложил надпис паркинг, за което ти искат по 15лв на ден. Та тогава ви писах, че тия ще дерат кожи като за последно, а септември октомври пак ще искат помощи от нашите данъци. Не бях прав- не дочакаха до септември.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хващайте се в производство и не сезанимавайте с глупости! Видя се, че в световен мащаб нещата се промениха много и вашия "бизнес" си отива. На практика вие сте обслужващ персонал. Били сме на испански курорти и знаем каква е разликата, Всеки направил глупостта да отиде на българското тъмноморие, рядко повтаря тази грешка.
18
0
 
5
 
! Отговори
Виц преди 2 години
Какво е по-лошо от един грък? Отговор - един нахален грък. А има ли нещо по-лошо от нахален грък. Да. Двама гърци. И тъй нататък.
17
2
 
3
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Гърците са ларж, те ще дадат на всички по 300000 лева помощ. Няма проблем.
16
2
 
3
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Не бе Зозо като велик Елин Мицоракис ще помогне на всички нуждаещи се.
15
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Факт.........Да ама Боко им плати обезщетения, пък Рундю иска да затваря без на никой да се плати. Ще го втаса Рундю до изборите тотално :)))))))))))))))))))))))))))))))
14
1
 
3
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Туризъм тип свинеферма в Елада. Може ли една снимка към това заглавие? Ще много интересно.
13
4
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Чегърт, чегърт...... НА!!! Зимата ще чегъртате по кофите за храна това комунистите и чалгарите :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
12
1
 
17
 
! Отговори
Вин преди 2 години
НЕкои другари, не могат да разберат, че света се променя и че няма вечни "кирии"! Навремето беше пълно с шивачи, шапкари, обущари, те протестират ли, че се напълни със стока по евтина от ремонта и шиенето по поръчка- изчезнаха! След кратко време и бензинаджиите ще изчезнат, хората че си зареждат от контакта. Навремето е имало длъжност запалващ на уличните газени лампи, ама вече няма. Така че, туризма в "оня" си вид - тип свинеферма свърши, селски!
11
0
 
5
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Не размислих искам двеста хиляди лева. Ще ми помогнат повече.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бандата на ресторасньорите, хотелските прекарвачи и туристическите излагачи пак н двневен ред с искания - да не сте само вие в държавата ве михлюзи долни, да нес те само вие засегнати нехранимайковци недни
9
3
 
14
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Като сме започнали да искаме и аз да поискам нещо. Очаквам държавата да ми преведе 100000 лева за да мога по-лесно да премина през ковид ограниченията.
8
1
 
15
 
! Отговори
таз годин полупразни преди 2 години
догодина изцяло прзни хахахах