Антон Хекимян за Симеонов: Вярвам в справедливостта

26 сеп 2021 22:15, Нели Христова
33
Антон Хекимян за Симеонов: Вярвам в справедливостта
Снимка: БГНЕС

"Вярвам в справедливостта", така коментира пред "24 часа" шефът на новините, актуалните предавания и спорта на Би Ти Ви Антон Хекимян решението на Софийският градски съд, с което осъди лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов за клевета.

Припомняме, че делото бе заведено от Хекимян и Венелин Петков, бивш шеф на “Новини, актуални предавания и спорт” в Би Ти Ви заради изказване на Валери Симеонов пред обществената телевизия. В него той заявява, че Хекимян и Петков са корумпирани.

"Започнах това дело именно заради вярата си, че истината трябва да излиза на яве, нещо, за което се борим като журналисти. А тъй като в журналистиката името тежи още повече, за мен е изключително важно то да бъде чисто, така че всеки един колега би трябвало да действа по този начин, да защитава истината и честната си дума. Това беше причината да заведа делото и се радвам от този резултат, макар и на първа инстанция", допълва Хекимян.

Съдия Росен Димитров смята, че лидерът на НФСБ е наклеветил журналистите, като им е приписал престъплението “корупция”.

“За съда е категоричен изводът, че с тези си изказвания ответникът е приписал престъпление на двамата журналисти, изразяващо се в това, че срещу лична полза или облага умишлено не са дали гласност на подаден им от трето лице сигнал за извършвани престъпления и не са сезирали прокуратурата за тази информация. По делото няма доказателства, а и твърдения в такава насока ищците да са признати за виновни за извършване на корупционни действия или производства в тази връзка”, се казва в съдебното решение.

Валери Симеонов е осъден да плати по 8000 лв. на всеки един от двамата журналисти. Решението може да се обжалва пред апелативния съд.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Тц,тц преди 4 седмици
Ако навремето бяхте се усмихвали към когото трябва жално - милно , като Хекимян, и бяхте газили в ледената вода на Йордановден в Калофер,сега и вие щяхте да сте изпълнителен директор или шеф новини в Бтв.
26
2
 
1
 
! Отговори
Хехе преди 4 седмици
И какво са тези глоби по 8000 лева на човек? Нищо и никакво рушветче,колкото за софра със съдията!Корупция няма ,бате..
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Журналистите особено от по-големите медии, взимат пари за да разпространяват правилните "новини", поднесени на публиката тенденциозно и едностранчиво. Така че Хекимян и Петков, да не се правят света вода ненапита и те са кюпа. Симеонов е казал истината, ако си платиш на точните хора, точната сума, Хекимян и Петков, ще спретнат една *** кампания срещу врага ти - това е жалката истината.
24
0
 
2
 
! Отговори
Taню преди 4 седмици
https://kaksepishe/nayave/
23
0
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Думата "корупция" обхваща толкова широк спектър, че не знам просто как може да бъдеш осъден или оправдан по нея, освен ако не си пр0cта фризьорка като Иванчева и да взимаш подкупи в кеш. Корупция е когато съм млада пичka и пусна на Хекимян и ме назначи на работа в БТВ. Или когато си плащам на ченге, за да ме протектира, когато върша обири. Или роднина да ми даде книжка за кола без да съм карал курсове. Корупцията е навсякъде и няма никога да изчезне, не знам тези съдии какви са
22
8
 
23
 
! Отговори
Долап преди 4 седмици
Арменецът и оттук прибра осем хилки. Сигурно ги къта някъде като истински долап.
21
16
 
25
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
Какво да кажем - и двамата с В. Петков работеха в Божков ТВ, рупор на протестите, плащани от Дубаеца. Да предположим ли, че журналистите в тая телевизия СЪВСЕМ безкористно са подкрепяли каузата на олигарха?Все едно , троловете тук, подкрепящи Русия, протестърите, антиваксърите и Радев, да работят безплатно. Да, ама не, трябва да си кръгъл и.ди.от, да подкрепяш такива каузи без пари!
20
8
 
22
 
! Отговори
ПОДКУП от турци1 преди 1 месец
Турците в БТВ са дали ПОДКУП на съдията, за да отсъди така... Тия двамата- Антон Хекимян и Венелин Петков взимат пари от който им падне, а ПРОДАВАТ гъззовете си на турците , като пускат Турски сериали по БТВ.. За да я има България, всички турци и Предатели в БТВ и Нова Телевизия, които пускат Турска ПРОПАГАНДА- сериал ии филми, трябва да бягат с РАЗПРАНИ гъззове към Турция, както бягаше Осман Ага през 1865 г
19
4
 
15
 
! Отговори
ПОДКУП от турци 2 преди 1 месец
Като уб.ият в ТЪМНОТО, някой ПРЕДАТЕЛ или турчин в БТВ и Нова Телевизия, хем ВЗИМАТ пари, хем СПАСЯВАТ БЪлгария. А тия две телевизии- БТВ и Нова, да се махат от България или направо да ги СЪБАРЯТ и запалят. На нас, българите ни трябват сериали как пукват занника на някой турчин или м.а.йм.уна-не.г.ър и тоя бяга към Турция и вряка, врещи като Осман Ага.
18
4
 
3
 
! Отговори
Интересно... преди 1 месец
А ти от кои си? От чобаните или от ромеите?
17
3
 
25
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Арменец мошеник осъдил татарин мошеник :)))
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Валери, на тия двамата и по стотинка не давай. Тия неща са трудно доказуеми, иначе си го казал много точно. Хикимян си е продажен отвсякъде.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма значение какъв е. Хората в света са само два вида: Хора и всички останали.
14
1
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 месец
А някой вярва ли на тоя цирк?!?Някой вярва ли на Симеонннов , или пА на наглото арменче?!?А е марш и двамата
13
3
 
25
 
! Отговори
Този е нечистоплътен преди 1 месец
Продажен арменец
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярваш, ама ходи в съда да дириш дедовия. Такива като тебе ни командват, затова сме на този хал.
11
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бтв са продажна телевизия.
10
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова е поне пет пъти по-обективна от БТВ, да не говорим спрямо БНТ, която е станала клоака на Кауна от Славяново.
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Симеонов им е казал на тези двамата л,изачи истината в очите, Ако Венелин Петков беше стока защо го изритаха моментални след като се смениха собсъвениците? Защото вече нямаше кой да му прикрива далаверите и краденето!
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво е човек да гледа как по мия рите на Тиквата се самоизяждат след като им затвориха кранчетата.