Напредваме: 1/4 от населението на страната се е преброило онлайн

Най-слабо върви то в областите Кърджали, Разград и Силистра
21 сеп 2021 12:33, Красимир Ангелов
24
Напредваме: 1/4 от населението на страната се е преброило онлайн
Снимка: БГНЕС

Общо 1 707 458 души са се преброили електронно към момента, показват данните към 6.00 часа тази сутрин. За денонощие са се преброили 100 000 човека, съобщиха от НСИ.

Преброени са и 686 459 жилища, в които живеят 748 748 домакинства.

Още по темата
С най-ниски темпове върви електронното преброяване в областите Кърджали, Разград и Силистра. В Кърджали преброените електронно все още не са достигнали една десета от населението в областта.

Първите три места по най-голям дял от населението, които са се преброили онлайн, продължават да държат София (42,8%), Варна (31,2%), Габрово (26,4%). Веднага след Габрово само с 0,1 на сто разлика се нарежда Русе.

Най-много жилища са преброени в София (37,8%), Варна (22%) и Пловдив (19,2%). След тях е Русе, където са преброени 18,3 на сто от жилищата.

Към момента картата, с която се изследват нагласите за миграция, са попълнили 1762 души в цялата страна. На въпросника за репродуктивното поведение са отговорили 790 човека.

Изследванията на раждаемостта и репродуктивните нагласи, както и за миграцията и миграционното поведение на хората в България, са извадкови и се провеждат успоредно с преброяването. Близо 44 000 случайно подбрани домакинства в цялата страна ще могат да попълнят една от двете анкетни карти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цялата информация я има в ЕСГРАОН. Преброителите могат да преброят сградите, апартаментите и къщите за статистика и готово.Няма загуба на време за хората.
18
2
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Да, цялото преброяване е кьорфишек. всички знаят, че сме под 6 млн. Само че се правят на утрепани
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой зебеляза ли, че като си вкараш ЕГН-то в раздела за Домакинство, автоматично ти попълва дейността на работодателя и дъжността? Изглежда прави справка с НАП.
16
2
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ако искаш да не се преброява населението. Обаче после не се сърди ако има 50 000 полицаи, 10 000 съдии и прокурори и 240 депутати независимо дали сме 9, 7, 5, или 3 милиона. Щото бюрократите обичат да си пазят местата нищо че трябва да са по-малко ако населението е по-малко
15
0
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Не сме повече от 6.2 милиона. Хващаме ли се на бас?
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега умножете резултатите от тази 1/4 по 4 и стига се занимавате с преброяване. Апропо, как знаете, че са 1/4 като не сте преброили останалите?
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно от най - важните неща в преброяването трябва да се разбере броя на ромите в България и да се оповести, за да знаем в България ли живеем все още или вече е време за смяна на името на България в Ромоцигания
12
0
 
11
 
! Отговори
ббб преди 2 години
Я кажете колко са се преброили в Столипиново, Факултето, кв. Христо Ботев и другите ромски квартали и махали в България?? Аз Ви отговарят НИТО ЕДИН !! И колко достоверно ще бъде това преброяване, или то не е за преброяването, а за да се вземат още няколко милиона на наши фирмички!! Докога Беее, докога ще ни дерете Бееее.... Не можеше ли да изчакате още година, две да мине пандемията и тогава, когато хората са спокойни да се броим????
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Столюпиново и Редута ще има ли преброяване? Питам за един познат
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали щеше да се плаща на преброители? Толкова безработни има - да свършат някаква работа и да вземат някой лев, който така или иначе ще бъде откраднат.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Въпросът с канализацията е много интересен наистина :) Колко ли % от живущите в село без канализация имат канализация :)
8
1
 
10
 
! Отговори
защо преди 2 години
Кърджали и Бурса са гласували първи 100% електроно на последните избори
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз сега чакам повече овце да се преброят и а и опишат жилищата и после хаквам сайта за да взема информацията, хем за собствено ползваме хем ще я продам на разни авери апаши
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под преброяване разбирам да се напишат имената и ЕГН, без други тАпи въпроси от рода с какво се отоплявам, с какво готвя, имам ли хладилник, печка, какво вероизповедание изповядвам, работя ли и къде, имам ли канализация и много други безсмислени въпроси с които ни губят времето.
5
0
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Докът са преброите , първите преброили се пак требе да почват да се броят!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преброихме се, но не схващам идеята, честно казано. Ако Кадастърът или ГРАО са изпуснали някого или нещо, как преброителите ще го хванат :) Имаме сума ти институции и държавни, и общински, които непрекъснато би трябвало да следят тези неща и накрая се преброяваме. Поне кажете какви разлики се установяват!
3
4
 
7
 
! Отговори
Пътешественик преди 2 години
А пък в Никарагуа, който не се е преброил, го преследват Специалните части. Проследяват непреброените с дронове със специални датчици. Надушат ли такъв, изпращат сигнал до Централния щаб, откъдето веднага тръгва дежурен отряд с хеликоптери. Отцепват района и включват парализиращ ултразвук. След това, командосите скачат с въжета, обграждат неподвижния от ужас непреброен, повалят го с ласо на земята, блокират движенията му с невропаралетичен газ и го преброяват. Накрая му бият и една ваксина.
2
5
 
10
 
! Отговори
Пунта МАРА ГАРГАмел преди 2 години
Строй се, преброй се.Овче стадо.
1
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Хахахахахахах