Забраняват достъпа до „Купола“ в Благоевград

Кметът издава заповед
7 сеп 2021 13:40,
9
Забраняват достъпа до „Купола“ в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Достъпът до емблематичната сграда в центъра на Благоевград - „Купола“, ще бъде забранен. Предстои кметът на града Илко Стоянов да разпише заповед за това.

"Като кмет съм длъжен да издам забрана за ползване на тази сграда и ограничен достъп до нея, тъй като ние трябва да проверим конструктивното и състояние", коментира той пред БНР.

По думите му към момента сградата е опасна и в нея ще се влиза само по необходимост и с предпазни средства. Банковият офис, който се намира там пък трябва да спаси архива си.

Още по темата
Сградата е със смесена собственост. Част от нея е общинска, а друга – частна. След среща на съсобствениците, в най- кратки срокове трябва да се изготви проект за възстановяването и с ясно разписани ангажименти на съсобствениците

"Ние трябва да се съберем като съсобственици и да започнем този ремонт. Приоритет за мен остава да не се отпускаме, за да не допуснем повторна ситуация, при която да има пострадали", обясни Илко Стоянов.

Припомняме, че емблематичната сграда изгоря при голям пожар в неделя. В нея се помещават две нощни заведения и банка. Установено е, че става въпрос за умишлен палеж. 43-годишният мъж, който беше установен  като умишлено предизвикал пожара, е  в ареста.  От прокуратурата заявиха, че са събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение и  ще поискат постоянна мярка за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
43 годишен на дискотека ..падам от смях
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с пиянските драми.
4
1
 
9
 
! Отговори
само не общински пар преди 2 години
Нека селската дупнишка бургия да заплати целия ремонт на Купола, както и репарации на собствениците на заведения и на банката, плюс заплатите на персонала за времето в което няма да работят. А след това да полежи 15 години в затвора.
3
2
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Кмета не е ли казал, кой ще заплати този ремонт? Охранителната фирма, чиито служители са го допуснали да влезе, след като са го изгонили с бутилка бензин ли?
2
1
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
В Германия(Берлин),след...палежа 1933 година на Райхстага още го...проверяват,за да са сигурни да не...паднеТака че ние копираме от...там;германска му работа.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да знам подпалвача колко години ще лежи в затвора? Или както винаги ще е под домашен арест да си почива