TikTok лудост! Деца лягат на пешеходни пътеки, изпитват шофьорите

Това било поредното предизвикателство в TikTok
Обновена: 26 авг 2021 19:42 | 26 авг 2021 14:25, Елка Василева
124
TikTok лудост! Деца лягат на пешеходни пътеки, изпитват шофьорите
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията във Велико Търново и Горна Оряховица издирва деца, които лягат на пешеходни пътеки в града, за да изпитат реакциите на шофьорите.

Безразсъдните действия са породени от поредно предизвикателство в популярната сред тийнейджърите мрежа TikTok, а полицията научила за тях от постове в социалните мрежи, пише „24 часа“.

Първите такива засечени от полицията случаи са от Горна Оряховица от публикувани снимки на лежащи през нощта по пътя тийнейджъри. Младежите се издирват, както и родителите им.

"Не сме уведомявани по съответния ред за тези експерименти да предизвикват съдбата, но колегите от Пътна полиция са предприели необходимите мерки на територията на цялата област", каза зам.-директорът на ОДМВР Христо Христов.

"Беше разяснено на служителите при установяване на такива нарушения на Закона за движение по пътищата, каквото е лягането по пешеходните пътеки, веднага да бъде докладвано в оперативната дежурна част,инспектор Детска педагогическа стая и ръководството на районното управление. Работи се по случая, ако има записи от камери, лицата ще бъдат установени и ще бъде взето отношение", коментира ст.инспектор Галин Георгиев, началник група "Пътен контрол" при РУ Горна Оряховица.

20 лева е санкцията, която родителите на малолетните или тийнейджъри от 16 до 18 г. могат да отнесат.

Доста такива експерименти децата използват от това приложение, припомни Христов. "Преди няколко години беше доста нашумяло ловенето на покемони с телефоните, не внимаваха и допускаха нелепи произшествия, пресичайки. Инспектори детска педагогическа стая вече са се свързали с училищните настоятелства и директорите с цел превенция и провеждане на разговори и най-вече комуникация с родителите, защото ние без родителския контрол сами трудно бихме се справили", допълни зам.-директорът.

Полицията отправи апел към гражданите, ако станат свидетели на подобни действия, да подават сигнали на тел.112, за да се предотвратят тежки произшествия.

Още за изключително опасната игра вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте им едно ТВУ предизвикателство !!!
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ми се залепят за шамара, ше ходят ли пак да лягат на пешеходните пътеки?
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа масово изглупя в тази страна.
70
0
 
17
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Ако утепат некои дечурлига че бъде трагедия,ама не по малка трагедия че бъде ако ги направат инвалиди за цел живот....Мале,мале, какви времена!
69
0
 
31
 
! Отговори
сайколоджи преди 2 години
Не е лудост - простотия е. Лудост ще е, ако имаха психически отклонения, а такива нямат. Само недостиг на сиво вещество, но той не се лекува.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИТЕ ЩЕ ГИ ИЗБИЯ И ТО С УДОВОЛСТВИЕ
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
забранете тоз китайски апп!!!!
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТИСКАМ ГАЗТА И ТЕХНИТЕ ДА ГО МИСЛЯТ
65
5
 
8
 
! Отговори
ИМА обяснение преди 2 години
Наследството ни от герб !
64
1
 
17
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Децата НИ не са виновни , такова наследство им оставяме , дива демокрация и диФ капитализъм , какъвто няма на планетата !Всичко е ПАРИ , ПАРИ , И ПАК ---ПАРИ !Никакъв морал и елементарна държавност , защото спазиш ли закона , то едва ли не си нарушил ''демокрацията'' на ''индивида'' , за това , трябва много яка ТОЯГА , АМА БЪЛГАРСКА ДЕБЕЛА
63
1
 
15
 
! Отговори
malart преди 2 години
Вече не е ли модерно селфито по вагоните и пърженето с ток?
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 Разбери ги и родителите, немат време за нищо, камо ли да обясни на детето кое е правилно и кое не е.....хахахаха :))) Затова легат по пешеходните пътеки.....хахахаха :)))
61
1
 
2
 
! Отговори
Тиквата преди 2 години
Тиквата
60
1
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Ами нека де, и без това матеряла е в излишък вече по света. Генатеична скрап бол!
59
1
 
4
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До ИСТИНАТА.. А ''тия'' шофЕри , които са си купили книжките ,... за тях квО ?Според статистиката , ''само'' 48% от курсантите са със закупени книжки , като за ''сънародниците'' НИ , от Столипиново и Факултето те са ''едва 100 % , Бате !ИМА ЛИ ТАКъВъ ДрЪЖАВъ ПО СВЕТА?
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го затворят за България достъпа.
57
1
 
3
 
! Отговори
неизвестен преди 2 години
Абе тия дечурлига нямат ли да учат ,а не да се занимават с щуротиии, брех какви времена настъпиха...
56
3
 
4
 
! Отговори
Шофьор преди 2 години
А децата знаят ли ,че ако случайно им размажа тиквата на паважа всеки съд ще ме оневини !!!
55
1
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Ти си доказателство, че социалните мрежи не те правят образован. Книгите образоват, училище и учебници и най-вече желанието да знаеш и да си набавяш инфото, а не ТИКТОк или Фейса умнико ! Напротив, те пречат и то по много причини, децата не общуват, а си драскат в нета . Не учат по същата причина. Едно гадже не могат да свалят, защото не говорят, а са едни драскачи
54
1
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Нищо изненадващо за сегашното подрастващо поколение - пълни ***, едва малцина от тях са нормални но 90% пълен леш....упадъкът на обществото е тотален, но каквито родителите, такива и отрочетата.