166 млн. лв. по-малко от предвиденото ще получат болниците

Лекарите на първа линия не получават парите си, каза д-р Иван Маджаров
31 авг 2021 09:46, Ния Христова
23
166 млн. лв. по-малко от предвиденото ще получат болниците
Снимка: БГНЕС

 "Лекарите, които работят на първа линия в борбата с коронавируса, не получават парите си за тази дейност, а натискът върху болниците се усилва с всеки изминал ден". 

Това каза пред bTV председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров. 
 
Той категорично заяви, че колегите му няма да търпят това повече и ще откажат да работят, ако не им бъдат изплатени парите.
 
"Управителите на лечебните заведения трябва да намерят начин да решат проблема. Ако не, медиците ще излязат да протестират", каза предсидателят на УС на БЛС. 
 
Спорде него не е вярно това, че здравната система е получила огромен поток от пари през изминалата година. 
 
"От началото на годината в лечебните заведения ще бъдат получени 166 млн. лв. по-малко от предвиденото в бюджета на НС. Това е резултат от различните хватки и методи, които прилага НЗОК", обясни д-р Иван Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо подписахте актуализацията на бюджета,мишкии? Некой не можеше да ви задължи.И така щеше да остане стария бюджет. Сега ще тласкате хората към фалити.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цялата държава всичко спря.те лекарите отдавна са спряли да работат.просто едни обикновенни бизнесмени които си перът парите.по така наречените програми.просто отиват *** работа да отчетът деиност и да се подпишат или да се чекират.операции правят само на техни хора и мулти милярдери.другите ги пращат за зелен хаивер.ако им дадеш 1000 лева ще ти измислят 10000болести.а другите набират средства в феизбук да си платът операцията в чужбина защото държавата всичко и е взела и ги е обрекла.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е че тези пари някъде потъват.щом няма за медицинските сестри и сенитарите на първа линия.отиват по програма фар.ели правителството не отпуска пари или шефовете си ги пъхат в джобчето.маи маи се надпреварват кои пръв ще изяде дръвцето и ще лежи в пазарджишкия затвор.
14
1
 
1
 
! Отговори
аззз преди 2 години
На мен не ми е ясно,защо трябва да се финансират изобщо болниците?Нали са частни дружества?Като им трябват пари да си теглят от банките!!
13
2
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Хахах. Тия дето подправят изследвания и амбулаторни листове, за да лапнат по-сочна клинична пътека от Касата, тръгнали да обясняват какви похвати използва тя... чудя се има ли нещо в тая държава, което да не се краде.......
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На български доктор, извинете лекар му вярвам само ако започне да ми обяснява какви финти/системи има как се крадат пари от НЗОК! За болнична анамнеза има вече интернет-доктор или чичко гоогле!
11
1
 
6
 
! Отговори
ману преди 2 години
"Това е резултат от различните хватки и методи, които прилага НЗОК", обясни д-р Иван Маджаров."...Божеее, точно па вие ли ще говорите за хватки...вие за това ставате доктори,да клатите НЗОК.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6: От една мафия са всички. Такива мр.ъсни пари не искам. Не се продавам.
9
0
 
6
 
! Отговори
ДОКТОРЕ преди 2 години
КОЛКО И КАК СЕ ОТКРАДНАХА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ОТ ЛЕКАРИ-ЗАЩО НЕ НИ РАЗКАЖЕШ ЗА ТОВА-А САМО-ПАРИТЕ СА МАЛКО-ЖАЛКО
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намалете надписването и пари ще има
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не протестират лекарите, какво чакат?
6
0
 
4
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
Прости сме
5
8
 
6
 
! Отговори
999 до 4 преди 2 години
Тестовете се правят предимно в Лабораториите, не в болниците! ТАКА ЧЕ, СПОКО, ПАНДЕМИЯТА НЯМА ДА СВЪРШИ, АКО ЛЕКАРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПО- МАЛКО ПАРИ. УЧИ И ТИ ЗА ЛЕКАР И *** ДА РАБОТИШ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ - ДА ПОЛУЧАВАШ МНООООГО ПАРИ!
4
5
 
8
 
! Отговори
ооо преди 2 години
E докога ще ги получават ти пари...или свикнаха намазани с мед.....в момента продават толкова фалшиви сертификати за ваксиниране че ще избият парата споко.БЯЛА МАФИЯ
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще свърши пандемията в БГ
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам и морала е много висок като почнеш от болниците до армията, направо исторически връх!
1
2
 
9
 
! Отговори
поздрави от вТ преди 2 години
То и без това не достигат до редовите лекари. А кебапчии като този дето не лягат на под кило водка няма какво да се пънат ...

Спонсорирани публикации