Бойна техника превзе площада в София за 60-годишнина във ВВС

Армията показа компоненти от зенитно-ракетни комплекси
50

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първа зенитно-ракетна база от състава на Военновъздушните сили отбеляза своята 60-годишнина със статичен показ на бойна техника.

Днес на площад "Свети Александър Невски" в София са разположени компоненти от състава на зенитно-ракетните комплекси C-75М3 „Волхов” (SA-2), C-125М "Нева" (SA-3), 2К12 "Куб" (SA-6), C-200 "Вега" (SA-5) и C-300 (SA-10), които съвместно с изтребителната авиация гарантират въздушния суверенитет на Република България чрез носене на постоянно бойно дежурство в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО.

Жителите и гостите на столицата имаха възможност да разговарят и с военните, които се грижат за охраната на българското небе.

Вижте кадри в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ВВСбойна техника
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Един преди 2 години
Браво ! Япония и Германия направиха силна икономика след войната , защото не даваха пари за въоръжение ! Скоро и ние .... ;)
30
1
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Дано някой не се сети да ни напада... Система "Волхов" е разработена 1962-а. Служих в ЗРК поделение в София през 1986-та, система "Волхов". Днес сме 2021 - това си е достойно за плач, не за гордост. 60 години ПВО и системи на 59 години. Ужас! Всички политици сте за затвор!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам бойната ни техника в 21 век ме лови срам и яд. Яд мее че 2 години и 3 месеца охранявах ракетите СС които ги нарязаха за скрап а от ушите ми течеше кръв зимата. Ако имах оръжие не Бих и за момент се замислил да избия тези които ни докараха до това дереже. Въпреки че вече съм на години все ще намеря сили да натисна спусъка.
28
0
 
6
 
! Отговори
КДМ преди 2 години
Това са възможностите на една бедна ограбена държава. По лошото е , че персонала не може да я ползва макар стара.С боядисване и козируване не става...
27
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Трагедия хора! 40+ годишни железа. Тези дори не са руски, съветски са. Изтребителна авиация не знаех, че имаме. Да не говорим за швейцарските "Месершмит"-и? Армията и особено авиацията ни е тотално обезкървена. Тъжно и огорчаващо. НАТО-вска армия? Друг път. Не произвеждаме нищо значително, освен стрелково оръжие - и пак по стари съветски лицензи. Щяхме да правим дронове с евреите? Ама друг път. Само аз ли мисля, че е състоянието на армията ни е направо плачевно?
26
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Гошо...***...Аз също прекарах известно време в армията-в ПВО-ЗРК..Преди мен едно от поделенията беше свалило целта на ученията в ..Астраханска област май беше полигона,с ДИРЕКТНО попадение в целта.А знаеш,че обикновено се разчита на осколките,които ракетата изстрелва "като му дойде времето".Руснаците тогава са се чудели дали да наградят екипа,или да ги глобят за съсипаната цел...Та така..Руската техника въпреки глуповатия напън срещу нея,си е много стабилна..
25
0
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Продължение: Зад Бай Тошо бе охраната от двама човека.Мина ми през главата,че ако сега внезапно както беше пред мен,бръкна в джоба на шинела си,са ме гръмнали на секундата.За това и не правех излишни движения.Друг спомен от тогава бяха летците на МИГ-23.Преди показа,те минаваха да гледат и като спряха пред КУБ-а им обясних,че сваля самолети на 25 км разстояние.Смееха се,не вярваха,взеха да ми обясняват,че с маньовър ще избягат.Доста ме зачуди тази реакция,весели момчета,ама дано не им се налага.
24
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
мдааа..."ЗиЛ"-ове,"КРАЗ"-ове,"МАЗ"-ове,Волхов,Нева,Куб,Вега......А сме УЖ "натовска армия"?!?!...Можеха поне на едно пано да покажат ЧЕРТЕЖИТЕ на "ф-16",които ще получим в наследство... след като нато са спомине..
23
1
 
1
 
! Отговори
ръждата преди 2 години
"""""Бойна техника превзе площада в София за 60-годишнина във ВВС - C-75М3 Волхов (SA-2), C-125М "Нева" (SA-3), 2К12 "Куб" (SA-6), C-200 "Вега" (SA-5) и C-300 (SA-10)""""" ---- Не, че са лоши, но наистина са старички! Можехме да закупим Панцер и Бук-3М, но вече е твърде късно. Нито ще ни позволят, нито ще ни продадът!
22
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Преживяно: Късната есен на 1979 година участвах в показ пред Политбюро и МС на България,на най-новата бойна т-ника в БА,дислоцирана на летище Доброславци.Тогава служех в първото поделение на КУБ.На пистата бяха подредени от най-новите танкове тогава до МИГ -23 от авиацията.В деня на показа стояхме и чакахме всеки пред техниката си и имахме готовност да отговаряме на зададените въпроси.Тогава видях за пръв път Бай Тошо на 2 метра от мен.Той въпроси не задаваше,но слушаше внимателно,бе доста блед.
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя съветски скрап докога?
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са най хубаво боядисаните ракети в света!!!!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ден на Военно-историческия музей ли има в центъра на София? Безплатно!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Мдаа, преди 2 години
А тъй страшната за самолети Агенция за борба с градушките, що не е там?
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибирайте го тоя скрап бе! Че Авганистанците ще ни се смеят.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
генерал Радев лично ще пилотира изтребител МИГ29 и ще води парада. Дори може да пусне някоя ракета към Банкя.
15
0
 
5
 
! Отговори
Татар преди 2 години
Нашата армия и военна техника е от времето на Кубрат/хан Курт/.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и една прашка да бяха сложили
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тренират за парада по случай победата на генерал Радев на изборите. Обявяването на България за президенска република с пожизнен президент генерал Радев
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
PR на льотчика?!Само пари харчат търтеите!

Спонсорирани публикации