Кметът на Велико Търново: Всички трябва да запазим своята независимост

Всеки българин носи в сърцата си този ден, казва Даниел Панов
22 сеп 2021 09:57, Нели Христова
16

Днес за Велико Търново е специален ден. Днес там цял ден ще има празненства по случай 113 години от Независимостта на България. Кметът на красивия град, Даниел Панов, припомня, че надписът "Съединението прави силата" е преместен върху Народното събрание в София именно от търновско читалище и призовава - политиците по-често да си спомнят тези думи.

"Това е един изключителен акт на държавническo единомислие, обединение - както на елита, така и на българския народ. 113 години по-късно този празник стана един от най-важните за всички българи, защото в този ден ние трябва да говорим повече за обединение, единомислие. Неслучайно преди години надписът, който е поставен на едно от емблематичните читалища във Велико Търново, е преместен на сградата на Народното събрание в София  - "Съединението прави силата", сподели кметът на Велико Търново Даниел Панов в ефира на "България сутрин".

По думите му политиците трябва по-често да си спомнят именно за този знаков надпис.

"Всеки българин носи в сърцата си този ден, обявен за Независимостта на България", убеден е кметът на Велико Търново.

Панов обясни пред Bulgaria ON AIR, че заради пандемията тази година хората в църквата са доста по-малко, тъй като се спазват всички противоепидемични мерки. И добави, че все пак почти всички части от културната програма ще бъдат проведени.

"Всички трябва да запазим своята независимост. Местната власт в България го е доказала, защото тя е най-близко до гражданите. Тя знае кои закони да бъдат променени. В последно време виждаме, че сме от избори в избори, от служебен кабинет в служебен кабинет. В служебния кабинет трябва да има по-пряка комуникация с местната власт, с кметовете, които знаят най-добре кое е приоритетно за гражданите. На този ден всички трябва да си пожелаем да бъдем по-единни, обединени в името на България и едно по-добро бъдеще за нашите деца", каза още кметът на Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБРАВО...ТОЧНО ТАКА,НО МАЛКО Е ВЕРОЯТНО ТОЗИ ТИ ИЗБОР ДА ТЕ ДОВЕДЕ ДО НЯКАКВА РЕШЕНИЕ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ...С ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ ТОВА Е КАУЗА ПЕРДУТА...И СЕГА КАКВО ОЧАКВАШ?МЕДАЛ ЗА ХРАБРОСТ?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирам България!!!
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗБИРАЙТЕ...РУСИЯ ИЛИ ТУРЦИЯ!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВА НЕЗАВИСИМОСТ БЕ ХОРА?НЯКАКЪВ КНЯЗ С НЕМСКО ПОТЕКЛО ОБЯВЯВА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ТУРСКИЯ СУЛТАН ВЪРХУ ТЕРИТОРИЯ АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВЛЯВАНА ОТ РУСНАЦИ!
5
0
 
4
 
! Отговори
Питър преди 2 години
Панов да говори за независимост..... Завършил сержантско училище, подвизавал се като механджия, откак е кмет, градът не може да има никаква претенция да се нарича "велик", единственото, което прави, е украса за 22 март и 22 септември, през другото време все едно го няма.... Парвеню, което по примера на Тиквун се кичи с титли "инженер, доктор" и пр..... Вероятно най-слабия кмет, заемал някога това място (даже не е сигурно дали заема нещо, защото е антиматерия)
4
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кметя замезва суджук от бюджетя.... Народа е на салам как да е независим :)))
3
0
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Tи лично какво точно знаеш, кое било добре за града и кое не? Велико Търново е прекрасен град, който в момента прилича на Бейрут под на вещото ти управление. Две главни улици и те са като след бомбардировка! Тротоарите дори по центъра са леш. Да не говорим по кварталите как е. Икономика няма, търсят се тук-таме магазинерки, бармани и бакшиши. Градът на 500-те лева. Всичко е бетонирано и презастроено, паркирането е абсолютен кошмар и това влечуго слиза от Арбанаси по празниците да го снимат.
2
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Бе това което направиха нашите крадци през последните 30 години и нашите съседи на юг не можаха да ни сторят и за 500години
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е всички сте я запазили своята независимост крадете като за световно и сте недосегаеми едва ли някоя държава може да се похвали с това