Нова идея: По 20 лв. ваучери за храна на желаещи да се ваксинират

При желание те могат да бъдат и дарени
139

Продължават да се търсят стимули, с които да се засили ваксинацията у нас.

Една от новите идеи е ваучери за храна. Подобна практика се въвежда за първи път у нас.

В 5 града у нас ще се раздават ваучери за храна на всеки, който си постави ваксина в мобилните пунктове пред магазините на голяма търговска верига. Ваучерите са на стойност 20 лв. В София имаше хора, които се възползваха от предложението още в първия ден. Имаше обаче и такива, които бяха отблъснати от идеята за раздаването на ваучери на ваксинираните.

"Това са смешни пари, които мен лично не могат да ме мотивират. Все още съм скептично настроен към ваксините и не бих поел този риск", коментира столичанин пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В Пловдив интересът беше голям. Опашка се изви от рано сутринта пред новия пункт.

"Работя с много хора, шофьор в градския транспорт съм и сега си сложих втора доза",  каза един от ваксинираните днес.

Освен да задържат ваучерите, хората могат да ги дарят за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии. Дарените от кампанията средства ще бъдат предоставени на фондация на медици и учители, загубили битката с Ковид-19.

А заради новия стимул лекарите очакват по-голям интерес през уикенда.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, трябва по някакъв начин да се поощри ваксинацията и да се уакори твмпото.
11
2
 
43
 
! Отговори
Смешните сте преди 2 години
Кой би си продал живота и здравето за стотинки? Изобщо къв е тоя зор за "ваксини"? От кога се загрижихте толкова за нас? Като ви е толкова грижа що не проверите първо кво се продава за ядене по магазините?
10
0
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
20 лева !!!!Па много,бе!!!
9
1
 
37
 
! Отговори
20 леааааа !!!! преди 2 години
Унижение не е .....не знам как да го нарека , отварат ...погнуса ....*** ....тва което бих написал ще излезе само със звездички !!!!! Повръща ми се ....
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ингилизина Чарлз ходеше в Столипиново, маанго го каза че иска апартамент само за визитата, кви 20 лева
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледахте ли "Още от деня" по БНТ днес? Тази Поли Златарева е НАПЪЛНО ЛУДА! Как само викаше истерично с мрачна физиономия; как яростно търсеше начин за ваксиниране на нежелаещите. Тези ваксъри са ненормални! Кожухарова, която говореше с нея, беше на същия хал, но по-малко истерична. А Златарева е по-зле вече и от Деса Атанасова от ГЕРБ, Тошко Йорданов и Ива Митева с техния истеричен тон в НС!
6
1
 
46
 
! Отговори
Погнусен! преди 2 години
Ама това е отвратително!!! Ама това е унизително! Това е гнусно бе ХОРА!!! Момичета са проституирали заради 20 лева за храна! Ама чакайте бе. Пред бакалията ли ще ви свалят анамнеза дали нямате противопоказания за ваксинация ? Ама това вече удари дъното бе! За хляб и салам (от евтиния). Няма по голяма гнус! Това е гавра с бедните хора.
5
2
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Трагедия пълна
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нещо като предсмъртно желание за ядене. какво искате преди да ви гътнем с ваксинката. ето ви 20 кинтя избирайте самички. кремвирши от косми и копита, сиренце от масло от бананова палма и нефт, гмо домати от холандия брани преди 30 деня и отлежавали 2 седмици на витрините в тамошен супермаркет, немски стоки трето качество негодни за консумация, лебел от фуражно зърно от новата европа юкрайна. разбира се с 20 кинта ще има макс 2 от всичките неща но няма да се гутнете на празен стомах.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърде евтино. Това са 4 кутии цигари. Поне да им дават по една стотачка. Така, де заради по- големи постъпления в даренията.... не за друго.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това почва да се превръща в някаква пълна лудост.
1
0
 
30
 
! Отговори
д преди 2 години
смях