Какъв ще е отговорът на ГЕРБ на "хвърлената ръкавица" от Радев?

Политолог: Липсват кандидати за президент от основни партии, не е сериозно
74
Какъв ще е отговорът на ГЕРБ на "хвърлената ръкавица" от Радев?
Снимка: БГНЕС, архив

Липсата на кандидати за президент от основните политически партии издава несериозно отношение към президентската институция и не е добро послание към избирателите. Това заяви политологът доц. Борис Попиванов пред БНР.

Още по темата
По думите му няма предизвестени победители преди изборите за държавен глава и е трудно да се прогнозира, защото не знаем кои ще са участниците.

Според доц. Попиванов от ГЕРБ ще излязат с алтернативна провокация на "хвърлената ръкавица" от Румен Радев към Бойко Борисов с предложение да се включи в надпреварата за президент.

"Президентската интрига може да захлупи интригата на парламентарните избори, която е не по-малко важна", коментира политологът и обясни: "Винаги е по-интересно да се говори за персони, отколкото за политики и програми".

Той определи такъв превес на интригата за президентските избори като грешка, защото ситуацията предполага сериозен разговор между политическите сили за решение на поне три големи проблема на обществото - Covid вълната и слабата ваксинация, цените на тока и инфлацията, която изяжда доходите на българите в навечерието на зимния сезон.

"Това са все проблеми, които не могат да бъдат решени от служебно правителство, а от управление, което предварително да каже как си представя решението на проблемите, така че да има по-малко изненади в следизборната конфигурация", посочи той.

Доц. Борис Попиванов коментира начина, по който ГЕРБ и ДПС влизат в кампанията за парламентарните избори.

"Влизат със самочувствие. ГЕРБ са окрилени от шанса да претендират отново за властта. ДПС изостави своята линия против ГЕРБ и се върна към подкрепа. Те отново изглеждат като блок, който би могъл да послужи за основа на бъдещо управление, което би могло да мобилизира техните опоненти. Появата на "Продължаваме промяната" е израз на несъгласието в обществото с връщането на ГЕРБ във властта".

Според него, ако тази формация не се беше появила, победата на ГЕРБ изглеждаше много по-вероятна, отколкото сега.

Прогнозата на политолога е за фрагментиран 47-и парламент, в който ще бъде още по-трудно съставянето на правителство, но партиите ще са наясно, че нямат право отново да поставят на изпитание интереса на избирателите и ще намерят формула да съставят кабинет, който ще има ограничен хоризонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за кого ще гласуваме. за човек който може да врътне 3-4 коремни на класически гимнастически лост или който прави стотици коремни около едно чекмедже класически пълно с кюлчета
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
75 Юмрук, вдигнат от действащ президент, ти сериозно ли, говориш? Кого представлява той, всички българи ли? Не се ли е заклел, да бъде президент на всички български граждани, товарищ Радев? Който непрекъснато, лобира за руските интереси. И предава секретна информация на Москва. Опъва чадър над руските шпиони у нас. Радев не е президент на повече от половината българи. Не уважава етносите, католици, арменци, турци. На КатолиВеликден постави изборите, обиди българските турци...кой е следващия гаф
58
12
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Свободни хора сме...избирам да ме води Радев изкачил Шипка с Народа ми...пред борисов целуващият ...срамните на султано...на 3-ти март,молещ го да пусне бежанците...всеки може да си направи изводите!!!..само факти които всеки може да провери!!!
57
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименЮмрука е и ще си остане символ на режимостта на Човешките към Свобода и Справедливост...Юмруци ще има докато света ни съществува,заплахите с...7,62 срещу Президента на България е терористична заплаха...мафиотски приом...мафията убива неудобните...само,че в 21 век си подписват смъртните...Народа ни ще запали домовете ако посмеете...ще ви избеси като *** по стълбовете...Синовете на България са отстоявали Свободата ни с животите си...юмрука било нещо лошо според мафията...по гьобелс..
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
72 ДПС са членка на Европейската либерална партия. Не че съм им фен, но това е факт. Не само БКП/ДС/БСП, са лява партия в ЕС.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60 В престъпната тройна коалиция на Станишев, влизаше и ДПС. Тогава настана голямото лапане, спряха европейските фондове и хвърлиха България в руска изолация. Президентът Радев раздели нацията и наруши конституцията, като взе страна и оглави платения от Божков, щурм срещу сградата на парламента. Само за това, заслужаваше импийчмънт. "Юмрукът"го има запечатан, на една снимка, от 9 септември 1944, когато Съветската армия окупира България и настъпи мракобесния комунизъм.Не гласуваме за руски слуги.
54
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха плющете минуси...приятелите на Свободният Свят не спят...дпс-гроб са мафия,ченгета на кгб и дс са,от 30 г ограбват България...унижават Народа ми,тероризират го...опростачват го,опитват да променят ценностите му...да го превърнат...в роб...империи не са могли...вие с офшорките...скоро САЩ ще ги изтрие...Справедлив Свят...или го погребете!
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В престъпната тройна коалиция на Станишев, влизаше и ДПС. Тогава настана голямото лапане, спряха европейските фондове и хвърлиха България в руска изолация. Президентът Радев раздели нацията и наруши конституцията, като взе страна и оглави платения от Божков, щурм срещу сградата на парламента. Само за това, заслужаваше импийчмънт. "Юмрукът"го има запечатан, на една снимка, от 9 септември 1944, когато Съветската армия окупира България и настъпи мракобесния комунизъм.
52
10
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименелементарно...от Какво има нужда България ще кажат Българите...Народа ни...те казаха стига дпс-гроб...,Юмрука е символ на Решителността на Народа ни да се борим за Свободата и просперитета си...надупването на миндера на султано на боко...на 3 март...какъв символ е?чия е неговата прародина? и боко ли има като авера му...пелтечещият?
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,ха,ха, по-скоро, широкоплещестата Деса, да излезе на тепиха. С тези големи лапи и стъпала, ще ответ противника.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България няма нужда от зрелища, в които главнощомандващият й, да се бие в гърдите, от рода на "Булгарбулгар!", каквито прави плезидентът-революционир, с вдигватия комунистически юмрук, Румен Радев. Само дето не каза:"За родину!, или "Венсеремус!" горкият.
49
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Логика"завзел" с над 2 мил. гласа,мажоритарно,факт...инфлация...и Президента на България...глупост по гьобелс,САЩ бяха предадени...от ЕС и Русия...факт...поставиха Китай на амбразурата...използвайки ги...като работна...като финансов,Китай ще плати първи сметката, разбира се...и "големите"играчи финансиращи мафиоти и диктатори в източна Европа...това не е игра...заложено е оцеляването на Света ни!!!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България няма нужда от зрелища от рода на "***, ***!", каквито прави плезидентът-революционир, с вдигватия комунистически юмрук, Румен Радев. Само дето не каза:"За родина!, или "Венсеремус!" горкият.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Замириса на социализамъ ...
46
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Отговора ще бъде ката към долен интригант и Мер..зав..-ец.Пълно безразличие
45
6
 
19
 
! Отговори
Логика преди 2 години
Комунистите обвиниха ГЕРБ и Бойко Борисов в кражби и корупция и Радев завзе властта, но се получи нещо много странно: откакто служебното правителство, т.е. Радев и метежниците са на власт започна бясна инфлация, на която краят не се вижда. Значи Бойко и ГЕРБ крадат и има корупция, но няма инфлация и цените не се променят, а Радев и служебният му кабинет не са корумпирани и не крадат, но има инфлация и цените се вдигат. Трябва да се замислим тогава кой е корумпирания крадец!
44
13
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Радев няма проблеми за изборите , а Борисов отсега се тресе от страх и се чуди кой път да хваща!Тоя път май няма да му се размине , нито на Бойко , нито на Гешев !Леле малее камъни ке падат по главите им!
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радо шишарката сънува кошмари от ГЕРБ, че ще го изритат от топлия стол и от Гешев, че ще го затвори в студения кауш. А ако все още иска отговор на г.луповатия си въпрос. Ами чорап ти си никой, че да казваш на който и да било, какво да прави. И защо г-жа Лъжа не се кандидатира по твоята странна фаатмашка логика
42
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Петолъчка Вече ти казаха ,че са кандидати за втори мандат.Какво повече искаш да чуеш?
41
5
 
19
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Чорапа да каже колко пари лапна от заплати за тези 5 години? Сметката е много проста 15 000 лв. на месец. 60 месеца x 15 000 лв. = 900 000 лв. Аре да вземеш да се разкараш с Фиона, че сте много нагли кво ще кажете!