БСП иска: 6500 лв. за второ дете, по една заплата за самоосигураващите се

Левицата готова с предложенията за бюджета
275
БСП иска: 6500 лв. за второ дете, по една заплата за самоосигураващите се
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП внесе своите предложения преди окончателното приемане на бюджета, а лидерът на партията Корнелия Нинова призова за разум и отговорност при актуализацията на макрорамката, а не предизборно наддаване.

Целта на предложния ни да помогнем на хората при скока на цените, обясни тя.

Соцлидерката увери, че всички предложения на левицата са пресметнати до стотинка и са напълно обосновани заради трите кризи, които се задават. Левицата смята, че могат да се орежат някои предвидени разходи и да се увеличи приходната част в бюджета.

Предложенията на БСП са след срещи със синдикати, браншовите организации, НЗОК.

Още по темата
"Това е общ продукт и те са от името на всички тези хора", увери червената шефка.

Поправките в бюджета целят да помогнат на 9 групи - млади семейства, деца и ученици, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци на културата, здравната система, бизнеса, МВР и отбраната, общините.

Социалистите предлагат плащане на еднократна помощ за второ и трето дете от по 6500 лева, което засяга 12 хиляди семейства.

За началото на учебната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лева. Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лева. Втората година на майчинството да стане 650 лева, искат още от БСП.

"Тези 120 милиона лева, които са в актуализацията на служебния кабинет, не са уточнени за какво ще се използват, а след срещата с БЛС правим разбивка за какво да се използват. Допълваме и разходи за медицински консумативи за училищата“, каза Нинова.

Отделно от БСП искат да се отпуснат допълнително средства за противодействие на мигрантския натиск, за да се гарантира сумата за заплатите за ноември и декември.

„Субсидията за сценичните изкуства е достатъчна за септември, но не и след това и заради това внасяме предложение за увеличение на средствата им и компенсация за скока на тока за държавни и регионални институти“, допълни Нинова.

Друго искане на БСП е мярката 60:40 да стане 80:20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
23
 
! Отговори
колелото се върти преди 2 години
Идват избори, започва голямото наддаване, като на сватба. После , който спечели се оправдава , че наследил дългове та така...
181
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди изборите 04-04-2021 обещеваха "десант от инвистиции" сега всички искат пари от народа.
180
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
до 202:1997 ни доведоха тези скапаняци в Брюксел, които ни отказаха един милиард долара, а сега дадоха 360 милиарда на Гърция! Още един ш...ибан евреин, Сорос, на който американците му дадоха да спекулира срещу нашата валута, защото те не разрешиха на *** от в Брюксел да ни отпуснат заем, и така направи още безумно много пари, които да ги инвестират в пропаганда за своя полза, като строят университети в източна европа
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200 Стара мома съм, но нямам против 6500лв за второ дете ПРИ УСЛОВИЕ, че и двамата родители имат заършено средно образование.
178
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата или четвърта политическа сила разпорежда какво да бъде? Това какво е? Ние да си направим PR, а кой ще плаща..... Раждаемостта при работещите не зависи от помощите!!! 2008-*** го доказа. Храним и най-вече ПОИМ тези дето експлоатират децата си. Па после в монтаско: "ГЕРБ храни ц*****те".
177
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли са ви бaй *** че искате още. По добре глобявайте малцинствата с толкова за второ дете. Барем спрат да се множат
176
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 650ЛВ ЗА САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЕДНОКРАТНО КАКВА ПОМОЩ Е- ТОВА ТРЯБВА ДА Е ВСЕКИ МЕСЕЦ.
175
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изливането на тези пари ще ни доведе до 1997-***. Хиперинфлация. БСП-то гасят пожар не с бензин, а с керосин. И аз съм закърмен с Марк и Енгес, и диалетическия материализъм. Но не само да парадирам с тях, а съм ги осмислил. Казано най-простичко наливането на парична маса при същите произведени услуги и стоки ще засили цените още. Заведенията са пълни. По курортите не можеш да намериш свободно място. Цените на жилищата растат. На очите си ли да вярвам или на Радев и Курделия?
174
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
майчинството трябва да е една година по 80 % от реалната заплата на месец на която се е осигурявала майката , а тези които не работят и нямат намерение да работят и са с по 5 - 6 деца да си ги хрантутят от агенцията по социално подпомагане , стига вече с тоя популизъм .
173
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно предложение. 6500 лв могат да покрият разходите ако детето се роди в частна клиника.Също така е много добро предложение да се дават по 650 лв месечно през втората година на майчинството.Пък недоволните *** и незадоволените стари моми да го .......
172
3
 
16
 
! Отговори
КНСБ=БКП преди 2 години
Прочетох само първите две думи и не съм чел повече. 'БСП иска 'Да сте чули някога Комунист да дава, да дарява или да раздава нещо свое ?Това е като във вица за Арменците и Евреите. Върви евреин и разхвърля пачки с пари по улицата ,а след него арменцец ги събира за да ги дарява. Същото е с комунистите те винаги обичат да раздават чуждите пари. Първи стълб втори стълб Здравна ДДС, общ доход по данъчна тежест заради комунизъм сме с по високо данъчно бреме по сумарен доход от Швейцария
171
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ниноваа, Нинова в момента с чужда пита помен правиш. Когато спечелиш изборите можеш да станеш премиер и да предлагаш каквото искаш.Да поемеш отговорост.Другото е ала-бала. Сега не си в позиция да разпределяш пари, за които нито отговаряш, нито си в състояние да управляваш. Една къща в с. Крушовица не можа да ремонтираш и къщата на баща ти се срути. Седнала да иска държавата да оправя? Оправи си първо срутището БСП и се разберете вътре в партията! Щото като гледам отивате пети на новите изборите.
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОбещанието да вдигнете помощите за пенсионерите до 100 лева не беше ли популистко?
169
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Популистки предложения. Знае, че никога няма да се случи. Обещава като за последно. Обещаното не е като даденото.
168
2
 
14
 
! Отговори
Дребен частен бизнес преди 2 години
Нулев интелект и високо самочувствие на сeлянката от село Крушaвица. За това България е в тази тежка криза вече 75г.защото мухилайнарки като тази без 1 трудов стаж, които цял живот са седяли на бюто и са крали предприятия и спускали отвеси в казанчето т.е играят го цял живот фабрики за гов на са натресени да оправляват без да имат грам образование, ценз способност и възможности.Пълен смях е популистката селянкасвисоко мнение за себе сибез покритие.
167
0
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Поне 4 5 милиона български граждани не получиха и 1лв, затова всички емигрират
166
0
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Трябваше всеки българин да получи по-един шкаф или по-една депутатска заплата в тая криза, но не нищо такова не се случва до обикновените хора нищо не достига, това и в Куба го няма
165
0
 
10
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
В тая държава има поне милион клошари, обикновени хора които поради някаква причина не работят, няма кой да ги наеме и те не получиха нищо , но видиш ли ако се били самоосигурявали демек пак разни артисти и певци ще получат, а обикновеините хора пак нищо ще се емигрира докато се създаде партията на безпартийните, дотогава няма да се гласува за никой
164
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ще осинови расови осеменители за изчезващата нация.
163
1
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Неадекватните демократи,тикви,комунисти пак забравиха за трайно безработните нерегисрирани в бюрата по-труда които са поне 1 милион млади и стари, как така самоосигуряващи се ми трайно безработния как да се осигури те кога ще си получат поне 1 заплата или 1 шкаф, само те не получиха и 1 лв в тая криза, видиш ли ако си бизнесмен и сеосигуряваш ще получиш, но ако си безработен няма да получиш нищо или ако си неработоспособен и си безработен без да получаваш пенсия, пак няма да получиш

Спонсорирани публикации