Кризата на доверието в политиците е заради липса на такова у себе си

У 67% от негласуващите се проявяват остри невротични реакции
Обновена: 1 окт 2021 22:47 | 1 окт 2021 22:33,
18

"Наблюдава се криза на доверието. Не само към институции или лидери, усещането, че всеки трябва да се спасява по единично", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR психологът д-р Пламен Димитров.

По думите му кризата се дължи на липсата на доверие в себе си и загубата на усещане.

"Социално-икономически нямаме този напредък, към който се стремяхме. Отлагането му изтощава. Травматичното преживяване, което ще трае поколения, има криза на идентичността. Нямаме политическа стабилност, защото практически политическите структури, които са призвани да представляват, не се припознават в хората, като техни реални представители. Те играят друга игра, която зависи от екзогенни фактори, не толкова от електората", посочи психологът.

Още по темата
Д-р Пламен Димитров сподели, че близо 67% от негласуващите демонстрират остри невротични реакции, когато става дума за участие.

"Политическата борба не е място за политически трупове. Тогава хората избягват да участват и да се ангажират. Това е големият проблем на обществото ни. Ние нямаме легитимност на тези хора, устремени към власт. Доверието изтънява и дори се превръща в една генерализация, че нищо добро не ни очаква. Насажда се нещо, което ни води до тази отчужденост", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Рот фронт СмРАДЕВ.. преди 2 години
КЪВ НАПРЕДЪК...??САМО МЕРАК ЗА ВЛАСТ, АЛЧНОСТ И СЕБЕЛЮБИЕ---МЕЧТАТА НА КОМУНИСТА...НИЩО ПОВЕЧЕ....!
16
1
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Да не мислите ,че КИРЧО И КОКОРЧО СА се върнали у България, от многоЛюбов към вас??!АКО наистина беше така -- защо ще стават политици, а не си практикуватнормалния бизнес...АМИ ЩОТОВ ПОЛИТИКАТА Е ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА И ГОЛЕМИТЕ ПАРИ...ДРУГОТО СА САМО ПРИКАЗКИ...!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Какво доверие да имам на хора , които са в политиката---ЗА ДАЗАБОГАТЕЯТ, ЗАЩОТО СА ИНАЧЕСА НЕКАДЪРНИ И ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД ,АКО СЕ ИЗДЪРЖАТ САМИ!!!?
14
0
 
1
 
! Отговори
vdch преди 2 години
По правилно би било да се каже "Към негласуващите се проявяват невротични реакции". Това много пъти съм го изпитвал върху себе си.
13
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 9 "Към какъв напредък сме се сетремяли бре ? Всички искаха банани. Това не е стремеж към напредък. Сега банани има. Мечтите са осъществени." Ти може да си си мечтал за банани. Ние мечтаехме да можем да пътуваме в Западна Европа свободно, да можем да работим където пожелаем в зависимост от възможностите си, да получаваме възнаграждения в зависимост от знанията и уменията си, да можем да учим в зависимост от показаните резултати от знанията ни и т.н.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasб Държавата има далеч по-сериозни неща от това да урегулира пушенето на трева, тъй че лъжеш себе си (ако наистина го вярваш, че заради това не гласуваш) или лъжеш другите, като казваш, че това е причината. Пораснали индивиди не мислят, че пушенето на трева е това, заради което има смисъл да гласуват. Между другото, кого заблуждаваш, че пушиш едва откакто работиш? Пушил си много преди да си знаел какво е работа, тъй че пробвай пак с някоя по-достоверна история.
11
2
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Напротив. Не гласувам именно защото имам доверие в себе си. Има 30 партии, които казват, че пушещите трева са престъпници и искат аз да отида до урните да легитимирам тяхната глупост. Е няма да стане пуша от 15 години и работя от също толкова. Никога не бих гласувал за партия която дефинира мен и приятелите ми като оржанизирана престъпна група. Като се преборите с ГЕРБ с минус 300,000 гласоподаватели пушещи трева елате да ми се похвалите и да ми кажете какво точно сте свалили от власт. ;}
10
2
 
1
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 2 години
Манталитет ни е : "ДА ВЗЕМАМЕ, ДА ИМАМЕ - БЕЗ ДА ДА СЕ ТРУДИМ И БЕЗ ОТГОВОРНОСТ" - и това вече десетилетия ! Хорицата не са у ред и естествено и са блокирали за ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ЛИЧНОСТИ, КЪМ ВОДАЧИ, КЪМ УЧИТЕЛИ !!!
9
0
 
10
 
! Отговори
a 14 преди 2 години
След като си лъган цял живот, ти нямаш доверие към нищо и никой.Почти е невъзможно да убедиш някой
8
5
 
14
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Значи според тоя всеки на тази територия през последните 30 години се самокради, самолъга, и самоунижава и накрая загуби самодоверието си? Яко! Явно наистина сме нация на иди0тите щом се дава трибуна на подобни кре0тени!
7
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Психопат
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нация от комплексари и шизофреници. Антиваксъри и аутсайдери. Неграмотници и престъпници.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждате ли, че ви управляват тирани и живеете под тирания? Обесете ги по дърветата и кризата ще приключи.
4
6
 
13
 
! Отговори
Този преди 2 години
Дядо да не говори глупости! На хората им писна от всички безобразия на управляващите, които не защитават интересите на България и българските граждани..Вместо това изпълняват като слуги това, което им се нареди от вън и разпродават и ограбнат страната..
3
3
 
7
 
! Отговори
ф преди 2 години
Това "спасяване поединично" го втълпиха на народа с натрисването на чудото демокрация. Бавно но славно хората повярваха, че трябва да се спасяват кой както може. Народът забрави, че е Народ. Всеки се взе за гражданин, ако и да не му беше ясно що е това гражданин.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хапчетата не си е пил този!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво доверие очаквате към политиците в държава, чийто единствен смисъл за съществуването и е брутално, категорично, безжалостно, антихуманно и безкомпромисно ограбване на гражданите и, съчетано с унижения и гаври с тях, със семействата и децата им?

Спонсорирани публикации